Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Φωτιά στη Ρόδο: Τουρίστας οδηγούσε για ώρες σώζοντας οικογένειες από τις φλόγες

Φωτιά στη Ρόδο: Τουρίστας οδηγούσε για ώρες σώζοντας οικογένειες από τις φλόγες

«Ήταν σαν το τέλος του κόσμου» - Βρετανός που έκανε τις διακοπές του στη Ρόδο περιγράφει τις συγκλονιστικές σκηνές λόγω φωτιών

Οκτώ ώρες οδηγούσε στους δρόμους της Ρόδου ένας Βρετανός τουρίστας, απομακρύνοντας εγκλωβισμένες στη φωτιά οικογένειες με το αυτοκίνητό του. Ο Jonathan Lewis, από το Norfolk είναι ένας από τους πολλούς Βρετανούς που είχαν επιλέξει τη Ρόδο για τις διακοπές τους.

Περιγράφοντας την κατάσταση στο νησί, όπου η φωτιά μαίνεται για έβδομη ημέρα, ο Lewis κάνει λόγο για «αποκαλυπτικές σκηνές που σε έκαναν να σκέφτεσαι ότι έρχεται το τέλος του κόσμου».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το Σάββατο οι φλόγες έφτασαν στην ακτή που βρισκόταν το ξενοδοχείο του και τότε ο Jonathan ανέλαβε δράση και άρχισε να οδηγεί μεταφέροντας ανθρώπους σε ασφαλές μέρος.

«Άνθρωποι έλεγαν “είναι απλά λίγος καπνός, μην αγχώνεστε” αλλά εγώ ήμουν βέβαιος ότι ήταν παραπάνω. Έτσι κι αλλιώς δεν είμαι fun της ηλιοθεραπείας, οπότε άρχισα να βοηθάω την κατάσταση με τις φωτιές» περιγράφει ο Lewis. «Μπήκα στο αυτοκίνητο και έβλεπα ανθρώπους να στέκονται στη μέση του δρόμου χωρίς να έχουν ιδέα τι συνέβαινε. Ήταν σαν αποκάλυψη των ζόμπι» προσθέτει.

«Κάποιος ξέσπασε σε κλάματα – Επικρατούσε χάος»

Στις 8 ώρες που οδηγούσε σώζοντας τουρίστες, πέρασε από φλεγόμενα beach bars και είδε οικογένειες να τρέχουν να ξεφύγουν από ξενοδοχεία και καταλύματα που είχαν παραδοθεί στις φωτιές ή είχαν πνιγεί από τον καπνό. «Κάποιοι έτρεχαν προς την παραλία όταν οι θάμνοι δίπλα τους έπιασαν φωτιά» συγκλονίζει.

Όπως λέει, ένας τουρίστας από την Αυστρία, τον οποίο βοήθησε να απομακρυνθεί από τις φωτιές, «ξέσπασε σε κλάματα αφότου μόλις είχε βάλει τη γυναίκα και τα παιδιά του σε ένα σκάφος που απομάκρυνε κόσμο από τις φωτιές.


«Υπήρχαν τεράστιες ουρές ανθρώπων που περίμεναν να μπουν στα λεωφορεία, οπότε άρχισα να βάζω όσους περισσότερους μπορούσα στο αυτοκίνητο, να τους απομακρύνω σε ασφαλές σημείο και να επιστρέφω κάνοντας την ίδια διαδρομή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Jonathan Lewis έκανε έξι διαδρομές από τις 12 το μεσημέρι έως τις 20:00 το απόγευμα και όπως έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook «Πέρασα τη μέρα μου, σώζοντας οικογένειες από τις φωτιές. Δεν μου αρέσει η ηλιοθεραπεία και έκανα κάτι χρήσιμο. Στο τέλος, έφτασε και ο στρατός και οι άνθρωποι κατάφεραν να απομακρυνθούν».

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024