Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αδελφές Αλεξανδρή: Οι τρίδυμες Ελληνίδες που κυριαρχούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Αυστρία!

Αδελφές Αλεξανδρή: Οι τρίδυμες Ελληνίδες που κυριαρχούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Αυστρία!

Η ιστορία των τριών αδελφών που αγωνίζονται με τα χρώματα της Αυστρίας.

Οι τρίδυμες αδερφές Αλεξανδρή είναι τα κεντρικά πρόσωπα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος υγρού στίβου στη Φουκουόκα, στο άθλημα της καλλιτεχνικής κολύμβησης.

Η Αννα-Μαρία και Ειρήνη κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο ελεύθερο ντουέτο, ενώ λίγο νωρίτερα, η άλλη αδελφή τους, η Βασιλική, κέρδισε δύο ασημένια μετάλλια στο σόλο, στο ελεύθερο και στο τεχνικό πρόγραμμα. Μόνο που αυτά τα μετάλλια για τα τρία κορίτσια από το Βόλο, δεν κατακτήθηκαν για την Ελλάδα, αλλά για την Αυστρία, τη χώρα με την οποία αγωνίζονται εδώ και χρόνια.

Ο λόγος της φυγής τους από την Ελλάδα, στο μακρινό 2012 σε ηλικία 14 ετών, ήταν η αναξιοκρατική συμπεριφορά που θεωρούσαν ότι αντιμετώπιζαν στο θέμα των κλήσεων στην Εθνική ομάδα, από την Κολυμβητική Ομοσπονδία και με πρωτοβουλία της μητέρας τους Αρτεμις Αργυροπούλου, τα τρία κορίτσια έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους και τελικά κατέληξαν στην Αυστρία!

Με επιστολή της μητέρας προς την ΚΟΕ, τον Ιούλιο του 2012, μεταξύ άλλων τονίζουν: «Μετά τη συνεχιζόμενη κατάφωρη αδικία που επιδεικνύεται εις βάρος μας, εκ μέρους του προπονητικού Team και των υπευθύνων της Εθνικής ομάδος της Συγχρονισμένης Κολύμβησης δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από την εθνική ομάδα για λόγους ηθικής τάξης, αξιοπρέπειας και μη αξιοκρατικών επιλογών».

Και καταλήγει η επιστολή: «Αντί για μας προτιμήθηκαν στα ατομικά αγωνίσματα άλλες, κυρίως αλλοδαπές αθλήτριες, με άγνωστα κριτήρια και αδιαφανείς μεθόδους. Κατόπιν αυτού και αφού δεν κριθήκαμε άξιες να εκπροσωπήσουμε την Εθνική μας ομάδα όπως ξέρουμε, αποχωρούμε με θλίψη από αυτή και ευχόμαστε καλή τύχη στους υπευθύνους της. Εμείς θα βρούμε τον δρόμο μας σε άλλα αγωνιστικά μονοπάτια, πάντα με πειθαρχία, ηθική, πίστη στον Θεό και καθαρή την ψυχή και την συνείδησή μας».

Κι όπως έδειξε η πορεία τους, τον δρόμο όχι απλώς τον βρήκαν, αλλά ήταν στρωμένος με δάφνες νίκης, κατακτώντας μετάλλια σε πολλές κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις, αλλά και με συμμετοχή σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες και με εξασφαλισμένη την πρόκριση και για το Παρίσι, το 2024.

Η απάντηση της ΚΟΕ το 2012 ήταν άμεση και με μία μακροσκελέστατη ανακοίνωση, επιχειρούσε να καταρρίψει τους ισχυρισμούς των αδερφών Αλεξανδρή, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δική τους επιλογή ήταν να μην πάρουν μέρος «στο βασικό τεστ επιλογής που ήταν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νεανίδων» και ότι δεν γίνεται «να θεωρούν ως δεδομένο τη μη αντικατάστασή τους από τα αγωνίσματα επιλογής τους και τη συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα, με συνέπεια να δημιουργούν τεράστια προβλήματα, προπονητικά και αγωνιστικά, στις λοιπές συναθλήτριες».

Επίσης, η ΚΟΕ αναφέρει ότι «μας εκπλήσσει ο «ρατσισμός» της υπογράφουσας μητέρας και των αθλητριών για αδικία σε βάρος τους από δήθεν αλλοδαπές αθλήτριες. Δεν υπάρχουν αλλοδαπές αθλήτριες» και μιλά για εγκατάλειψη της πατρίδας: «Η αποχώρηση από την Εθνική Ομάδα, λίγες μόλις ημέρες πριν τη διεξαγωγή του Μεσογειακού κυπέλλου (Comen Cup), αποτελεί εκ μέρους των αδελφών Αλεξανδρή, έλλειψη εθνικής συνείδησης, αθλητικής ευαισθησίας και αθλητικής δεοντολογίας. Προς την πατρίδα τους αλλά και προς το άθλημα και προς τις συναθλήτριες τους».

Με νέα ανακοίνωση και σε έντονο ύφος, οι αδερφές Αλεξανδρή αναφέρουν ότι «βαφτίσατε βασικό test της Εθνικής το συγκεκριμένο πρωτάθλημα όταν βεβαιωθήκατε δια στόματος του εφόρου του Νηρέα ότι δεν θα συμμετέχουμε» και προσθέτουν ότι η αθλήτρια που πήρε τη θέση τους «δηλώνει ως χώρα καταγωγής της την Βουλγαρία». Τέλος για μία εκ των ομοσπονδιακών προπονητριών γράφουν ότι «άπειρα είναι τα θύματα σας στην πόλη του Βόλου, παιδικές ψυχές πληγωμένες, εγκατέλειψαν το άθλημα πικραμένες με πρόσφατο παράδειγμα τις αδελφές Παπανικολάου».

Μετά από όλο αυτό τον «χαρτοπόλεμο» η ρήξη ήταν οριστική και οι τρεις αδελφές άρχισαν την αναζήτηση νέας στέγης την οποία βρήκαν αρκετά εύκολα, καθώς είχαν δείξει ήδη το ταλέντο τους, με αποτέλεσμα το 2010 οι αθλητικοί δημοσιογράφοι της Ελλάδας, να τις βραβεύσουν στην ετήσια εκδήλωση των κορυφαίων της χρονιάς.

Μία κόντρα που είχε ως μοναδικό χαμένο τον ελληνικό αθλητισμό, καθώς στερήθηκε τον διακρίσεων που πέτυχαν και θα πετύχουν, τα τρία κορίτσια από το Βόλο!

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024