Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έσφιξαν οι ζέστες: Οι καλύτεροι τρόποι να δροσιστείτε

Έσφιξαν οι ζέστες: Οι καλύτεροι τρόποι να δροσιστείτε

Βρήκαμε τους καλύτερους τρόπους για να δροσιστείτε και να κρατήσετε τον καύσωνα εκτός σπιτιού...

Με την θερμοκρασία να έχει ανέβει σε επικίνδυνα επίπεδα, όλοι ψάχνουμε τρόπους για να δροσιστούμε εν μέσω καύσωνα. Πολλά υγρά, βρεγμένες πετσέτες, παγάκια, ανεμιστήρες και κλιματιστικά όλα έχουν μπει στην «μάχη» κατά του καύσωνα και εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τους καλύτερους τρόπους για να καταφέρετε να δροσιστείτε, χωρίς οι λογαριασμοί σας να εκτοξευθούν στο τέλος του μήνα.

Ανεμιστήρας VS κλιματιστικού

Τόσο ο ανεμιστήρας όσο και το κλιματιστικό μπορούν να διατηρήσουν δροσερούς τους χώρους σας με διαφορετικούς τρόπους. Και τα δύο χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο την ψυκτική ισχύ της εξάτμισης.

Οι ανεμιστήρες φυσούν αέρα πάνω στην επιδερμίδα σας, γεγονός που προωθεί την εξάτμιση της υγρασίας. Η εξάτμιση είναι μια ενδόθερμη διαδικασία, που σημαίνει ότι η υγρασία απορροφά θερμότητα από το περιβάλλον της καθώς μετατρέπεται σε ατμό. Οι ανεμιστήρες όμως δεν δροσίζουν το δωμάτιο αλλά κυρίως εσάς.

Τα κλιματιστικά χρησιμοποιούν τον ίδιο μηχανισμό, αλλά με πολύ πιο περίπλοκο τρόπο. Μέσα στο κλιματιστικό σας υπάρχει ένα πηνίο ψυκτικού που υφίσταται συνεχώς εξάτμιση και συμπύκνωση.

Ο αέρας έλκεται στο κλιματιστικό και ψύχεται με τη διαδικασία εξάτμισης. Η διαδικασία συμπύκνωσης συμβαίνει αλλού στη μονάδα, επιτρέποντας στη θερμότητα να εκπέμπεται έξω από το σπίτι σας.

Πώς θα δροσιστείτε εν μέσω καύσωνα

Αν και ο ανεμιστήρας είναι ιδανικός σε πολλές περιπτώσεις, θα πρέπει να αποφεύγετε τη χρήση του όταν οι θερμοκρασίες αυξάνονται πολύ.

Επιταχύνοντας τον ρυθμό με τον οποίο εξατμίζεται η υγρασία από το δέρμα σας, οι ανεμιστήρες αυξάνουν επίσης τον ρυθμό αφυδάτωσης και την ανισορροπία των ηλεκτρολυτών σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) συνιστά τη χρήση ανεμιστήρων μόνο σε θερμοκρασίες κάτω των 35 βαθμών Κελσίου.

Η αύξηση της κυκλοφορίας του ζεστού αέρα και η εξάτμιση του ιδρώτα μπορούν πραγματικά να επιταχύνουν παθήσεις που σχετίζονται με την θερμότητα, όπως η θερμική εξάντληση. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε το κλιματιστικό για να διατηρηθείτε δροσεροί τόσο εσείς όσο και οι χώροι σας.

Η επιλογή ενός κλιματιστικού με τεχνολογία inverter πρόκειται για την καλύτερη, μιας αποτελεί το πιο ενεργειακά αποδοτικό, φιλικό προς το περιβάλλον και οικονομικά αποδοτικό κλιματιστικό, διατηρώντας τον αέρα στους χώρους σας καθαρό, χειμώνα – καλοκαίρι.

Η τεχνολογία inverter είναι η καλύτερη επιλογή λόγω της ανώτερης ενεργειακής απόδοσης, των σταθερών δυνατοτήτων ψύξης και αντίστοιχα θέρμανσης και φυσικά του μειωμένου θορύβου για να το χρησιμοποιείτε ακόμα και κατά την διάρκεια της νύχτας, χωρίς να σας κρατά ξάγρυπνους.

Ό,τι και να επιλέξετε, μπορείτε να βρείτε τόσο ανεμιστήρες όσο και κλιματιστικά σε εξαιρετικά συμφέρουσες τιμές, μέσα από την ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.GR ενώ θα το παραλάβετε εύκολα στην πόρτα σας, χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας όπου κι αν βρίσκεστε στην χώρα.

Τώρα μπορείτε να επωφεληθείτε ακόμα περισσότερο, βρίσκοντας όλα όσα αναζητάτε έως και -80% χάρη στις καλοκαιρινές εκπτώσεις του αγαπημένου μας marketplace.

Sports in

Πρεμιέρα ο Τσιτσιπάς στο Madrid Open, για την πρόκριση στον 4ο γύρο η Σάκκαρη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κάνει πρεμιέρα στο Madrid Open απέναντι στον Βραζιλιάνο Τιάγκο Μοντέιρο ενώ η Μαρία Σάκκαρη θα κοντραριστεί στον 3ο γύρο του τουρνουά με την Αμερικανίδα Σλόαν Στέφενς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024