Μαυροδέλφινα: Τουλάχιστον 55 εξόκειλαν σε νησί της Σκωτίας – Μόνο 10 επιβίωσαν
Είναι άγνωστο για ποιον λόγο εξόκειλαν μαζικά αυτά τα θηλαστικά που ανήκουν στην οικογένεια των δελφινιών, συνήθως όμως μετακινούνται όλα μαζί σε κοπάδια.
Τουλάχιστον 55 κητώδη εξόκειλαν σε μια παραλία στο νησί Λιούς και Χάρις της δυτικής Σκωτίας και τα περισσότερα από αυτά βρέθηκαν νεκρά, όπως ανέφεραν σήμερα οι διασώστες.
Σύμφωνα με τη βρετανική οργάνωση Δύτες για τη διάσωση της θαλάσσιας ζωής (DBMLR), μόνο δέκα από τα μαυροδέλφινα ζουν ακόμη.
Είναι άγνωστο για ποιον λόγο εξόκειλαν μαζικά αυτά τα θηλαστικά που ανήκουν στην οικογένεια των δελφινιών, συνήθως όμως μετακινούνται όλα μαζί σε κοπάδια.
Δεν ανακοινώθηκε το ακριβώς σημείο
Οι ειδικοί της DBMLR έσπευσαν επί τόπου για να φροντίσουν τα ζώα και κάλεσαν τους πολίτες να αποφεύγουν τη ζώνη αυτή. Για λόγους ασφαλείας μάλιστα δεν ανακοίνωσαν το ακριβές σημείο όπου εντοπίστηκαν τα μαυροδέλφινα.
«Για να έχουν τα δελφίνια περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν, σας παρακαλούμε να αποφύγετε την περιοχή» ανακοίνωσε εξάλλου η τοπική αστυνομία.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σάρωσε τη Ρόδο η κακοκαιρία – Η θάλασσα βγήκε στο λιμάνι, πλοίο έδωσε μάχη με τα κύματα
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
- Σάρωσε τη χώρα η φονική κακοκαιρία: Δύο νεκροί, πλημμύρες, παγίδες θανάτου δρόμοι στην Αττική
- Άσε τους influencers να λένε – Μύθοι και αλήθειες για το τρέξιμο
- Κατολίσθηση σε κάμπινγκ στη Νέα Ζηλανδία – Αρκετοί αγνοούμενοι
- Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες παροχές και επιδόματα δεν φορολογούνται – Όσα πρέπει να ξέρετε


