Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η πρώτη κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ

Ξεκίνησε σήμερα Σάββατο η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε αναζήτηση νέου βηματισμού και ηγεσίας - Απών ο Αλέξης Τσίπρας.

Σε ήπιους τόνους και χωρίς εντάσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το in βρέθηκε εκεί και σας μετέφερε όλα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση και οδήγησαν στην κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του κόμματος.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους οι Έφη Αχτσιόγλου και Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ανακοίνωσαν την υποψηφιότητά τους ο Στέφανος Τζουμάκας και ο Νίκος Παππάς.

Ο οδικός χάρτης

Την Κυριακή, αναμένεται να ληφθούν οι αποφάσεις για τη διεξαγωγή συνεδρίου, ενώ στο τραπέζι θα τεθεί και το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Η συνεδρίαση της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 10:00 το πρωί.

Ο εν λόγω οδικός χάρτης που πλειοψήφισε στην Πολιτική Γραμματεία και θα κατατεθεί στην ΚΕ προβλέπει τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στις 26-27 Αυγούστου, με τη σύνθεση του προηγούμενου, όπου αναμένεται να εγκριθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία, εκλογές στις 3 Σεπτεμβρίου και αν υπάρχουν πάνω από δύο υποψήφιοι θα στηθούν εκ νέου κάλπες στις 10 Σεπτεμβρίου, και σε κάθε περίπτωση πριν από τη ΔΕΘ.

Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή προέδρου θα έχουν όσοι είναι ή όσοι γίνουν μέλη του κόμματος μέχρι την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας. Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Θυμηθείτε το live του in:

20:10 Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

19:20 Χαμηλοί τόνοι

Πολλοί αποδίδουν τους ήπιους τόνους που σε γενικές γραμμές χαρακτήρισαν όλες τις μέχρι σήμερα εσωκομματικές διαδικασίες και συνεδριάσεις ακριβώς στο φόβο της απουσίας της συγκολητικής ουσίας, της ικανότητας του Τσίπρα να κρατά ισορροπίες και να αποφεύγει εντάσεις που θα μπορούσαν να τινάξουν τη διαδικασία στον αέρα

19:00 Πολλές οι συζητήσεις

Απο νωρίς το απόγευμα έχουν ξεκινήσει τα πηγαδάκια. Με διαφορετικές ποσοστώσεις κάθε φορά σε αυτά μετέχουν δημοσιογράφοι, στελέχη ή συνεργάτες στελεχών.

18:32 Τα σχόλια για την απουσία Τσίπρα

Η απουσία Τσίπρα θεωρείται αναμενόμενη από πολλούς, και γρήγορα η κουβέντα πάει στην ουσία που είναι η αποχώρηση Τσίπρα με κανέναν να μην αρνείται ότι προκάλεσε σεισμό στον ΣΥΡΙΖΑ.

18:15 Έπεσαν οι ρυθμοί

Οι ρυθμοί έχουν πέσει, πράγμα λογικό με τον καύσωνα Κλέων να εξαντλεί μέλη, ομιλητές και δημοσιογράφους. Η ανεπαρκής λειτουργία άλλωστε του κλιματισμού στο χώρο είναι το πρώτο σχόλιο που κάνει όποιος βγαίνει από την αίθουσα της κλειστής συνεδρίασης της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

17:35 Η τοποθέτηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου

«Στόχος μας πρέπει να είναι να εκφράσουμε την κοινωνική πλειοψηφία γιατί είμαστε δύναμη διακυβέρνησης», υπογράμμισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος κατά την τοποθέτηση του στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

16:20 Κείμενο συμβολής στη συζήτηση της ΚΕ κατέθεσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

«Με αποφασιστικότητα, ενότητα και συντροφικότητα προχωράμε μπροστά», τονίζει η Νεολαία του κόμματος που διεκδικεί έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο «κοινωνικό», με καλύτερη και μεγαλύτερη σχέση με τα οργανωμένα κομμάτια της κοινωνίας.

16:03 Δήλωση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους δημοσιογράφους

«Τα πρώτα μηνύματα είναι καλά. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω και από τη συζήτηση και από τις παρουσιάσεις των υποψηφιοτήτων είναι ότι όλοι είναι αποφασισμένοι να κάνουν μια πολύ σοβαρή συζήτηση, να κάνουμε έναν βαθύ αναστοχασμό και να αρχίσει η μεγάλη ανάκαμψη», είπε, ανάμεσα σε άλλα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

15:53 Ο Διονύσης Τεμπονέρας κατέθεσε διαφορετική πρόταση για τον οδικό χάρτη

Συνέδριο και εκλογή ηγεσίας μετά τις αυτοδιοικητικές εισηγήθηκε ο Διονύσης Τεμπονέρας, που σημείωσε ότι εάν η απόφαση της ΚΕ είναι τελικά η μετάθεση της ημερομηνίας ο ίδιος θα είναι υποψήφιος.

15:45 Δηλώσεις του Νίκου Παππά

«Ξεκίνησε ένας δημιουργικός διάλογος στο εσωτερικό μας που αφορά όλη την κοινωνία. Δεν θα αναδιπλωθούμε, θα κάνουμε τα ανοίγματά μας να πείσουμε ευρύτερες δυνάμεις, να ξανακερδίσουμε τους μετριοπαθείς ψηφοφόρους», είπε ο Νίκος Παππάς σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ.

Νωρίτερα ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε εδώ

15:29 Δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου στα ΜΜΕ

Κληθείσα να σχολιάσει τις παρεμβάσεις των υπόλοιπων υποψηφίων η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως υπήρχαν διαφορετικές αποχρώσεις στις τοποθετήσεις αλλά είναι όλοι συντεταγμένοι στο να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ πιο δυνατός.

«Νομίζω πως το σημαντικό είναι ότι έχουμε προσέλθει σε αυτή την πορεία με διάθεση ενωτική και με διάθεση δημιουργική. Όλες οι τοποθετήσεις, είχαμε διαφορετικές αποχρώσεις προφανώς, αλλά είναι συντεταγμένες σε μια προσπάθεια να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πιο δυνατός απ’ όλη αυτή τη διαδικασία και νομίζω ότι θα βγει στο τέλος, για να είμαστε χρήσιμοι για την κοινωνία, όχι για τους εαυτούς μας», είπε η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ίδια επισήμανε ακόμη ότι: «Υποστήριξα στην ΚΕ που συνεδριάζει σήμερα αδρές στρατηγικές γραμμές για έναν νέο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Βρισκόμαστε μετά από μια βαριά πολιτική ήττα, όμως, εκτιμώ ότι τις αιτίες της ήττας θα πρέπει να τις συζητήσουμε εν κινήσει, δηλαδή ενώ παράλληλα θα ανασυντάσσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της κοινωνίας.

Είναι υποχρέωση μας να εμπνεύσουμε ξανά έναν κόσμο προοδευτικό, έναν κόσμο που έρχεται από την αριστερά και έχει ανάγκη να δει το δικό μας πρόσωπο να είναι δημιουργικό. Να ασκήσουμε δημιουργική αντιπολίτευση σήμερα για να μπορέσουμε να επανέλθουμε σε κυβερνητική τροχιά την επόμενη μέρα. Και για να το κάνουμε αυτό θεωρώ ότι χρειαζόμαστε έναν ΣΥΡΙΖΑ σύγχρονο, μεθοδικό, ο οποίος θα δίνει περιεχόμενο στην πολιτική, ο οποίος θα δουλεύει με συγκροτημένο τρόπο, θα αξιοποιεί την τεχνική γνώση, θα δίνει βάθος στις θέσεις και τις προτάσεις του και θα βρίσκεται καθημερινά σε επικοινωνία με την πλειονότητα της ελληνικής κοινωνίας, δηλαδή με τους ανθρώπους που δημιουργούν στην Ελλάδα».

15:11 Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Ευκλείδη Τσακαλώτου

«Το θέμα είναι να ξέρουμε πού θέλουμε να πάμε. Πρέπει να ξέρουμε πού θέλουμε να είμαστε το 2026 και άρα να ξέρουμε πώς πρέπει να αρχίσουμε να ετοιμαζόμαστε από τώρα για τότε», είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ένας εκ των τεσσάρων (μέχρι στιγμής) υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πείσει τον κόσμο με τις θέσεις του και ότι αυτές τις θέσεις πρέπει να κάνει ηγεμονικές στη κοινωνία, με αυτές τις θέσεις πρέπει να ξαναγίνει κυβέρνηση, με αυτές τις θέσεις να βελτιώσει τις ζωές των ανθρώπων.

Ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ακόμα ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να ξαναδώσει στους αριστερούς και τις αριστερές, στα μέλη του, την αυτοπεποίθηση, την σιγουριά και την περηφάνια να παλεύουν για τα επιχείρημα τους, τις θέσεις και τις αξίες τους. Για να έχουν ένα αξιόπιστο μεγάλο κόμμα, ένα κόμμα που θα ξαναγίνει κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

15:09 Πληροφορίες θέλουν να δέχεται πιέσεις να καταθέσει υποψηφιότητα και ο Τεμπονέρας μετά και την παρουσίαση της πλατφόρμας

15:08 Δήλωση Πολάκη: Υπάρχει δυνατότητα για ένα συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές

Στην τοποθέτησή του από το βήμα της ΚΕ ο Παύλος Πολάκης άσκησε κριτική στις επιλογές του κόμματος την προηγούμενη περίοδο και ξεκαθάρισε ότι αν και θα επιθυμούσε να είναι υποψήφιος δεν θα το κάνει εάν δεν αλλάξει ο οδικός χάρτης.

Διαβάστε αναλυτικά τα όσα είπε ο Παύλος Πολάκης στην ομιλία του εδώ

14:36 Στο βήμα ο Διονύσης Τεμπονέρας

Ο Διονύσης Τεμπονέρας θα καταθέσει διαφορετική πρόταση για τον οδικό χάρτη από αυτή που εισηγείται η Πολιτική Γραμματεία

14:30 Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Νίκος Παππάς

14:13 Θα είναι ή όχι υποψήφιος ο Παύλος Πολάκης;

Αν και ο Πάυλος Πολάκης μίλησε στη λίστα υποψηφίων, τελικά δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ τουλάχιστον προς το παρόν. Όπως είπε είχε τη διάθεση να συμμετέχει στις εκλογές για την ηγεσία, αλλά διαφωνεί με την πρόταση αυτές να γίνουν πριν από το συνέδριο.

Ο ίδιος όπως ο Διονύσης Τεμπονέρας αλλά και άλλα στελέχη πιστεύει ότι πρέπει να γίνει συνέδριο μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές πρόταση ωστόσο που δεν συγκέντρωσε την πλειοψηφία στην Πολιτική Γραμματεία.

Ο ίδιος εάν δεν αλλάξει ο οδικός χάρτης δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος.

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ζητώ συγγνώμη από αμέτρητα στελέχη, μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ που καθ΄ όλο το τελευταίο διάστημα με παρακινούσαν να θέσω υποψηφιότητα, ανεξαρτήτως διαδικασίας και σε κάθε περίπτωση. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν έχω μάθει να πορεύομαι αντίθετα από τη συνείδηση και τις απόψεις μου και για αυτό δεν μπορώ να είμαι υποψήφιος σε μια fast track διαδικασία, η οποία δεν πιστεύω ότι θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

14:03 Εν αναμονή της ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Νίκου Παππά

13:50 Με μήνυμα ενότητας η ομιλία της Έφης Αχτσιόγλου

Όχι στις άγονες αντιπαραθέσεις που λειτουργούν τελικά ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία για την αυτοδικαίωση των διαφορετικών απόψεων, ήταν ένα από τα μηνύματα της Έφης Αχτσιόγλου από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνοντας ότι είναι απλουστευτικό το ερώτημα με την Αριστερά ή με το Κέντρο, καθώς η ουσία είναι το περιεχόμενο της πολιτικής ανέπτυξε τις θέσεις της για το πώς θα πρέπει να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το στίγμα που θα πρέπει να εκπέμψει στην κοινωνία για να τον εμπιστευτεί ξανά τιμώντας «την πολιτική παράδοση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ενός νέου σύγχρονου αριστερού κόμματος που μπορεί να είναι ο κορμός, το κέντρο και ο βασικός εκφραστής του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου».

Διαβάστε περισσότερα εδώ

13:00 Στο βήμα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Προηγουμένως είχε μιλήσει η Έφη Αχτσιόγλου.

12:55 Ο Στέφανος Τζουμάκας κατέθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Ο τρίτος υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος είναι ο Στέφανος Τζουμάκας. Ο ίδιος κατέθεσε τη σχετική επιστολή στο προεδρείο της ΚΕ

Διαβάστε αναλυτικά εδώ 

12:08 Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη συνεδρίαση

11:43 Χωρίς τον Αλέξη Τσίπρα η συνεδρίαση της ΚΕ

Η συνεδρίαση της ΚΕ ξεκίνησε με την εκλογή προεδρείου με την Όλγα Γεροβασίλη να την χαρακτηρίζει ιστορική. Την ΚΕ απαρτίζουν 300 μέλη που θα κληθούν να αποφασίσουν για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει το κόμμα ενόψει του συνεδρίου και της εκλογής προέδρου.

Ο μέχρι πρότινος ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας απουσιάζει από τη συνεδρίαση.

11:42 Στις 11 πμ προσήλθε και ο Σωκράτης Φάμελλος

11:38 Ξεκινάει η συνεδρίαση με την εκλογή προεδρείου

11:36 Και η Έφη Αχτσιόγλου φτάνει στην αίθουσα που θα συνεδριάσει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

11:20 Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος φτάνει στη συνεδρίαση

11:07 Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης και Διονύσης Τεμπονέρας δίπλα στον Φώτη Κουβέλη

10:56 Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συζητούν σε πηγαδάκια στην αίθουσα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Διονύσης Τεμπονέρας, η Σία Αναγνωστοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Γιάννης Μπαλάφας είναι μεταξύ αυτών που έφτασαν νωρίς στην αίθουσα.

Στην πρώτη σειρά κάθεται ο Φώτης Κουβέλης.

10:44 Δείτε στιγμιότυπα από την προσέλευση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

Sports in

Δεν είναι η πρώτη φορά με τον Αλμέιδα… (vids, pic)

Ο Ματίας Αλμέιδα δεν κλήθηκε σε απολογία για την επίθεση που έκανε στον άνθρωπο της ΥΑΒΑΧ στην Τούμπα, όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που δεν καλείται ο Αργεντινός από τον αθλητικό δικαστή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024