Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυση κατά αγνώστων για εμπρησμό υπέβαλε ο δήμαρχος Ρόδου

Φωτιά στη Ρόδο: Μήνυση κατά αγνώστων για εμπρησμό υπέβαλε ο δήμαρχος Ρόδου

Η μήνυση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο του κ. Αλέξη Κούγια.  

Μήνυση κατά αγνώστων για εκ προθέσεως εμπρησμούς σε δάση της Ρόδου και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά των μόνιμων κατοίκων και των τουριστών που διαμένουν, υπέβαλλε ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Καμπουράκης.

Όπως αναφέρεται  στην απόφαση του κ. Καμπρουράκη η μήνυση θα υποβληθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο του κ. Αλέξη Κούγια.

Η απόφαση του δημάρχου Ρόδου

«Ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης έχοντας υπ’ όψη τις διατάξεις του Ν.3852/2010 αποφασίζει την υποβολή μήνυσης κατ’ αγνώστων, για τα αδικήματα:

Α. του εκ προθέσεως εμπρησμού, από τον οποίο μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκε σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας (ά. 264 παρ. 1β, γ ΠΚ)

Β. του εκ προθέσεως εμπρησμού σε δάση, εκ του οποίου μπορεί να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και προκλήθηκε σημαντική βλάβη σε εγκαταστάσεις κοινής ωφέλειας ή η φωτιά εξαπλώθηκε σε μεγάλη έκταση ή είχε ως επακόλουθο σοβαρή ή ευρεία ρύπανση ή υποβάθμιση ή σοβαρή ή ευρεία οικολογική και περιβαλλοντική διατάραξη ή καταστροφή (ά. 265 παρ.1β,γ ΠΚ)

Γ. της απόπειρας ανθρωποκτονίας (με άμεσο ή ενδεχόμενο δόλο) κατά συρροή κατά των μονίμων κατοίκων της Ρόδου και των προσωρινά διαμενόντων στο νησί με οποιαδήποτε ιδιότητα (εποχιακά εργαζομένων, τουριστών, φιλοξενουμένων σε καταλύματα κλπ) στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές (ά. 42 παρ. 1, 299 παρ.1 ΠΚ). Τα ως άνω αδικήματα έλαβαν χώρα μεταξύ των ημερομηνιών 18/07/2023 έως και σήμερα, για την πυρκαγιά που μαίνεται στο νησί της Ρόδου.

Η μήνυση θα υποβληθεί εκ μέρους του δήμου Ρόδου, ενώπιον της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, από τον δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, σε συνεργασία με το δικηγορικό γραφείο του δικηγόρου Αθηνών, Αλεξίου Κούγια του Χρήστου (ΑΜ ΔΣΑ: 8846), ο οποίος δικηγόρος εξουσιοδοτείται με το παρόν για την σύνταξη, υπογραφή και κατάθεση της μηνύσεως, ενώπιον πάσης αρχής.

Ο δήμαρχος Ρόδου, Αντώνης Β. Καμπουράκης».

Υπενθυμίζεται πως η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου παρήγγειλε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης στον Πταισματοδίκη Ρόδου.

Στόχος η διαπίστωση τυχόν ευθυνών και συντρέχουσας αμέλειας υπευθύνων σχετικά με το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει η πυρκαγιά.  Ταυτόχρονα δόθηκαν οδηγίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανάθεση της έρευνας σχετικά με τις ευθύνες της φωτιάς σε ανώτερα επιτελικά κλιμάκια.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024