Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αλέξης Χαρίτσης: Οι αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παρθούν πάρα πολύ γρήγορα

Αλέξης Χαρίτσης: Οι αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παρθούν πάρα πολύ γρήγορα

Ο Αλέξης Χαρίτσης μίλησε για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα από την προεδρία του κόμματος.

Ο Αλέξης Χαρίτσης έχει ήδη εκφράσει τη στήριξή του στην Έφη Αχτσιόγλου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, αν και ίδιος παραδέχθηκε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ ότι: «Σκέφτηκα πολύ αν θα είμαι υποψήφιος για την ηγεσία…».

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο κόμμα και θα παραμείνει».

Μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ «Στο Κέντρο» και τον Γιώργο Κουβαρά, ο ίδιος πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι δεν του αρέσει η χρήση των όρων «φαβορί» και «αουτσάιντερ», ενώ επισήμανε ότι πρέπει να παρθούν αποφάσεις στο κόμμα «πάρα πολύ γρήγορα».

«Δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν προτάσεις και ιδέες και προγραμματικές θέσεις, οι οποίες ακριβώς εκκινούν όλες από την ίδια αφετηρία. Την αγωνία που έχουμε για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, για την πορεία της Αριστεράς, για την πορεία της προοδευτικής παράταξης και για την πορεία της χώρας συνολικά. Γιατί αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ισχυρή κοινωνία. Εκφράζουμε συγκεκριμένες βαθιές κοινωνικές ανάγκες μέσα από το κόμμα μας. Δεν είναι, ξέρετε, ένα κόμμα το οποίο λειτουργεί με όρους αυτοαναφορικότητας. Δεν είμαστε μεγάλοι ή οι μικροί μεγάλοι ή μεσαίοι για τις δικές μας τις ανάγκες είναι οι κοινωνικές ανάγκες οι οποίες εκφράζουμε. Και εδώ λοιπόν αυτό το οποίο για εμάς είναι το πολύ κρίσιμο, είναι ακριβώς το επόμενο διάστημα να μπορέσουμε και βεβαίως να κάνουμε και την αυτοκριτική μας και να συζητήσουμε ενδελεχώς για το τι έγινε και πώς φτάσαμε σε αυτή την πολύ μεγάλη, τη συντριπτική ήττα των διπλών εκλογών του Μαΐου και του Ιουνίου, αλλά και το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά», είπε ακόμη ο Αλέξης Χαρίτσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που συνεχώς αλλάζει» τόνισε ο βουλευτής, ενώ υπογράμμισε τη σημασία του να «μπει νέο αίμα» στην παράταξη.

«Δεν κάνουμε πολιτική για την ατάκα», συμπλήρωσε.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024