Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ένα ηχητικό ταξίδι με όχημα τις λέξεις από το Bookvoice.gr βρίσκει συνταξιδιώτη του τα Public

Ένα ηχητικό ταξίδι με όχημα τις λέξεις από το Bookvoice.gr βρίσκει συνταξιδιώτη του τα Public

Για κλασικούς βιβλιοφάγους, για ανθρώπους με λιγότερη επαφή, για άτομα με δυσκολία στην ανάγνωση, για κάθε δυνατή περίπτωση που υπάρχει, θα βρεις και ένα audiobook που μπορεί να ταξιδέψει το μυαλό σε κόσμους και ιστορίες φανταστικές, γιατί όπως λέει και το αγαπημένο τραγούδι σε παράφραση «Δεν έκανα ταξίδια μακρινά ταξίδεψε το μυαλό κι αυτό μου φτάνει».

«Πάντα φανταζόμουνα ότι ο Παράδεισος θα είναι ένα είδος βιβλιοθήκης» έλεγε ο Αργεντίνος Χόρχε Λουίς Μπόρχες, μία από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές μορφές του 20ού αιώνα. Τα βιβλία για πολλούς από εμάς είναι έρωτας και θα τα βρεις παντού μέσα στο σπίτι. Στην βιβλιοθήκη άλλοτε ανά κατηγορία και άλλοτε άναρχα, στο κομοδίνο και δίπλα στον καναπέ, κάποια Coffee Table Books στο σαλόνι για να χαζεύουν οι φίλοι όσο ετοιμάζεις τον καφέ. Τα βιβλία επίσης βρίσκονται πάντα σε μία τσάντα ταξιδιού, γιατί εκεί που σκάει το κύμα και ηρεμεί το μυαλό είναι ανοιχτοί οι ορίζοντες για να χαθείς μαζί με τους ήρωες στις ιστορίες τους. Γιατί τα βιβλία είναι μαγεία, άλλοτε είναι ένας δάσκαλος, άλλοτε ο καλύτερός σου φίλος, η συντροφιά σου πριν κλείσεις τα μάτια το βράδυ. Στις ημέρες μας τα βιβλία μπορείς να τα ξεφυλλίσεις, να τα διαβάσεις μέσω ενός ereader (Tablet), να τα ακούσεις.

Στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε τα βιβλία συνεχίζουν να είναι παρόντα μέσω νέων μορφών, αποκτώντας νέους φίλους και νέους τρόπους να τα απολαύσεις. Πλέον, πέρα από τα μάτια μας τα χαίρονται και τα αυτιά μας, με τα audiobooks να δίνουν την ευκαιρία σε ένα πιο ευρύ κοινό να τα γνωρίσει. Άνθρωποι με προβλήματα όρασης, με μαθησιακές δυσκολίες αλλά και κάποιοι που κουράζονται στην ανάγνωση μπορούν να μυηθούν στον κόσμο της λογοτεχνίας, της επιστήμης και της ψυχαγωγίας μέσα από τις ακουστικές σελίδες. Άνθρωποι που βρίσκονται στην κίνηση, σε ένα αυτοκίνητο, σε ένα περίπατο, ξαπλωμένοι στο σκοτάδι μπορούν πλέον να κερδίσουν το χαμένο χρόνο, να χρωματίσουν μία χαλαρή στιγμή ταξιδεύοντας στον κόσμο των λέξεων, των μεγάλων ιδεών και των σημαντικών συγγραφέων με το πάτημα ενός κουμπιού. Αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας βρίσκονται διαθέσιμα στο κινητό σου και περιμένουν να τα ανακαλύψεις.

Από αυτήν την άκρως συμπεριληπτική και ολοένα αναπτυσσόμενη αγορά δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα Public, το Νο1 omnichannel βιβλιοπωλείο σε Ελλάδα και Κύπρο με τις σχετικές online πωλήσεις να υπερβαίνουν το 35% του συνολικού τζίρου στην κατηγορία του βιβλίου, δίνοντας  περαιτέρω ώθηση στην αγορά του audiobook και στηρίζοντας διαχρονικά την αγορά του βιβλίου.

Σήμερα, τα Public ενισχύουν ακόμα περισσότερο την κατηγορία του βιβλίου επενδύοντας στο Bookvoice.gr, τη δυναμικότερη και πληρέστερη audiobooks πλατφόρμα, που βγήκε στον αέρα στα τέλη του 2021. Σήμερα, το  BookVoice  ακόμα πιο ισχυρό μετά και την απορρόφηση της πλατφόρμας με πλούσιο περιεχόμενο σε τίτλους παιδικών βιβλίων TapeTales.gr, ενισχύεται ακόμα περισσότερο, έχοντας μια ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα.

Τα Public χρόνια τώρα έχουν αποδείξει εμπράκτως ότι αγαπούν το βιβλίο, αφιερώνοντας μεγάλους χώρους στα καταστήματά τους και σε γωνιές ανάγνωσης, διενεργώντας καμπάνιες και συνεργασίες με εκδοτικούς οίκους Ελλάδας & εξωτερικού, έχουν κάνει θεσμό τα Βραβεία Βιβλίου, έχουν αναπτύξει την πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων bookfriends, ενώ υποστηρίζουν εκατοντάδες εκδηλώσεις με συγγραφείς σε όλη τη χώρα. Σε όλο αυτό δεν θα μπορούσαν να μην πρωτοστατήσουν και στο χώρο των audiobooks, καθώς διακρίνουν ότι είναι ένα format που όχι μόνον δεν αφαιρεί κάτι από τη «συμβατική» αγορά όπως τη γνωρίζουμε, αλλά δίνουν τη δυνατότητα και σε όλους αυτούς τους εν δυνάμει «αναγνώστες άλλου τύπου» να έρθουν σε επαφή με αυτά.

Τα audiobooks μέσω του Bookvoice.gr έρχονται να συμπληρώσουν την ολοκληρωμένη πρόταση του Public, όσον αφορά το βιβλίο: με τους εκατοντάδες χιλιάδες διαθέσιμους τίτλους, στα ελληνικά και στα αγγλικά στα φυσικά καταστήματα και στο www.public.gr , και με τους εκατοντάδες προσεκτικά επιλεγμένους τίτλους στο www.bookvoice.gr.

Το Public πάντα επίκαιρο και ανοιχτό στις τεχνολογικές εξελίξεις οραματίζεται μια νέα εμπειρία για τους αναγνώστες-ακροατές, ώστε να προσφέρει τον πληρέστερο κατάλογο βιβλίων, καλύπτοντας τις επιθυμίες και αναγνωστικές προτιμήσεις κάθε ενδιαφερόμενου. Με ήδη περισσότερες από 40 συνεργασίες με εκδοτικούς οίκους, το Public προσκαλεί κάθε συνεργάτη του να επιβιβαστεί στο όχημα του bookvoice.gr, δίνοντας στα βιβλία του τη δυνατότητα να αγκαλιάσουν ένα άλλο κοινό, αυτό που προτιμά να τα ακούει.

Όλοι οι αξιόλογοι τίτλοι των Ελλήνων εκδοτών μπορούν να αποκτήσουν την ποιοτική και προσεγμένη audiobook εκδοχή που τους αξίζει, ώστε να κατακτήσουν τους σημερινούς, αλλά και όλους τους αυριανούς αναγνώστες-ακροατές οπουδήποτε στον κόσμο που κάποιος μιλά και καταλαβαίνει την ελληνική γλώσσα.

Το ελληνικό κοινό άλλωστε δείχνει να στηρίζει πλατφόρμες που παρέχουν τις περισσότερες επιλογές και τις πιο φροντισμένες παραγωγές, καθώς φαίνεται να δημιουργεί μία νέα ηχητική συνήθεια πραγματικής ψυχαγωγίας. Αυτό άλλωστε φαίνεται ξεκάθαρα από την απήχηση που έχει ήδη από τους πρώτους 20 μήνες λειτουργίας το bookvoice.gr, η πρώτη πλατφόρμα audiobooks στη χώρα μας.

Ακούγοντας ένα audiobook καταλαβαίνει κάποιος ότι δεν πρόκειται απλώς για μία εκφώνηση ενός βιβλίου μπροστά από ένα μικρόφωνο. Υπάρχει σπουδαία δουλειά από πίσω καθώς πρέπει να τηρούνται πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές και τεχνικές (συνθήκες ηχογράφησης, πολύωρο μοντάζ, εκφραστικές φωνές χωρίς θεατρικές υπερβολές αλλά ούτε επίπεδη αφήγηση), ποιοτικές παράμετροι (αντίληψη αφηγητή, καταλληλότητα φωνής ανάλογα με το είδος του βιβλίου, κ.ο.κ.), αλλά και γνώση του κλάδου, ώστε να γίνονται σωστές επιλογές τίτλων.

Sports in

Κλοπ: «Θα είναι μεγάλο το διάλειμμα, ίσως και να τελείωσε»

Ο Γιούργκεν Κλοπ τόνισε ότι δεν θα προπονήσει ξανά ομάδα της Premier League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024