Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΣΥΡΙΖΑ: Με Αχτσιόγλου άνοιξε ο χορός των υποψηφιοτήτων - Εκτός «κούρσας» ο Τεμπονέρας

ΣΥΡΙΖΑ: Με Αχτσιόγλου άνοιξε ο χορός των υποψηφιοτήτων – Εκτός «κούρσας» ο Τεμπονέρας

Έφη Αχτσιόγλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Παππάς δηλώνουν επισήμως υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά τις φήμες, δεν έχει «κλειδώσει» ο Παύλος Πολάκης, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας δήλωσε στο in ότι δεν θα είναι τελικά υποψήφιος, αφού δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που έθεσε.

Σήμερα, Τετάρτη η κα Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά «ανοίγοντας» τον χορό των ανακοινώσεων για υποψηφιότητες. Θα ακολουθήσει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος την Παρασκευή και ο Νίκος Παππάς το Σάββατο.

Παρά τις φήμες, δεν έχει «κλειδώσει» ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος ακόμη δεν έχει αποφασίσει, ενώ ο Διονύσης Τεμπονέρας, που θεωρήθηκε φαβορί από πολλούς και πολλές, δήλωσε στο in ότι δεν θα συμμετέχει στην διαδικασία των εκλογών.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα συνεχίσει να έχει ενεργό ρόλο εντός του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο ίδιος καταθέτει μια πλατφόρμα – οδικό χάρτη με σημεία για το μέλος του κόμματος, η οποία θα τεθεί προς ψήφιση στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αυτήν την Κυριακή.

«Είμαστε κόμμα των πολλών», είπε η κ. Αχτσίογλου, θέλοντας να επισημάνει ότι, ανεξαρτήτως αποτελέσματος των εσωκομματικών εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεφεύγει από το «τεχνητό» δίπολο Αριστερά ή Κέντρο και παραμένει ένα κόμμα κοντά στην κοινωνία, δηλαδή με πολιτικές υπέρ της κοινωνικής ευημερίας.

«Ενότητα» είναι το μήνυμα της κυρίας Αχτσιόγλου για τον ΣΥΡΙΖΑ και ως ενωτική χαρακτηρίζει το περιβάλλον της την υποψηφιότητά της. Εξάλλου, την υποστηρίζουν και στελέχη των λεγόμενων «προεδρικών», αλλά και στελέχη της γνωστής «διεύρυνσης».

Εξωστρέφεια, συνέχεια της παρακαταθήκης που άφησε ο Αλέξης Τσίπρας, ενότητα, πολιτική για «το δίκιο των πολλών» και ισχυρή αντιπολίτευση σήμερα, για να έχουμε αποτελεσματικη κυβέρνηση αύριο είναι τα πέντε μηνύματα της Έφης Αχτσιόγλου.

Η απόφαση που πλειοψήφησε στην Πολιτική Γραμματεια του κόμματος είναι εκλογή προέδρου σε πρώτη φάση στις 3 Σεπτεμβρίου και επαναληπτική κάλπη στις 10 του ίδιου μήνα. Στόχος για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι να έχουν γρήγορα πρόεδρο και να ανασυνταχθούν πριν από την ΔΕΘ.

Αυτό θα γίνει αν η πρόταση υπερψηφιστεί στην ΚΕ του Σαββατοκύριακου. Η αντιπρόταση είναι συνέδριο (και) με απολογιστικό χαρακτήρα τον Νοέμβριο, κάτι που εισηγείται ο Διονύσης Τεμπονέρας, αλλά που μειοψήφισε σε πρώτη φάση στην Πολιτική Γραμματεία.

Πάντως, οι διαδικασίες «τρέχουν» και μάλιστα γρήγορα. Αυτήν την στιγμή ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έχει την στήριξη της «Ομπρέλας», ο δε Νίκος Παππάς, μέλος ήδη από την ίδρυση της Νεολαίας του Συνασπισμού προέρχεται από τους «προεδρικούς», οι οποίοι, όμως, δεν κρατούν ενιαία στάση. Από τους «προεδρικούς», εξάλλου, προέρχεται και ο Παύλος Πολάκης, που αναμένεται να κάνει γνωστές τις προθέσεις του το αμέσως επόμενο διάστημα.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024