Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά: Ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη η φωτιά στη Μαγνησία - Δύο νεκροί - Μπαράζ εκκενώσεων αυτή την ώρα

Φωτιά: Ανεξέλεγκτη και επικίνδυνη η φωτιά στη Μαγνησία – Δύο νεκροί – Μπαράζ εκκενώσεων αυτή την ώρα

Συνεχίζεται η πύρινη κόλαση. Ήδη 5 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στα ήδη υπάρχοντα μέτωπα σε Ρόδο, Κέρκυρα, Κάρυστο προστέθηκαν νέα σε Φθιώτιδα και Μαγνησία, με το τελευταίο να μαίνεται ανεξέλεγκτο. Το 112 ήχησε στην πόλη της Λαμίας. Καίγεται η ΒΙΠΕ Βόλου. Εκκενώσεις περιοχών. Οι εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα στο in

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται για άλλο ένα 24ωρο η χώρα με νέα πύρινα μέτωπα να ξεσπούν σε Μαγνησία και Φθιώτιδα. Κρίσιμη η κατάσταση στο Βόλο με τα μέτωπα να παραμένουν ανεξέλεγκτα. Καλύτερη η εικόνα στη Φθιώτιδα, όπου νωρίτερα στη Λαμία κάηκαν και σπίτια.

Ειδικότερα νέα και επικίνδυνα πύρινα μέτωπα ξέσπασαν το μεσημέρι σε Βελεστίνο και Αλμυρό στη Μαγνησία, στον Δομοκό στη Φθιώτιδα και στον Αφανό Λαμίας, ενώ το απόγευμα ξέσπασε φωτιά και στην Κάτω Τιθορέα. Οι Αρχές προχώρησαν σε εκκενώσεις περιοχών με τις καιρικές συνθήκες και τους ισχυρούς ανέμους να δημιουργούν εκρηκτικές συνθήκες. Κλειστή από το απόγευμα η Εθνική Οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Πέντε νεκροί ο έως τώρα τραγικός απολογισμός, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές ενώ θρηνούμε τους δύο πιλότους του Canadair.

Αναζωπυρώσεις σε Ρόδο, Κάρυστο και Κέρκυρα.

Δείτε live όλες τις εξελίξεις στο in

05:26 Προειδοποίηση και για Νέα Αγχίαλο – Προς τον Αλμυρό η πυρκαγιά

Προειδοποιητικά μηνύματα για ετοιμότητα έστειλε η Πολιτική Προστασία στους κατοίκους των περιοχών Πευκάκια, Αλυκές, Αγ. Γεώργιος και Νέα Αγχίαλος.

Νέο πύρινο μέτωπο προς τα παράλια του νομού και προς τον Αλμυρό έχει σχηματιστεί, με τα μηνύματα της  να ηχούν αλλεπάλληλα με διαφορά 15 λεπτών μεταξύ τους για περίπου 8 περιοχές.

05:12 Νέο μέτωπο και εκκενώσεις οικισμών στη Μαγνησία

Μήνυμα από το 112 εστάλη στις 04:50 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αγχιάλου για εκκένωση οικισμών.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τις οδηγίες της γενικής γραμματείας πολιτικής προστασίας διατάχθηκε η εκκένωση των οικισμών Χρυσής Ακτής Παναγιάς, Κριθαριάς, Μαράθου και Βελανιδιάς.

Πρόκειται για το νεότερο χρονολογικά πύρινο μέτωπο που ξέσπασε στη Μαγνησία και, ήδη, πυροσβεστικές δυνάμεις σπεύδουν στο σημείο, σύμφωνα με το taxydromos.gr.

Επίσης, η πυρκαγιά από το Σέσκλο έχει περάσει με κατεύθυνση το Παλιούρι Μαγνησίας όπου επιχειρούν δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Το νέο πύρινο μέτωπο ξέσπασε γύρω στις 3 μετά τα μεσάνυχτα ανάμεσα στο Σέσκλο και το Διμήνι με πυροσβεστικές δυνάμεις να κατευθύνονται αυτήν την ώρα στο Παλιούρι.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Διμηνίου Γ. Στρούγκης ενημερώνει ότι και ο ίδιος μεταβαίνει στο σημείο.

04:18 Διακοπή και εκτροπή κυκλοφορίας

Η αστυνομία ανακοίνωσε προσωρινή διακοπή και εκτροπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σε περιοχές του δήμου Ρήγα Φεραίου.

Η διακοπή γίνεται στην οδό Λαρίσης, από τη Χ/Θ 3+000 (κόμβος Περιφερειακής) έως τη Χ/Θ 16+700 (Α/Κ Βελεστίνου) Ε.Ο. Βόλου – Λάρισας.

Η κυκλοφορία διεξάγεται από και προς Λάρισα μέσω κόμβου Μικροθηβών.

Διακόπτεται επίσης στην Επαρχιακή Οδό Βόλου – Καναλιών από την Περιφερειακή οδό Βόλου στην έξοδο Μελισσατίκων μέχρι το χωριό Κερασιά.

03:22 Μάχη για τα σπίτια σε Μελισσάτικα και Σέσκλο

Ενεργά παραμένουν τα μέτωπα σε Μελισσάτικα και Σέσκλο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να προστατεύσουν τα σπίτια των οικισμών.

Πυροσβεστικά πληρώματα από πολλά μέρη της Ελλάδας έχουν σπεύσει στη Μαγνησία.

Ωστόσο, σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου στην περιοχή των Μελισσατίκων η φωτιά είναι πολύ κοντά στα σπίτια.

«Εχουν έρθει όλα τα πυροσβεστικά στον Προφήτη Ηλία και προσπαθούν να εγκλωβίσουν τη φωτιά να μην πάει στα σπίτια» αναφέρει κάτοικος της περιοχής στο taxydromos.gr.

Καλύτερη παρουσιάζεται η εικόνα στο μέτωπο του Αλμυρού, με τα πυροσβεστικά οχήματα να παραμένουν στο σημείο, ενώ ορισμένα άλλα έχουν μεταβεί για περιπολία στις περιοχές της Χρυσής Ακτής, της Αγχιάλου και σ’ όλο το παραλιακό μέτωπο, μετά από καταγγελίες πολιτών για φωτιά.

01:45 Εντολή εκκένωσης για την περιοχή Μελισσατίκων

Εκ νέου εντολή εκκένωσης για την περιοχή των Μελισσατίκων δόθηκε πριν λίγη ώρα με νέο μήνυμα από την Πολιτική Προστασία (βίντεο από taxydromos.gr).

Προειδοποιητικό μήνυμα στάλθηκε την 01:20 στα κινητά των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής καθώς η φωτιά έχει φτάσει πολύ κοντά στα σπίτια.

Και τις προηγούμενες ώρες είχε δοθεί εντολή εκκένωσης, παρά το γεγονός ότι η φωτιά δεν έδειχνε να απειλεί κατοικίες. Ωστόσο, τώρα η φωτιά έχει περικυκλώσει τον ναό του Προφήτη Ηλία, ενώ απειλεί και σπίτια.

01:32 Πανικός στα Μελισσάτικα

Ξέφυγε η φωτιά που μαίνεται στα Μελισσάτικα από νωρίς το βράδυ χθες Τετάρτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή οι φλόγες έχουν τυλίξει τον ναό του Προφήτη Ηλία και η πυρκαγιά συνεχίζει την καταστροφική επέλασή της.

Οι φλόγες έχουν επίσης περικυκλώσει τον οικισμό σε πολύ μικρή απόσταση από τα πρώτα σπίτια.

Κάτοικοι εκκενώνουν το χωριό και επικρατεί πραγματικός πανικός.

Πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούσαν στο Σέσκλο, όπου η φωτιά αυτή την ώρα βρίσκεται σε ύφεση, μετακινούνται στο μέτωπο των Μελισσατίκων προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις που ήδη επιχειρούν στην περιοχή, όπως μεταδίδει το taxydromos.gr.

00:23 Καλύτερη εικόνα στην Τιθορέα

Η πυρκαγιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην Τιθορέα Φθιώτιδας, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Η φωτιά είχε εκδηλωθεί στους πρόποδες του Παρνασσού καίγοντας καλάμια και στο σημείο υπήρχαν αρκετοί καπνοί γι’ αυτόν το λόγο υπήρξε μήνυμα του 112 για εκκένωση της περιοχής καλώντας τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς Άνω Τιθορέα.

Η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας Σούλα Στιβακτή που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στα μέτωπα της πυρκαγιάς, έκανε λόγο για δύσκολη νύχτα όσο ακόμη υπάρχει ενεργό μέτωπο που καίει αγροτοδασικές εκτάσεις και κυρίως ελιές.

00:20 Εξακολουθεί να καίει η πυρκαγιά στο Νέο Μοναστήρι

Σύμφωνα με το LamiReport.gr, συνεχίζει να είναι δύσκολη κι επικίνδυνη η κατάσταση στο Νέο Μοναστήρι όπου εκδηλώθηκε πυρκαγιά γύρω στις 13:30 το μεσημέρι της Τετάρτης (26/7) σε δασική έκταση στο βουνό στην είσοδο του χωριού από Λάρισα.

Αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει χωριστεί σε δύο μέτωπα, το ευχάριστο όμως είναι ότι οι άνεμοι κόπασαν.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική το βράδυ τα χωματουργικά μηχανήματα που βρίσκονται στο νότιο μέρος θα ανοίξουν αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην επεκταθεί η φωτιά.

00:14 Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αντιά Καρύστου

Υπό έλεγχο τέθηκε σύμφωνα με το evima.gr το μέτωπο της φωτιάς βορειοανατολικά του χωριού Πλατανιστός κοντά στο χωριό Αντιά του Κάβο Ντόρο.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν με υπεράνθρωπες προσπάθειες να οριοθετήσουν την πυρκαγιά.

00:00 Δύσκολη νύχτα στη Μαγνησία

Δύσκολη θα είναι η νύχτα στη Μαγνησία καθώς ο πύρινος εφιάλτης που «τύλιξε» τους Δήμους Ρήγα Φεραίου και Αλμυρού αλλά και το Σέσκλο, το Διμήνι, καθώς και τις δύο βιομηχανικές περιοχές Βελεστίνου και Βόλου μαίνεται ανεξέλεγκτος.

Μάλιστα η κατάσταση στη ΒΙΠΕ Βόλου είναι ιδιαίτερα δύσκολη καθώς τουλάχιστον δύο εργοστάσια, ένα ανακύκλωσης και ένα σιδηροκατασκευών έχουν υποστεί τυλιχτεί στις φλόγες, ενώ και πολλές κτηνοτροφικές μονάδες έχουν υποστεί καταστροφές.

Ο φόβος είναι να μην περάσει η φωτιά στα Mελισσάτικα  με τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή για εκκένωση.

Η μάχη δίνεται σε έξι μέτωπα. Σε ένα από αυτά στο Σέσκλο γίνεται τιτάνιος αγώνας να μην καούν σπίτια.

Το μόνο θετικό είναι πως έχουν πέσει οι ριπές των ανέμων.

23:48 Ακόμα μία ολονύχτια μάχη στη Ρόδο

Με τρία μέτωπα τα οποία διαρκώς αναζωπυρώνονται, δίνουν μάχη οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις της Ρόδου, αλλά και εκατοντάδες εθελοντές που βρίσκονται στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Τα μέτωπα αυτά βρίσκονται, τα δύο κοντά στο χωριό Βάτι και το τρίτο μεταξύ των χωριών Γενναδίου και Λαχανιάς, το οποίο επίσης παρουσιάζει αναζωπυρώσεις.

Στόχος των δυνάμεων δασοπυρόσβεσης είναι να τεθούν και τα τρία υπό μερικό έλεγχο, να επιτηρηθούν τα τμήματα που έχουν καεί για να μην γίνουν αναζωπυρώσεις και με το πρώτο φως της ημέρας, να υπάρξει ενίσχυση της προσπάθειας με τα πυροσβεστικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα.

Οι καιρικές συνθήκες αυτή τη στιγμή ευνοούν το έργο της κατάσβεσης, αφού δεν υπάρχει μεγάλη ένταση ανέμων.

23:41 Πώς θα γίνουν τα δρομολόγια των  αμαξοστοιχιών 50-51 την Πέμπτη

Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 50 και 51, αύριο Πέμπτη 27/7 θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία στο τμήμα Αθήνα-Λιανοκλάδι-Αθήνα και με τρένο στο τμήμα Θεσσαλονίκη-Λιανοκλάδι- Θεσσαλονίκη.

Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 882 (Αθηνα- Καλαμπακα) υποκαθίσταται  με λεωφορείο.

23:37  Λίγα μέτρα από τη θάλασσα απανθρακώθηκε η άτυχη γυναίκα – Σοκαριστικές εικόνες

Μόλις λίγα μέτρα από τη θάλασσα βρήκε τραγικό θάνατο η άτυχη γυναίκα από τη φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (26/7) στον Αλμυρό Βόλου.

Η γυναίκα περίπου 65 ετών με κινητικά προβλήματα ήταν μέσα σε ένα τροχόσπιτο στην παραλία Χοροστάσι το οποίο κάηκε ολοσχερώς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

23:28 Έσβησε η φωτιά στη Λαμία – «Τέλος καλό, όλα καλά», λέει ο δήμαρχος

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR Κεντρικής Ελλάδος αναφέρθηκε στην κατάσταση στη Λαμία, Θύμιος Καραΐσκος αναφέρθηκε στη φωτιά και έκανε λόγο για τέλος καλό όλα καλά.

Όπως είπε παρά τις δύσκολες ώρες που προηγήθηκαν και παρά τις αναφορές για ζημιές σε τουλάχιστον 5 οικίες και αρκετές αποθήκες, ο ίδιος σημείωσε δεν έχουν καταστραφεί σπίτια αλλά αυλές και μια αποθήκη.

«Εμείς εκδώσαμε μία ανακοίνωση ως δήμος και δίνουμε τη δυνατότητα σε αυτούς που για κάποιον λόγο δεν θέλουν για κάποιον λόγο να κάνουν χρήση της κατοικίας τους απόψε, είτε επειδή φοβούνται είτε επειδή θεωρούν ότι υπέστησαν κάποια ζημιά να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο. Έχουμε δώσει κι έναν συγκεκριμένο αριθμό τηλεφώνου, όπου μπορούν να καλούν και να ζητούν να φιλοξενηθούν», είπε αρχικά.

Όπως είπε ο δήμαρχος Λαμιέων, δεν υπάρχει κάποια κλήση γιατί αυτή τη στιγμή «κατάσταση είναι πάρα πολύ καλή. Δεν υπάρχουν καταστροφές σε κατοικίες, οι άνθρωποι επέστρεψαν.

Σύμφωνα με τον κ. Καραΐσκο, υπάρχει θέμα με την ηλεκτροδότηση στην περιοχή του Αφανού, που είναι θέμα του ΔΕΔΗΕ και έχουν πέσει πάνω όλα τα συνεργεία για να αποκαταστήσουν, ενώ αναμενόταν να αποκατασταθεί και το θέμα με την υδροδότηση.

«Περάσαμε μία πολύ δύσκολη μέρα, ένα πολύ δύσκολο απόγευμα, οι φλόγες και η ένταση της φωτιάς ήταν πολύ μεγάλοι. Έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δεν μας έδιναν τη δυνατότητα να ελέγξουμε το κύμα της φωτιάς αυτό.Κάναμε έκκληση για εναέριες δυνάμεις κι αυτές περιόρισαν το μέτωπο της φωτιάς. Ήρθαν PZL, Καναντέρ και Έρικσον που έκαναν στοχρευμένες ρίψεις και σε συνδυασμό με τις αντιπυρικές ζώνες με τα μηχανήματα του και έφτασαν τη φωτιά σε ένα σημείο που δεν μπορούσε να κάψει άλλο. Τώρα που μιλάμε τέλος καλό όλα καλά».

23:17 Έκκληση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στους εργοδότες στην ΒΙΠΕ Βόλου

Η Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, καλεί τους εργοδότες των επιχειρήσεων της Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου, στο πλαίσιο της υποχρέωσής τους για τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων τους, να συμβάλλουν στην ομαλή και ασφαλή απομάκρυνση των εργαζομένων αυτών από τους εργασιακούς χώρους, καθώς και να προβούν στην αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεών τους καθόλη τη διάρκεια της Πέμπτης 27 Ιουλίου 2023, σε κάθε δε περίπτωση μέχρι την εξάλειψη των ιδιαιτέρως δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί στον περιβάλλοντα χώρο της Βιομηχανικής Περιοχής λόγω της εκτεταμένης πυρκαγιάς.

23:12 Συγκλονιστικές εικόνες από διάσωση ζώων εξαιτίας της φωτιάς στον Βόλο

23:07 Ανακοίνωση του δήμου Λαμιέων για τη φιλοξενία των πληγέντων από τη φωτιά

Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που διαμορφώνονται καθώς και της διακοπής της ηλεκτροδότησης σε ένα μεγάλο μέρος της πόλης αυτές τις ώρες, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος της Λαμιέων πρόκειται να φιλοξενήσει σε ξενοδοχείο όσους  λόγω των προαναφερομένων συνθηκών δεν μπορούν να μείνουν στα σπίτια τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου στο τηλέφωνο 6978777567.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος  έκανε παρεμβάσεις και προς τη ΔΕΗ αλλά και προς τον ανάδοχο των συντηρήσεων της ΔΕΗ  για να υπάρχει ετοιμότητα από όλες τις πλευρές και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, τα συνεργεία να εργαστούν για να δώσουν ρεύμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τέλος ενημερώνουμε, ότι αν υπάρχουν κάποιες ανάγκες στην ευρύτερη περιοχή, οι ενδιαφερόμενοι ή οι  έχοντες γνώση μπορούν να επικοινωνούν με τον Δήμο Λαμιέων στο τηλ.2231351500 για την αντιμετώπιση κάθε προβλήματος που θα προκύψει.

23:00 Πυροσβέστης που επιχειρούσε στο Βελεστίνο μεταφέρθηκε στην Αθήνα με σοβαρά εγκαύματα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ την Αθήνα μεταφέρθηκε ένας πυροσβέστης από την Κατερίνη, που συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιά στο Βελεστίνο, καθώς φέρει σοβαρά εγκαύματα.

Επίσης ένας εποχικός πυροσβέστης τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Βελεστίνου.

Από το μεσημέρι νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο του Βόλου ένας ακόμη πυροσβέστης με ελαφρά εγκαύματα.

22:54 Πύρινη «κόλαση» για ακόμα ένα βράδυ στην Κάρυστο – «Μάχη» να κρατηθεί το μέτωπο

Σύμφωνα με evima.gr, μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής μαζί με τους εθελοντές, τους υπόλοιπους φορείς και όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, στα πύρινα μέτωπα της Καρύστου για Τέταρτη ημέρα.

Αυτή την ώρα υπάρχει ενεργό μέτωπο της φωτιάς βορειοανατολικά του χωριού Πλατανιστός κοντά στο χωριό Αντιά του Κάβο Ντόρο, ωστόσο σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία δεν απειλείται αυτή την στιγμή ο οικισμός.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη αυτή την ώρα να κρατηθεί το μέτωπο στο επαρχιακό δρόμο Πλατανιστού – Αμυγδαλιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 100 πυροσβέστες με 36 οχήματα.

22:48 Σε ύφεση η φωτιά στην Κέρκυρα

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που μέχρι στιγμής έχει κάνει στάχτη περίπου 30.000 στρέμματα γης στην ΒΑ Κέρκυρα.

Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν ακόμη μάχη με μικρές εστίες που σιγοκαίνε τόσο γύρω από τους οικισμούς όσο και στις δύσβατες περιοχές .

Η Κέρκυρα από τα μεσάνυχτα θα βρίσκεται στο κόκκινο καθώς αναμένοντα ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι με την πυροσβεστική, την πολιτική προστασία, τους εθελοντές αλλά και τους κατοίκους να βρίσκονται σε επιφυλακή.

22:42 Έπαθε λάστιχο η πλατφόρμα που μετέφερε το θηρίο Leopard στη Ρόδο

Σύμφωνα με αναρτήσεις στα social media την ώρα που το θηριώδες πυροσβεστικό και διασωστικό ερπυστριοφόρο όχημα που μετέβαινε στη νότια Ρόδο για να επιχειρήσει στα μέτωπα της πυρκαγιάς, η πλατφόρμα που το μετέφερε έπαθε λάστιχο λίγο έξω από το χωριό Κάλαθος.

22:38 Hellenic Train: Δωρεάν εισιτήριο για τους επιβάτες των αμαξοστοιχιών που μετακινήθηκαν με λεωφορεία εξαιτίας της πυρκαγιάς

Ένα δωρεάν εισιτήριο, ίσης αξίας, με δικαίωμα ταξιδιού έως το τέλος του έτους στους επιβάτες των αμαξοστοιχιών 54, 55, 56 και 57 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη και Θεσσαλονίκη – Αθήνα), καθώς και τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας 887 (Αθήνα- Καλαμπάκα, οι οποίοι μετακινήθηκαν με λεωφορεία) της, εξαιτίας της πυρκαγιάς που διέκοψε την κυκλοφορία, προσφέρει η Hellenic Train, ύστερα από συνεννόηση με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα.

Όπως επισημαίνεται, σε περίπτωση που οι επιβάτες των παραπάνω αμαξοστοιχιών δεν επιθυμούν το δωρεάν εισιτήριο, σε κάθε περίπτωση, βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 782/2021, έχουν δικαίωμα να αποζημιωθούν με το 50% της αξίας του από τα φυσικά ταμεία της εταιρείας, με την έκδοση ονομαστικού κουπονιού ισχύος ενός έτους ή με μετρητά.

Το αίτημα για την αποζημίωση μπορεί να γίνει έως και τρεις μήνες μετά το συμβάν. Η αποζημίωση καταβάλλεται εντός ενός μήνα από την υποβολή του αιτήματος.

22:32 Έκκληση του Δήμου Βόλου στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις

Την παραμονή των πολιτών στα σπίτια τους και την αποφυγή μετακινήσεων, λόγω της φωτιάς και της επιβαρυμένης ατμόσφαιρας, ζητά με ανακοίνωσή του ο Δήμος Βόλου και συγκεκριμένα αναφέρει:

«Η κατάσταση με τις πυρκαγιές δυστυχώς παραμένει ανεξέλεγκτη. Παρακαλούμε τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, έχοντες σοβαρά υπόψη τους ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία τους (αναπνευστικά προβλήματα) λόγω της επικινδυνότητας και τοξικότητας πολλών υλικών που καίγονται σε εργοστάσια, βιοτεχνίες και χώρους ταφής απορριμμάτων».

22:26 Κλειστές Τετάρτη και Πέμπτη όλες οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις στην Α’ ΒΙΠΕ, και στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου

Λόγω της πυρκαγιάς και των προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί  κλειστές θα παραμείνουν απόψε όλες οι βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που διατηρούσαν νυχτερινές βάρδιες στις εγκαταστάσεις τους τόσο στην Α’ ΒΙΠΕ, όσο και στην Β’ ΒΙΠΕ Βόλου.

Το ίδιο ισχύει και για την αυριανή εργάσιμη ημέρα και δεν θα επιτραπεί η λειτουργία των επιχειρήσεων καθ’ όλο το 24ωρο, λόγω της επικίνδυνης κατάστασης που επικρατεί από τις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου.

Η απόφαση ελήφθη από κοινού από το υπουργείο Εργασίας, την Επιθεώρηση Εργασίας Μαγνησίας και το Εργατικό Κέντρο Βόλου.

22:20 Τέσσερα άτομα στα επείγοντα του νοσοκομείο Λαμίας λόγω της φωτιάς

Σύμφωνα με το Lamianow.gr, τέσσερις άνθρωποι, δύο πυροσβέστες και δύο άτομα με ειδικές ανάγκες μεταφέρθηκαν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας. Ο ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά από πτώση την ώρα της κατάσβεσης ενώ ο δεύτερος με αναπνευστική δυσλειτουργία. Οι δύο πολίτες, μεταφέρθηκαν προληπτικά κυρίως αφού ανήκουν σε ευπαθείς ομάδας και χρίζουν παρακολούθησης.

22:16 Ένας εγκαυματίας και δύο παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα στον Αλμυρό

Συνεχίζονται τα προβλήματα ακόμη και με την σωματική ακεραιότητα ανθρώπων που βρέθηκαν κοντά στον πύρινο εφιάλτη. Συμφωνά με τον ΣΕΑ Αλμυρού, παρελήφθησαν από το ΕΚΑΒ ένας εγκαυματίας και δύο παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα.

 22:09 Χώρους φιλοξενίας για τη διανυκτέρευση όσων εκκένωσαν τα σπίτια τους διαθέτει ο Δήμος Βόλου

Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από τη φωτιά που μαίνεται μεταξύ Βόλου και Βελεστίνου και την εκκένωση πολλών οικισμών στην περιοχή, για το λόγο αυτό ανακοινώθηκε από τον Δήμο Βόλου ότι για την άμεση και πρακτική αντιμετώπιση των αναγκών των κατοίκων, που υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, θα δοθεί σε χρήση ο Εκθεσιακός Πολυχώρος του Δήμου για τη διαμονή τους.

Όσοι το επιθυμούν μπορούν να διανυκτερεύσουν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα, με πλήρη κλιματισμό, ενώ έχει ληφθεί μέριμνα και για την διατροφή τους και την παροχή νερού, ενώ παράλληλα έχουν επιταχθεί δύο λεωφορεία για τη μετακίνησή τους.

Επίσης για κάθε βοήθεια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου με το γραφείο του Δημάρχου, στα τηλέφωνα 2421350173 και 174, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι αντιδήμαρχοι και όλες οι δημοτικές υπηρεσίες.

22:00 Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού καταγγέλλει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, οι πυρκαγιές στην Μαγνησία ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού.

Όπως ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους, η φωτιά ξεκίνησε ταυτόχρονα από 7 σημεία στην ευρύτερη περιοχή, βόρεια και νότια του νομού, σκιαγραφώντας μια καλά οργανωμένη και συντονισμένη επιχείρηση εμπρησμού.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, η Πυροσβεστική διαθέτει όλα τα στοιχεία που δείχνουν ότι οι πυρκαγιές δεν ξεκίνησαν τυχαία, αλλά μπήκαν επί σκοπού.

Μάλιστα οι φωτιές ξεκίνησαν το μεσημέρι όταν η θερμοκρασία ήταν στα ύψη και επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι.

21:48 Το θηριώδες πυροσβεστικό άρμα Leopard μπαίνει στη μάχη της κατάσβεσης στη Ρόδο

Το θηριώδες πυροσβεστικό και διασωστικό ερπυστριοφόρο όχημα JUMBO TRACK MULTI της εταιρείας RAM EUROPE, έφθασε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Ρόδο, καθώς έχει τη δυνατότητα να ανοίγει ζώνες και να επιχειρήσει σε δύσβατα σημεία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

21:36  Μεγάλο μέτωπο στην Κάτω Τιθορέα – Κινείται προς Ελάτεια

Η φωτιά στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο μέτωπο μέσα σε αγροτική περιοχή και καλλιέργειες, ωστόσο με την παρέμβαση των πυροσβεστών αλλά και μηχανημάτων του δήμου απετράπη το ενδεχόμενο να κινηθούν οι φλόγες προς το χωριό Κάτω Τιθορέα.

Η φωτιά πέρασε το δρόμο που ενώνει την Κάτω Τιθορέα με την Ελάτεια, κινείται μέσα σε αγροτική περιοχή και κατευθύνεται προς την περιοχή της Ελάτειας.

Αυτή την ώρα δίνεται μία μάχη από πυροσβέστες, εθελοντές αλλά και μηχανήματα του Δήμου να ανακόψουν την πορεία της .

Σύμφωνα με τη δήμαρχο Ελάτειας κα Στιβαχτή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «ήρθαν στην ώρα τους ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και προλάβαμε τα χειρότερα. Τώρα όμως η φωτιά κατευθύνεται προς Ελάτεια. Θα προσπαθήσουμε όσο βρίσκεται μέσα σε αγροτικές περιοχές να σταματήσουμε την πορεία της».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη φωτιά επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα ενώ συμμετείχαν 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

21:27 Νέο μήνυμα του 112 σε έξι περιοχές στη Μαγνησία

Λίο μετά της 21:10 ήχησε ξανά μήνυμα του 112 στην περιοχή του Βόλου το οποίο καλεί έξι περιοχές της Μαγνησίας και συγκεκριμένα σε Γλαφυρά, Κάκκαβο. Μελισσάτικα, Φυτόκο, Λούτζιγκα και Κογιάτικα να είναι σε ετοιμότητα για εκκένωση.

21:15  Xωρίς ηλεκτρικό ρεύμα οι πυρόπληκτες περιοχές – Περιορισμένο και σε έλλειψη το νερό στον Βόλο

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στις περιοχές που έχουν πληγεί από τη μεγάλη φωτιά στην περιοχή του Βελεστίνου, των Βιομηχανικών Περιοχών του Βόλου και πολλών προαστίων του, αφού έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το Βελεστίνο, ο Άγιος Γεώργιος Φερών, το Σέσκλο και ενδιάμεσοι οικισμοί.

Το πρόβλημα επιτείνεται και από την διακοπή της υδροδότησης των ίδιων περιοχών, ενώ μέσα στον Βόλο η υδροδότηση είναι πολύ περιορισμένη, αφού λόγω της φωτιάς έχει τεθεί εκτός λειτουργίας το υδραγωγείο που βρίσκεται στην περιοχή, με αποτέλεσμα να υπάρχει απώλεια 1000 κυβικών μέτρων νερού ανά ώρα, η κατάσταση να οδηγείται στην εξάντληση των αποθεμάτων νερού στις δεξαμενές και να μην υπάρχει πίεση στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης.

Η ΔΕΥΑΜ Βόλου, με ανακοίνωσή της απευθύνει έκκληση στους πολίτες «να περιορίσουν τη κατανάλωση νερού στο ελάχιστο ώστε να μην υπάρξει έλλειψη υδροδότησης λόγω της χαμηλής πίεσης του δικτύου, αφού η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Σέσκλου προκάλεσε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ και κατά συνέπεια η κεντρική δεξαμενή της περιοχής καθίσταται εκτός λειτουργίας, διατηρώντας ελάχιστα αποθέματα νερού. Εκτιμάται πως η υδροδότηση στην εν λόγω περιοχή θα αποκατασταθεί πλήρως τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Παρόμοια προβλήματα με την περιοχή του Σέσκλου δημιουργούνται λόγω της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας και στη Χρυσή Ακτή Παναγιάς, όπου ακόμη υπάρχει υδροδότηση, αλλά όταν εξαντληθούν τα αποθέματα της δεξαμενής θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης έως την επαναφορά του ρεύματος».

21:10 Δραματικό βίντεο – Η στιγμή που η δημοσιογράφος συνειδητοποιεί ότι ο φώναζε στον κτηνοτρόφο που κάηκε να σωθεί

Συγκλονίζει το βίντεο της ΕΡΤ που δείχνει τη δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης να έχει καταγράψει τον καταγράψει τον 45χρονο κτηνοτρόφο που έχασε τη ζωή από τη φωτιά να φωνάζει για ώρα για τα ζώα του, που ήταν εγκλωβισμένα στο μαντρί.

Η ρεπόρτερ της δημόσιας τηλεόρασης είπε χαρακτηριστικά: «θα καεί ο ίδιος, θα γίνουμε μάρτυρες ενός κακού σήμερα. Δεν εννοεί να αφήσει τα ζώα του και να φύγει».

Μάλιστα στη συνέχεια η δημοσιογράφος συνειδητοποίησε τι συνέβη και όπως είπε στο δελτίο της ΕΡΤ.

«Να πω τα βαθιά μου συλλυπητήρια για τον κτηνοτρόφο που φωνάζαμε από τα πρόβατα γιατί θα τον έπιανε από τη φωτιά. Η κάμερα της ΕΡΤ έχει απαθανατίσει την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να σώσει τα πρόβατά του και τον αδελφό του να τον τραβάει», είπε χαρακτηριστικά.

Μόλις τώρα συνειδητοποίησα και ταυτοποίησα τον άνθρωπο που φωνάζαμε να φύγει από εκεί γιατί θα καιγόταν», συμπλήρωσε.

21:57 Ύφεση των ανέμων στη Λαμία – Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς

Ύφεση στους ισχυρούς ανέμους σημειώθηκε λίγο πριν τις 8:00 το βράδυ δίνοντας τη δυνατότητα σε εναέρια και επίγεια μέσα της πυροσβεστικής να ανακόψουν την πορεία των μετώπων καθώς με βαριά χωματουργικά μηχανήματα σχηματίστηκαν προστατευτικές ζώνες.

Αυτή την ώρα η κατάσταση εμφανίζεται καλύτερη. Οι πυροσβέστες, οι αστυνομικοί, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι του δήμου Λαμιέων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας προσπαθούν να ελέγξουν πληθώρα από αναζωπυρώσεις.

Μεγάλο μέρος της Λαμίας βρίσκεται εδώ και ώρες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα καθώς έχουν καεί κολώνες και μετασχηματιστές και τα συνεργεία της ΔΕΗ περιμένουν να ολοκληρωθεί η κατάσβεση για να αποκαταστήσουν τις βλάβες.

Ο δήμος Λαμιέων έχει ανοίξει τους χώρους του τρίτου ΚΑΠΗ για να πάνε εκεί όποιοι έχουν προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς.

Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο θα διαμείνουν σε ξενοδοχεία αυτοί που δεν μπορούν να περάσουν το βραδύ στα σπίτια τους.

Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού παραμένει κλειστός.

20:41 Συνελήφθη άτομο για εμπρησμό στον Αλμυρό Βόλου

Συνελήφθη άτομο πολύ κοντά στον Αλμυρό Βόλου για εμπρησμό καθώς πάνω του βρέθηκαν εύφλεκτα υλικά.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ Αντώνη Δοβώνη, εικάζεται από τις Αρχές ότι ο συγκεκριμένος άντρας είναι αυτός που τοποθέτησε τη φωτιά με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία γυναίκα την ώρα που βρισκόταν στο τροχόσπιτό της στον Πλάτανο Αλμυρού.

20:25 Μεγάλη αναζωπύρωση στην Κάρυστο

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς σημειώθηκε πριν από λίγο στην Κάρυστο και σήμανε νέο συναγερμό στην Πυροσβεστική.

Συγκεκριμένα η αναζωπύρωση είναι στο τρίτο μέτωπο και κινείται προς το χωριό Αντιά.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ στη φωτιά ήδη κάνει ρίψεις ένα ελικόπτερο προκειμένου να τη θέσει υπό έλεγχο, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

20:20 Νεκρός ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν στον Άγιο Γεώργιο Φερών

Απανθρακωμένος βρέθηκε πριν από λίγα λεπτά ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν εδώ και περίπου δύο ώρες στον Άγιο Γεώργιο Φερών στη Μαγνησία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

20:15 Επιχείρηση απεγκλωβισμού εργαζομένων σε εργοστάσιο στο Σέσκλο

Σύμφωνα με πληροφορίες, εργαζόμενοι εγκλωβίστηκαν στο εργοστάσιο «Γεωργιάδη» στο Σέσκλο, περιοχή στην οποία είχε δοθεί εντολή εκκένωσης και είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για την απομάκρυνσή τους σε ασφαλή περιοχή.

Οι πυροσβέστες έχουν κατορθώσει ήδη να μεταφέρουν κάποιους εργαζόμενους σε ασφαλή τοποθεσία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

20:02 Σκληρή μάχη με τις φλόγες στο Βιοτεχνικό Πάρκο Βόλου – «Ζούμε μία κόλαση»

Στις αυλές των επιχειρήσεων έφτασαν οι φλόγες στο Βιοτεχνικό Πάρκο του Βόλου, με τους ιδιοκτήτες να επιχειρούν με δικά τους μέσα, αλλά και με πυροσβεστικά οχήματα, προκειμένου να σωθούν οι περιουσίες.

Στην επιχείρηση λαμβάνει μέρος και ένα ελικόπτερο που κάνει συνεχείς ρίψεις νερού και για τον λόγο αυτό, η φωτιά δεν προχώρησε.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο TheNewspaper.gr ο ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων Νίκος Πλουμιστός: «Ζούμε μία κόλαση, όμως κανένα αυτοκίνητο πελάτη δεν έχει πάθει το παραμικρό, όπως ακούστηκε σε έναν τηλεοπτικό σταθμό. Είναι όλα εντάξει γιατί τρέχουμε όλοι μαζί εδώ και ώρες».

19:55 Φλόγες απειλούν εργοστάσιο στον Βόλο – Συγκλονιστικό βίντεο του MEGA

Συγκλονιστικό είναι βίντεο του MEGA που δείχνει ένα εργοστάσιο στη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου να καίγεται από τη φωτιά και πυκνός καπνός να έχει κατακλύσει την περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σημείο βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα από την πόλη του Βόλου.

19:50 Κικίλιας για τη φωτιά στη Ρόδο: Πώς δημιουργήθηκε το πύρινο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων

Δήλωση για τις φωτιές έκανε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη φωτιά στη Ρόδο.

«Η φωτιά ξέσπασε στις 7 το απόγευμα  στις 17 Ιουλίου στην ορεινή περιοχή του Έμπωνα δηλαδή στο κέντρο του νησιού σε πυκνό απάτητο πευκοδάσος με απότομες κλίσεις. Άρα, οι επίγειες δυνάμεις που έσπευσαν δεν είχαν περιθώριο αποτελεσματικής παρέμβασης, ενώ τα εναέρια μέσα που επίσης σηκώθηκαν αμέσως (3 τράκτορες και ένα Μi8) δεν είχαν παρά ελάχιστο χρόνο για ρίψεις μέχρι να νυχτώσει.

Συνεπώς, τις πρώτες κρίσιμες ώρες για την οριοθέτηση και την κατάσβεση, οι ακραίες καιρικές συνθήκες, καύσωνα και ισχυρών ανέμων, σε συνδυασμό με το δύσβατο της περιοχής δημιούργησαν ένα πύρινο μέτωπο πολλών χιλιομέτρων. Οπότε από εκεί και πέρα, πρώτη προτεραιότητα ήταν η προστασία των ανθρώπων στους οικισμούς και τα ξενοδοχεία».

«Η μεγάλη χρονική διάρκεια αυτής της πυρκαγιάς οφείλεται και στις συνεχείς αναζωπυρώσεις οι οποίες δυστυχώς συνεχίζονται μέχρι και τώρα, αλλά και στους πυροστρόβιλους. Ένα φαινόμενο που δημιουργείται από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους ταυτόχρονα και μεταφέρει τις φλόγες σε  διαφορετικές κατευθύνσεις δημιουργώντας συνεχείς νέες εστίες σε απόσταση χιλιομέτρων η μια από την άλλη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα χθες το μεσημέρι, και ενώ είχαμε δημιουργήσει αντιπυρική ζώνη πλάτους 200 μέτρων σε κοίτη χειμάρρου, η φωτιά εκτινάχθηκε, περνώντας την αντιπυρική ζώνη και ξέσπασε νέα φωτιά πίσω από τις πυροσβεστικές δυνάμεις», είπε ακόμα ο κ. Κικίλιας.

«Ζούμε ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι. Οι φωτιές που κατακαίνε κάθε χρόνο τα δάση και τα σπίτια, δεν ξεκινούν μόνες τους. Είναι το ανθρώπινο χέρι που είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση προκαλεί εμπρησμό. Χρειάζεται τεράστια προσοχή και μεγάλη εγρήγορση από όλους, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού  ή  επιπολαιότητας», κατέληξε.

19:32 Γυναίκα εντοπίστηκε απανθρακωμένη στον Πλάτανο Αλμυρού

Σύμφωνα με πληροφορίες μία γυναίκα βρέθηκε απανθρακωμένη το απόγευμα της Τετάρτης μέσα σε τροχόσπιτο στην περιοχή Χοροστάσι του Αλμυρού Μαγνησίας, κοντά στο χωριό Πλάτανος.

Η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι πέρασε από το σημείο και σύμφωνα πληροφορίες πως δίπλα της βρέθηκε ο άνδρας της, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα εδώ

19:28 Στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Κ.Ο. Σωκράτη Φάμελλο, αποτελούμενο από τον αναπληρωτή γραμματέα της Κ.Ε. Γιώργο Βασιλειάδη, τον γραμματέα της Κ.Ο. Διονύση Καλαματιανό και τον βουλευτή Επικρατείας του κόμματος Ευάγγελο Αποστολάκη, θα μεταβεί αύριο Πέμπτη 27/7/2023, στις 9:00πμ, στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Πολιτικής Προστασίας.

19:17 Κραυγή αγωνίας από τον δήμαρχο Λαμίας: «Θα καεί κόσμος»

Η φωτιά στη Λαμία βρίσκεται στο ύψος της Νέας Μαγνησίας, ανατολικά της πόλης, αφού πέρασε τον δρόμο Λαμίας-Δομοκού, όπου υπάρχουν και βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η φωτιά έχει αναπτύξει μέτωπο που ξεπερνά τα 2,5 χιλιόμετρα και οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί.

Ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραΐσκος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για μία ακόμη φορά ζητά ενισχύσεις από εναέρια μέσα σημειώνοντας πως «εδώ και τρεις ώρες ζητάμε να μας ενισχύσουν με εναέρια μέσα. Δεν τα βγάζουμε πέρα. Θα καεί ο κόσμος, θα καούν τα σπίτια. Εκκενώνουμε τις περιοχές τη μία μετά την άλλη, με βαριά χωματουργικά μηχανήματα δημιουργούμε αντιπυρικές ζώνες γύρω από εγκαταστάσεις αλλά και οικιστικές περιοχές» και συμπληρώνει «όσο έχουμε καιρό ακόμη, όσο είναι ημέρα ζητάμε ενισχύσεις από αέρος για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Διαφορετικά θα είναι εφιαλτική η νύχτα»

19:10 Πύρινη «κόλαση» στη ΒΙΠΕ

Δραματική είναι η κατάσταση με τη φωτιά στη Βιομηχανική Περιοχή Βόλου όπου πυκνός καπνός έχει καλύψει τα πάντα.


19:07 Βίντεο του in από τη φωτιά στο Βελεστίνο

18:57 Γιάννης Αρτοποιός: «Η σημερινή μέρα είναι η δυσκολότερη όλου του καλοκαιριού»

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το τραγικό δυστύχημα στην Κάρυστο, εκεί όπου δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους οι δύο πιλότοι μας κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς. Εκφράζουμε το σεβασμό μας στη μνήμη τους και συλλυπητήρια στις οικογένειες τους» τόνισε πριν λίγο, σε έκτακτη ενημέρωση, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιπύραρχος, Γιάννης Αρτοποιός.

Στη συνέχεια ο κ. Αρτοποιός υπογράμμισε ότι η μάχη με τις καταστροφικές πυρκαγιές συνεχίζεται σε αρκετά μέτωπα, σημειώνοντας ότι «σήμερα όλες οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας λειτουργούν υπό ακραίες συνθήκες δεδομένου ότι η σημερινή μέρα είναι η δυσκολότερη όλου του καλοκαιριού».

Σύμφωνα με τον κ. Αρτοποιό το τελευταίο 24ωρο εκδηλώθηκαν 61 δασικές πυρκαγιές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν συνολικά 90 σε όλη την επικράτεια.

Για τη φωτιά στον Βόλο

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, οι σοβαρότερες που εκδηλώθηκαν σήμερα είναι στο Βελεστίνο Μαγνησίας, όπου η πυρκαγιά πήρε γρήγορα διαστάσεις και γι αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112, που ενημέρωνε τους κατοίκους των οικισμών Βελεστίνο, Σέσκλο, Άγιο Γεώργιο Φερών για την πυρκαγιά που εξελίσσεται στην περιοχή τους προκειμένου να είναι σε ετοιμότητα και αν απαιτηθεί να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Στη συνέχεια, ο κ. Αρτοποιός είπε ότι εκδόθηκε νεότερο μήνυμα για την εκκένωση των οικισμών Διμήνι, Παλιούρι και της Βιομηχανικής Περιοχής του Βόλου προς την πόλη του Βόλου, ενώ πριν από λίγο εκδόθηκε ακόμα ένα προειδοποιητικό μήνυμα προς τους κατοίκους της πόλης του Βόλου προκειμένου να προστατευτούν από τους καπνούς της πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τον αντιπύραρχο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 υδροφόρα οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Για τη φωτιά στη Λαμία

Για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Κάστρο Φθιώτιδας, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι έλαβε γρήγορα διαστάσεις και για τον λόγο αυτό εκδόθηκε νέο μήνυμα από 112 για την εκκένωση του βορείου τμήματος της Λαμίας προς το κέντρο και νότια της πόλης. Επιπρόσθετα, όπως είπε, πριν από λίγο εκδόθηκε νεότερο μήνυμα από το 112 για την εκκένωση των οικισμών Νέα Μαγνησία, Μεγάλη Βρύση και Αγία Παρασκευή προς Στυλίδα.

Για την αντιμετώπισή τους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις – ομοίως και στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο Κρόκιο Αλμυρού Μαγνησίας και στο Νέο Μοναστήρι Δομοκού Φθιώτιδας.

Αναφορικά με το μέτωπο της πυρκαγιάς στη Ρόδο, ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι οι αναζωπυρώσεις που εκδηλώθηκαν χθες στην νοτιοανατολική πλευρά του νησιού έλαβαν διαστάσεις, και για αυτό τον λόγο ενεργοποιήθηκε τρεις φορές το 112 για εκκένωση οικισμών.

Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη Ρόδο συνεχίζουν και επιχειρούν ισχυρότατες επίγειες δυνάμεις, και από αέρος περιοδικά 5 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα δύο από την Τουρκία και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για τον συντονισμό τους. Δ.Σ.

18:47 Φωτιά και 112 και στην Κάτω Τιθορέα

Φωτιά ξέσπασε και στην Κάτω Τιθορέα όπου εστάλη και μήνυμα του 112 για εκκένωση προς Άνω Τιθορέα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά καίει σε αγροτοδασική και γεωργική έκταση βόρεια της Κάτω Τιθορέας.

Στη φωτιά επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και υδροφόρες του Δήμου.

18:35 Μήνυμα 112 στον Βόλο. Κλείστε πόρτες και παράθυρα

18:24 Επικίνδυνη η κατάσταση στη ΒΙΠΕ – Πληροφορίες ότι υπάρχει εγκλωβισμένος άνθρωπος

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση από τη φωτιά στο Βελεστίνο καθώς βρίσκεται εντός της Βιομηχανικής Περιοχής του Βόλου. Ήδη τα εργοστάσια διέκοψαν τη λειτουργία τους και εκκενώθηκαν, μαζί με περιοχές όπως το Παλιούρι και το Διμήνι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν παραδοθεί στις φλόγες και βιομηχανικές μονάδες.

Μάλιστα σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει πληροφορία για εγκλωβισμένο άνθρωπο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος έκανε λόγο για πολύ επικίνδυνη κατάσταση καθώς η φωτιά βρίσκεται κοντά σε σημείο που υπάρχουν φιάλες προπανίου.

18:05 Βίντεο από την πύρινη λαίλαπα στη Λαμία

18:02 Αγνοείται 45χρονος βοσκός στον Άγιο Γεώργιο

Σύμφωνα με το magnesianews.gr αγνοείται ένας 45χρονος βοσκός, ο οποίος βλέποντας τις φλόγες μετέβη στα ζώα του για να μπορέσει να τα σώσει.

17:52 Νέες εκκενώσεις οικισμών στη Λαμία

Μήνυμα 112 στάλθηκε στους οικισμούς Μεγάλη Βρύση, Νέα Μαγνησία και Αγία Παρασκευή να εκκενώσουν προς Στυλίδα.

17:40 Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Βελεστίνο: Απειλείται η ΒΙΠΕ Βόλου – Νέες εκκενώσεις

Το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στο Βελεστίνο είναι πλέον ανεξέλεγκτο και κατευθύνεται προς την ΒΙΠΕ λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν και αλλάζουν διαρκώς φορά.

Μάλιστα στάλθηκε μήνυμα του 112 για εκκένωση των περιοχών Διμήνι Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου.

Το μήνυμα αναφέρει ότι οι κάτοικοι πρέπει αν εκκενώσουν προς Βόλο.

Επίσης σύμφωνα με την ΕΡΤ στις φλόγες έχουν παραδοθεί σπίτια στην περιοχή Άγιος Γεώργιος Φερών Μαγνησίας, με τις Αρχές να στέλνουν μήνυμα 112 για τρία χωριά.

Νωρίτερα δόθηκε εντολή εκκένωσης για τον οικισμό του Σέσκλου, στο οποίο είχε σταλεί ενημερωτικό μήνυμα από το 112 ώστε να είναι έτοιμοι για εκκένωση εφόσον χρειαστεί.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρη Παλληκάρη η φωτιά είναι μεγάλη και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί και σπρώχνουν την φωτιά προς κατοικημένη περιοχή.

17:32 Δηλώσεις Κικίλια για τις φωτιές στη χώρα

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας θα κάνει στις 19:00 δηλώσεις για τις δασικές πυρκαγιές από τις εγκαταστάσεις του υπουργείου.

17:27 Κάηκαν σπίτια στον Αφανό

Τουλάχιστον τρία σπίτια έχουν καεί μέχρι στιγμής όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Αρχικά οι φλόγες έκαψαν αποθήκη και στη συνέχεια από τους ισχυρούς ανέμους, μπήκαν στις αυλές.

17:13 Εκκενώνεται το βόρεια τμήμα της πόλης της Λαμίας

Εκκενώνεται το βόρειο τμήμα της πόλης της Λαμίας. Μήνυμα από το 112.

Το έκτακτο μέτρο αφορά τα σπίτια από την οδό Νικολοδήμου και πάνω, ενώ έχει αποκλειστεί και η προσέγγιση στη συνοικία από την Ξηριώτισσα και την οδό Λεβαδίτου στο ύψος της Εκκλησιών.

17:09 Καταργούνται δρομολόγια λόγω της φωτιάς στον Βόλο

Τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 12570 (Λάρισα-Βόλος) και 12571 (Βόλος- Λάρισα) θα πραγματοποιηθούν με λεωφορεία λόγω πυρκαγιάς κοντά στη περιοχή του Βόλου.

17:o5 Φωτιά και στον Αφανό Λαμίας

Έχουν εκκενωθεί σπίτια στην περιοχή του Αφανού λόγω της φωτιάς που είναι σε εξέλιξη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά πέρασε τον δρόμο Λαμίας-Δομοκού.

16:56 Τραυματίστηκε πυροσβέστης από τη φωτιά στο Βελεστίνο

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός ανέφερε ότι από τη φωτιά στο Βελεστίνο τραυματίσθηκε ένας πυροσβέστης ο οποίος φέρει εγκαύματα β’ βαθμού και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Βόλου.

16:40 Κλειστή και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας η Εθνική Οδός λόγω της φωτιάς στο Βελεστίνο

Εξαιτίας της φωτιάς στο Βελεστίνο έχει κλείσει και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας η Εθνική Οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Η τροχαία πραγματοποιεί εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο των Μικροθηβών.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο μποτιλιάρισμα και καθυστέρησεις.

16:32 Καναντέρ επιχειρεί σε πολύ χαμηλό ύψος για να σβήσει αναζωπύρωση στα Απόλλωνα

Οι πιλότοι των Καναντέρ εξακολουθούν με αυτοθυσία να παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις για να σβήσουν αναζωπύρωση στα Απόλλωνα.

16:25 Μεγάλο μέτωπο σε Προφύλια – Λάερμα στη Ρόδο, αναζωπυρώσεις σε Απόλλωνα και Μαλώνα

Ιδιαίτερα μεγάλο είναι το μέτωπο που υπάρχει ανάμεσα στα χωριά Προφύλια και Λάερμα όσον αφορά τη φωτιά στη Ρόδο.

Το πύρινο μέτωπο όπως φαίνεται από τα Προφύλια

Εκτός όμως από τη φωτιά ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλούν και οι συνεχείς αναζωπυρώσεις στα μέτωπα σε Απόλλωνα και Μαλώνα.

16:12 Οι φλόγες έφτασαν δίπλα στα σπίτια στο Βελεστίνο

16:07 Ανεξέλεγκτες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά στο Βελεστίνο 

Αγρότες οργώνουν χωράφια για να μπλοκάρουν τη φωτιά, ενώ στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι. Δείτε φωτογραφίες από το newspaper.gr.

15:57 Φωτιά και στον Αφανό Λαμίας

Φωτιά έχει ξεσπάσει και στον Αφανό Λαμίας, οικισμό κοντά στην πρωτεύουσα της Φθιώτιδας.

Δείτε βίντεο

Η φωτιά είναι δίπλα σε σπίτια.

15:45 Νέες αναζωπυρώσεις στη Ρόδο

Νέα μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Ασκληπιείο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το μέτωπο προέρχεται από τον οικισμό Βάτι και κινείται προς το Ασκληπιείο.

Υπενθυμίζεται ότι το Ασκληπιείο στη Ρόδο δοκιμάστηκε ξανά πριν μερικές μέρες με τη φωτιά να μπαίνει σε αυλές σπιτιών.

15:29 Πληροφορίες για καμένα σπίτια στον Άγιο Γεώργιο 

Μεγάλη είναι η φωτιά που έχει ξεσπάσει στο Βελεστίνο και στον Άγιο Γεώργιο Φερών στη Μαγνησία.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, οι φλόγες έχουν φτάσει σε σπίτια στον Άγιο Γεώργιο, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχει σταλεί ενημερωτικό μήνυμα από το 112 για την πυρκαγιά (όχι για εκκένωση περιοχών) στους κατοίκους των περιοχών Βελεστίνο, Σέσκλο και Άγιο Γεώργιο Φερών.

Το μήνυμα του 112

15:23 Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τα νέα πύρινα μέτωπα

Για τη φωτιά στον Αλμυρό:

Για τη φωτιά στον Δομοκό:

15:17 Φωτιά ξέσπασε και στον Αλμυρό

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο και στην περιοχή του Αλμυρού – στο 293ο χιλιόμετρο – με τις φλόγες να περνούν κυριολεκτικά πάνω από τη νησίδα της Εθνικής Οδού.

Οδηγοί είναι ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους καθώς λόγω της φωτιάς δεν μπορούν να περάσουν για να συνεχίσουν στον προορισμό τους.

15:11 Φωτιά και στον Δομοκό

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Νέο Μοναστήρι, στον Δομοκό Φθιώτιδας.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 7 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι, σύμφωνα με το tvstar.gr.

15:03 Αγωνιώδεις οι προσπάθειες των εθελοντών στη Ρόδο

Να βοηθήσουν όσο μπορούν της δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν οι εθελοντές στη Ρόδο.

14:54 Φωτογραφίες από τη φωτιά στο Βελεστίνο

Δείτε φωτογραφίες από το newspaper.gr.

14:50 Φωτιά στο Βελεστίνο

Φωτιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Βελεστίνου, προς το Αερινό στη Μαγνησία. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Παλληκάρη η φωτιά είναι μεγάλη και οι άνεμοι που πνέουν είναι πολύ ισχυροί.

Αυτή τη στιγμή, όπως μετέφερε ο κ. Παλληκάρης στο magnesianews.gr καίγεται κτηνοτροφική μονάδα λίγο έξω από το Βελεστίνο.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και μηχανήματα του δήμου και παλεύουν με τις φλόγες.

14:32 Δηλώσεις για τις πυρκαγιές θα κάνει σήμερα στις 19:00 ο Βασίλης Κικίλιας από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

14:26 Υπό έλεγχο τρεις φωτιές στη Μαγνησία

14:19 Αναζωπύρωση κοντά στον Άγιο Γεώργιο Κασσιόπης στην Κέρκυρα

Σύμφωνα με τοπικά σάιτ, σοβαρή αναζωπύρωση υπήρξε στο μεσημέρι της Τετάρτης στον Ποδολάκκο, στον Άγιο Γεώργιο Κασσιόπης στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση είναι σχετικά ελεγχόμενη στα υπόλοιπα μέτωπα και αυτή τη στιγμή δεν απειλούνται οικισμοί. Ωστόσο, δεν θεωρείται ότι υπάρχει οριοθέτηση σε κάποιο μέτωπο, καθώς οι μετεωρολογικές συνθήκες μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανατρέψουν τα δεδομένα.

14:13 Θερμοκρασίες ρεκόρ στη Μεσόγειο Θάλασσα

Για θερμοκρασίες ρεκόρ στη Μεσόγειο Θάλασσα κάνει λόγο το Euronews, επικαλούμενο επιστήμονες.

13:45 Στο «κόκκινο» ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για την Πέμπτη

Στο «κόκκινο» του χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς παραμένει και για την Πέμπτη 27 Ιουλίου η Εύβοια, ενώ προστίθενται περιοχές της Πελοποννήσου, τα νησιά του Ιονίου αλλά και η Θεσσαλονίκη.

13:25 «Κυβέρνηση χωρίς σχέδιο, ετοιμότητα και επιχειρησιακή επάρκεια για τις πυρκαγιές» λέει η Αχτσιόγλου

«Πυρά» κατά της κυβέρνησης στη σκιά των καταστροφικών πυρκαγιών εκτόξευσε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Βρισκόμαστε ενώπιον μίας εθνικής τραγωδίας, με δύο νέους ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους επιχειρώντας στο πεδίο για την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η σκέψη όλων μας είναι στις οικογένειές τους», δήλωσε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου, στο «Κόκκινο 91,4» Θεσσαλονίκης.

Η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι «υπάρχουν ερωτήματα γι’ αυτήν την τραγωδία. Θα πρέπει να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος», προσθέτοντας πως «πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης παραδεχόταν ότι επιχειρούν με πτητικά μέσα τα οποία είναι παλιά και δεν είναι καλά συντηρημένα».

Τόνισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης χρησιμοποιεί την κλιματική κρίση για δικαιολογία, για να πετάξει από πάνω του οποιαδήποτε ευθύνη», όμως, σημείωσε, «η κλιματική κρίση δεν είναι δικαιολογία, είναι ο λόγος για να δρα μία κυβέρνηση». «Απαιτούνται μέτρα πρόληψης, ετοιμότητα, σχέδιο και επιχειρησιακή επάρκεια σε μέσα και προσωπικό, τίποτα από αυτά δεν υπήρξε από την κυβέρνηση της ΝΔ», επεσήμανε.

13:10 Δεν απειλούνται οικισμοί από τις αναζωπυρώσεις στη Ρόδο 

Παρά τις αναζωπυρώσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Ρόδο, ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κάποιοι οικισμοί.

Στις εστίες πυρκαγιάς επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ ευτυχώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι στο νησί.

12:55 «Θα είναι και σήμερα μία δύσκολη μέρα» λέει ο Αρτοποιός 

Για μία ακόμη δύσκολη ημέρα, όσο αφορά τις πυρκαγιές, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Εδώ και λίγη ώρα, βρίσκονται σε εξέλιξη αναζωπυρώσεις σε Ρόδο και Κάρυστο, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Δείτε όσα δήλωσε

12:40 Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στην Εύβοια 

Καλύτερη είναι η εικόνα στο νέο πύρινο μέτωπο που ξέσπασε λίγο νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση στα Βίταλα Ευβοίας καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε στις 10 το πρωί σε αγροτοδασική έκταση έξω από τον οικισμό.

Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα και από αέρος επιχείρησαν 3 αεροσκάφη.

12:35 Ανησυχία από τη μεγάλη αναζωπύρωση στη Ρόδο 

Στο Βάτι λόγω της νέας αναζωπύρωσης, η φωτιά κινείται αργά και σταθερά προς Προφύλια, δημιουργούνται παντού αντιπυρικές ζώνες και προς το χωριό Μεσαναγρός.

Το πρωί, σύμφωνα με τη Ροδιακή, υπήρξαν πολλές αναζωπυρώσεις κοντά στον οικισμό, αλλά ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς από τη δύναμη της Πυροσβεστικής που παραμένει στην περιοχή καθώς επίσης και τους κατοίκους που βρίσκονται σε 24ωρη ετοιμότητα.

12:25 Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης όλο το νησί της Ρόδου

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε όλο το νησί της Ρόδου, με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εκτός της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, που πλήττεται από την καταστροφική πυρκαγιά, αποφασίστηκε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και  οι Δημοτικές Ενότητες Ρόδου, Καλλιθέας, Ιαλυσού, Πεταλούδων, Αφάντου και Αρχαγγέλου.

12:15 Νέα αναζωπύρωση στον Πλατανιστό Καρύστου 

Νέα αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Πλατανιστού Καρύστου.

Δείτε φωτογραφία από το σημείο

12:05 «Γιατί ήσουν το καλύτερο παιδί και τώρα έγινες αθάνατος» – H ανάρτηση για τον ανθυποσμηναγό Στεφανίδη

Τεράστιος ο πόνος για συγγενείς και φίλους των δύο πιλότων που βρήκαν τραγικό θάνατο μετά την πτώση του Καναντέρ, την ώρα που επιχειρούσαν με αυτό στη φωτιά στην Κάρυστο.

Υπενθυμίζεται πως τα δύο θύματα της συντριβής του πυροσβεστικού αεροσκάφους είναι ο σμηναγός, Χρήστος Μουλάς και ο ανθυποσμηναγός, Περικλής Στεφανίδης.

Φίλη του 27χρονου ανθυποσμηναγού, Περικλή Στεφανίδη, ο οποίος ήταν συγκυβερνήτης στο μοιραίο Καναντέρ, ραγίζει καρδιές με τον αποχαιρετισμό στον φίλο της μέσω σχετικής ανάρτησης στο Facebook.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

11:50 Νέα αναζωπύρωση προς Βάτι 

Σε εξέλιξη βρίσκεται νέα αναζωπύρωση πίσω από το Θάρρι προς Βάτι  στη Ρόδο.

Όπως αναφέρει το rodosreport, η φωτιά φουντώνει.

11:30 «Μαύρο» ρεκόρ από τις φωτιές – Στοιχεία σοκ

Τα υψηλότερα επίπεδα καμένων εκτάσεων από δασικές πυρκαγιές των τελευταίων δεκατριών ετών, στα τέλη Ιουλίου, κατέγραψε το βραβευμένο σύστημα υπηρεσιών FireHub της Επιχειρησιακής Μονάδας BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

11:10 Εξηγήσεις για την πυρκαγιά στη Ρόδο ζήτησε η Αντεισαγγελέας Εφετών 

Εξηγήσεις για την μεγάλη πυρκαγιά που καίει από τις 18 Ιουλίου τη Ρόδο, κλήθηκαν χθες να δώσουν στην Αντεισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Δωδεκανήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την «Ροδιακή», η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να μάθει λεπτομέρειες για το πώς ξεκίνησε η πυρκαγιά, τι ενέργειες έχουν γίνει έως τώρα, για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και γιατί εξακολουθεί να καίει για εννέα ημέρες.

10:50 Νέα φωτιά ξέσπασε στην Εύβοια 

Νέα φωτιά ξέσπασε στην Εύβοια και στο συγκεκριμένα στο χωριό Βίταλο του δήμου Κύμης Αλιβερίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του evima, η φωτιά βρίσκεται κοντά στο χωριό Βίταλο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

10:30 Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Κέρκυρα 

Με την κατάσταση σήμερα να είναι σαφώς καλύτερη στην περιοχή Λούτσες, το πρώτο χωριό που εκκενώθηκε χτες καθώς η φωτιά μπήκε μέσα στον οικισμό, οι κάτοικοι επιστρέφουν σιγά σιγά για να τι άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με το corfunews, αυτό που αντικρίζουν είναι αποκαΐδια σε παλαιά κτίσματα και αποθήκες αλλά και στις αυλές των σπιτιών τους.

10:10 Εθελοντές απομακρύνουν ζώα από τα καμένα στις Λούτσες 

Εθελοντές απομάκρυναν ζώα από τις καμένες περιοχές στην βορειοανατολική Κέρκυρα, από το χωριό Λούτσες.

Οι φλόγες έφτασαν χθες στα πρώτα σπίτια του χωριού με τους πυροσβέστες και εθελοντές να δίνουν τιτάνια μάχη για να σώσουν τις περιουσίες.

09:50 8,5 εκατομμύρια πληθυσμού θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 41 βαθμών

Συναγερμός έχει σημάνει για τον καύσωνα «Κλεών» που σαρώνει τη χώρα, καθώς η σημερινή ημέρα θα είναι η χειρότερη από το ξεκίνημα της θερμικής εισβολής αφού οι θερμοκρασίες κατά τόπους θα ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας την Τετάρτη 26/07 προβλέπεται να φτάσουν στις υψηλότερες τιμές μέχρι στιγμής το φετινό καλοκαίρι στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

09:25 Έχουν εκδηλωθεί πάνω 500 πυρκαγιές από τις 13 Ιουλίου 

Στοιχεία – σοκ για τον αριθμό των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα από τις 13 Ιουλίου έως και σήμερα, έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός.

Όπως τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ από τις 13 Ιουλίου μέχρι σήμερα έχουν εκδηλωθεί 500 πυρκαγιές, 60-70 ημερησίως.

Μάλιστα όπως είπε, από την αρχή του έτους έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 105 πολίτες για πρόκληση πυρκαγιάς, με τις περισσότερες υποθέσεις να αφορούν αμέλεια.

09:05 Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για την πτώση του Καναντέρ 

Θλίψη έχει προκαλέσει η πτώση του καναντέρ στην Κάρυστο και ο τραγικός θάνατος των δύο αξιωματικών. Ο πυροσβέστης που τους μίλησε λίγα λεπτά πριν την συντριβή αποκαλύπτει τα τελευταία λόγια των πιλότων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

08:45 Καταγγελία on air για εμπρησμό στην Κέρκυρα 

Ο αντιδήμαρχος Bόρειας Κέρκυρας Νίκος Μουζακίτης, μιλώντας απευθείας στην κάμερα της ΕΡΤ κατήγγειλε ότι ξαφνικά ξεπήδησε μια φλόγα από το πουθενά σε ένα δέντρο και αμέσως ένα αυτοκίνητο έφυγε από το σημείο.

Όπως είπε, «είμαστε τρεις τέσσερις ημέρες ξάγρυπνοι, για να παρακολουθούμε τέτοια φαινόμενα». Γεγονός που όπως τόνισε εξηγεί την εμφάνιση τόσων πύρινων μετώπων στο νησί.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

08:20 Για 9η μέρα μαίνονται οι πυρκαγιές στη Ρόδο 

Για 9η ημέρα συνεχίζεται η μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο νησί της Ρόδου. Η προσπάθεια κατάσβεσης γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες καιρικές συνθήκες, με το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης να εστιάζεται στην περιοχή των χωριών της Μαλώνας, του Βατίου και την περιοχή του Γενναδίου.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τρίτης, η φωτιά πέρασε από το Γεννάδι με κατεύθυνση προς τα χωριά Λαχανιά και Μεσσαναγρό, γεγονός το οποίο έθεσε σε συναγερμό όλες τις δυνάμεις και τους εθελοντές που βρίσκονταν στην περιοχή. Ωστόσο δεν απειλήθηκαν οικισμοί και δεν χρειάστηκε να σταλεί μήνυμα από το 112.

08:05 Η πιο ζεστή μέρα του καύσωνα σήμερα – Συναγερμός και για τους ισχυρούς ανέμους

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η τρίτη θερμική έξαρση στη χώρα με τον καύσωνα «Κλέων» να φέρνει σήμερα θερμοκρασίες που θα φτάσουν κατά τόπους έως τους 46 βαθμούς.

Εκτός όμως από τις ακραίες θερμοκρασίες που θα καταγραφούν κατά τόπους σήμερα, που θα φτάσουν ακόμη και τους 46 βαθμούς, ανησυχία επικρατεί και για τους ισχυρούς ανέμους που θα υπάρξουν.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

07:50 Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κέρκυρα

Στην Κέρκυρα υπήρξαν πολλαπλές αναζωπυρώσεις με τα μέτωπα της φωτιάς να εντοπίζονται στο βορειοανατολικό κομμάτι του νησιού.

Μαζί με τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν και τα εναέρια μέσα και συγκεκριμένα έως τώρα δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

07:35 Σε Μαλώνα, Βάτι και Γεννάδι τα ενεργά μέτωπα στη Ρόδο 

Τα ενεργά μέτωπα στη Ρόδο βρίσκονται στο νότιο και νοτιοανατολικό κομμάτι, εστιάζονται δηλαδή στην περιοχή της Μαλώνας, του Βατίου και την περιοχή του Γενναδίου.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν τις ρίψεις από αέρος 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα τα οποία συνδράμουν μέχρι στιγμής στο έργο της κατάσβεσης μαζί με τις επίγειες δυνάμεις.

07:15 Θρήνος για τους πιλότους του Καναντέρ – Πώς συνετρίβη το αεροσκάφος 

Ο τραγικός θάνατος των δύο πιλότων του καναντέρ που συνετρίβη στην Κάρυστο, την ώρα που επιχειρούσε στο πύρινο μέτωπο του Πλατανιστού, έχει συγκλονίσει την χώρα. Το αεροσκάφος έκανε βύθιση, εν συνεχεία έκανε ρίψη και κατά την προσπάθεια ανύψωσης συγκρούστηκε ο πλωτήρας με δέντρο και αποκολλήθηκε από το δεξί φτερό. Έπειτα λόγω της απώλειας στήριξης πήρε κλίση δεξιά, καρφώθηκε σε ρέμα και ανεφλέγη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

07:00 Μικρές εστίες σε Κάρυστο και Δερβενάκια

Καλύτερα είναι η εικόνα με τις πυρκαγιές σε Κάρυστο και Δερβενάκια, καθώς υπάρχουν μικρές εστίες.

06:50 Ακραίος κίνδυνος για πυρκαγιές και την Τετάρτη 

Ακραία επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών αναμένεται σήμερα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, της Κρήτης και της Ρόδου, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo.gr).

Αιτία των ακραία δυσμενών πυρομετεωρολογικών συνθηκών αποτελούν οι πολύ θερμές και ξηρές συνθήκες σε συνδυασμό με την ενίσχυση των ανέμων, οι οποίοι θα πνέουν από δυτικές/νοτιοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 Μποφόρ (τοπικά 8 Μποφόρ) πάνω από την ηπειρωτική Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

06:35 Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο και Κέρκυρα 

Μαίνονται τα πύρινα μέτωπα σε Ρόδο και Κέρκυρα με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να δίνουν μάχη για να περιορίσουν τις πυρκαγιές. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκινούν να συνδράμουν στις επιχειρήσεις και τα εναέρια μέσα.

Sports in

Οι Νικς «πάτησαν» τους Σίξερς με συγκλονιστικό Μπράνσον και 3-1 η σειρά (92-97)

Οι Νιου Γιορκ Νικς έχοντας τρομερή μέρα τον Τζέιλεν Μπράνσον υπέταξαν 97-92 του Σίξερς και θέλουν πλέον μία νίκη για την πρόκρισή τους στον 2ο γύρο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024