Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νότια Κορέα: Επτά νεκροί, τρεις αγνοούμενοι, πάνω από 1.500 εκτοπισθέντες από πλημμύρες

Νότια Κορέα: Επτά νεκροί, τρεις αγνοούμενοι, πάνω από 1.500 εκτοπισθέντες από πλημμύρες

Ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Χαν Ντουκ-σου κάλεσε τον στρατό να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες διάσωσης

Επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, τρεις αγνοούνται, επτά τραυματίστηκαν και πάνω από 1.500 απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με αξιωματούχους, καθώς οι καταρρακτώδεις βροχές για τρίτη ημέρα προκάλεσαν κατολισθήσεις και την υπερχείλιση φράγματος.

Έως περίπου τις 11:00 τοπική ώρα (περίπου 05:00 ώρα Ελλάδος), 1.567 άνθρωποι είχαν απομακρυνθεί από τις εστίες τους σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών και Ασφαλείας και ο αριθμός τους μπορεί να αυξηθεί καθώς φράγμα στην επαρχία Τσουνγκτσεόνγκ υπερχείλισε.

Οι εντολές των τοπικών αρχών για εκκένωση αφορούσαν πάνω από 7.000 ανθρώπους σε διάφορες χρονικές στιγμές, σύμφωνα με τις επαρχιακές αρχές.

Ως τις 09:00 τοπική ώρα, πάνω από 2.700 τόνοι νερού ανά δευτερόλεπτο έρρεαν στο Φράγμα Γκοεσάν, που είναι ο μέγιστος όγκος υδάτων που μπορούν να αποδεσμευτούν από αυτό.

Η εταιρεία κορεατικών σιδηροδρόμων ανακοίνωσε παράλληλα τη διακοπή της κυκλοφορίας ορισμένων τρένων ταχείας κυκλοφορίας και όλων των υπολοίπων, ενώ σημείωσε ότι μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις σε κάποιες αμαξοστοιχίες ταχείας κυκλοφορίας λόγω της βραδύτερης λειτουργίας τους, καθώς κατολισθήσεις, πλημμύρες στις σιδηροτροχιές και η πτώση βράχων απειλούν την ασφάλειά τους.

Ένα τρένο, χωρίς επιβάτες, εκτροχιάστηκε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ μετά την κατολίσθηση που σημειώθηκε στις σιδηροτροχιές στην επαρχία του Βορείου Τσουνγκτσεόνγκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών. Από το ατύχημα τραυματίστηκε ο μηχανικός του τρένου.

Σε συνάντηση με κυβερνητικές υπηρεσίες, ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Χαν Ντουκ-σου κάλεσε τον στρατό να συμμετάσχει ενεργά στις δραστηριότητες διάσωσης, σε συνεργασία με κυβερνητικούς αξιωματούχους για την κινητοποίηση εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024