Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποτρίχωση: Οι γυναίκες αρνούνται να ξυρίσουν το μπικίνι τους – Το νέο trend του καλοκαιριού

Αποτρίχωση: Οι γυναίκες αρνούνται να ξυρίσουν το μπικίνι τους – Το νέο trend του καλοκαιριού

Το νέο trend που έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου αφορά την επιλογή των γυναικών να μην ξυρίζουν το μπικίνι τους. Παράτολμο ή φυσικό;

Οι μέρες που οι γυναίκες έκαιγαν τα σουτιέν τους για να διαδηλώσουν έχουν πια περάσει. Το 2023 ένα νέο κίνημα έχει κάνει την εμφάνισή του στα social media.

Συγκεκριμένα, πολλές γυναίκες συσπειρώνονται ενάντια στην ιδέα ότι θα πρέπει να κρύβουν τις ηβικές τους τρίχες στην παραλία.

Οι γυναίκες αντιστέκονται πλέον στα πρότυπα ομορφιάς της κοινωνίας επιδεικνύοντας την αξύριστη περιοχή από το μπικίνι τους.

View this post on Instagram

A post shared by Sara Puhto (@saggysara)

Ο κοινωνικός κανόνας που επικρατούσε εδώ και χρόνια είναι πως οι γυναίκες θα έπρεπε να κρύβουν τις τρίχες από το μπικίνι τους. Αυτό μάλιστα, έχει οδηγήσει και σε διάφορες παρανοήσεις, όπως το γεγονός πως οι τρίχες στην περιοχή του μπικίνι κάνει την περιοχή πιο βρώμικη. Κάτι που φυσικά δεν αληθεύει.

Σύμφωνα με το nypost.com, η ψυχολόγος Carly Dobers δήλωσε πως ο κοινωνικός κανόνας είναι πλέον η περιοχή του μπικίνι να είναι ξυρισμένη, με αποτέλεσμα κάθε φορά που μία γυναίκα επιλέγει να μην ξυριστεί σε αυτήν την  περιοχή, η πράξη της θεωρείται αυτομάτως «ριζοσπαστική».

Ενάντια στα κοινωνικά πρότυπα οι influencers

Διάφοροι χρήστες του TikTok μοιράστηκαν βίντεο με τους εαυτούς τους μέσα σε μπικίνι ενώ είναι αξύριστες.

Σε ένα βίντεο, μια influencer μοιράστηκε πλάι-πλάι στιγμιότυπα της με και χωρίς ηβικές τρίχες.

«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας ντροπιάσει για να κάνετε κάτι με τις τρίχες του σώματός σας που δεν αισθάνεστε άνετα», είπε.

Αλλά τα σκληρά trolls έχουν κατακλύσει τα σχόλια λέγοντας ότι οι γυναίκες πρέπει να ξυρίζονται.

«Ποτέ δεν θα φορούσα μπικίνι με τριχωτή γραμμή μπικίνι όπως αυτή, ποτέ, ούτε καν αν πληρωνόμουν», είπε μια χρήστης των social media.

«Για μένα, δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση αλλά με την υγιεινή», έγραψε μια άλλη.

Τι λένε οι ειδικοί

Σύμφωνα με την ειδικό σε θέματα σεξουαλικής ευεξίας Rosie Rees, εξήγησε πως η  βιομηχανία αποτρίχωσης έχει υποκινήσει και κανονικοποιήσει την αποτρίχωση των γυναικών από τη δεκαετία του ’80.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι άνθρωποι να πιστεύουν ότι το να έχεις τρίχες στο εφηβαίο ή στις τριχωτές μασχάλες υπονοεί ότι η γυναίκα είναι «βρώμικη» ή «χίπισσα» ή θεωρείται μη ελκυστική για τους άνδρες.

«Είναι σημαντικό να επιλέγουμε αυτό που μας κάνει να νιώθουμε άνετα από ένα ενδυναμωμένο σημείο και όχι να ξυρίζουμε ασυνείδητα τις τρίχες μας απλά και μόνο επειδή η κοινωνία, η βιομηχανία ομορφιάς ή ο σύντροφός μας περιμένει ή ζητάει από εμάς», δήλωσε.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024