Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πριγκόζιν: Επίσημη εμφάνιση στην Αγία Πετρούπολη με τον πρεσβευτή της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας

Πριγκόζιν: Επίσημη εμφάνιση στην Αγία Πετρούπολη με τον πρεσβευτή της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης φάνηκαν να εκπλήσσονται για το ότι ο κ. Πριγκόζιν, ο οποίος στασίασε κατά της ηγεσίας της χώρας του, φαίνεται να έχει αποκατασταθεί.

Ο ηγέτης των μισθοφόρων της ρωσικής εταιρείας Βάγκνερ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, έκανε την εμφάνισή του στο περιθώριο της συνόδου Ρωσίας/Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη, έναν μήνα και κάτι αφού στασίασε εναντίον της στρατιωτικής ηγεσίας, κατά ρωσικές πηγές.

Φωτογραφία με τον πρεσβευτή

Ο γενικός διευθυντής ρωσικού πολιτιστικού κέντρου – του επονομαζόμενου Ρωσικού Οίκου – στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ο Ντμίτρι Σίτι, μεταφόρτωσε στο Facebook χθες Πέμπτη φωτογραφία που εικονίζει τον κ. Πριγκόζιν να συναντάται με τον πρεσβευτή της αφρικανικής χώρας στη Μόσχα (φωτογραφία, επάνω και κάτω).

Η Βάγκνερ είναι γνωστό πως δρα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπως και στο Μαλί, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Πριγκόζιν επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, που είναι η Αγία Πετρούπολη, μερικές ημέρες μετά την ματαιωθείσα ανταρσία του ίδιου και μισθοφόρων του, παρά το ότι η συμφωνία με τη μεσολάβηση του Μινσκ η οποία έβαλε τέλος στην περίπου 24ωρη κρίση προέβλεπε πως θα μεταστάθμευε στη Λευκορωσία.

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης φάνηκαν να εκπλήσσονται για το ότι ο κ. Πριγκόζιν, ο οποίος πρόσφατα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο μαζί με στελέχη της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας του, κατά τα φαινόμενα έχει αποκατασταθεί.

Κανένα σχόλιο

Ο επιχειρηματίας δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο μέχρι στιγμής.

Η συνάντηση έγινε σε ξενοδοχείο της Αγίας Πετρούπολης που πιστεύεται πως ανήκει στον κ. Πριγκόζιν, όχι στο Expoforum, όπου διεξάγεται η σύνοδος Ρωσίας/Αφρικής υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης για τα ημιτελικά του Champions League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 1 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024