Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κέβιν Σπέισι: Ένταση κατά τη διάρκεια της δίκης του - «Ήμουν κατά καιρούς ερωτύλος αλλά αυτό δεν με έκανε κακό άνθρωπο»

Κέβιν Σπέισι: Ένταση κατά τη διάρκεια της δίκης του – «Ήμουν κατά καιρούς ερωτύλος αλλά αυτό δεν με έκανε κακό άνθρωπο»

Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ ηθοποιός κάθεται στο εδώλιο για σεξουαλικές επιθέσεις σε τέσσερις άνδρες

Συνεχίζεται η δίκη του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική επίθεση εναντίον τεσσάρων ανδρών ηλικίας 20 και 30 ετών, στο διάστημα από το 2001 ως το 2013.

Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ ηθοποιός έχει δηλώσει αθώος σε 12 κατηγορίες, που περιλαμβάνουν σεξουαλική και άσεμνη επίθεση και μία κατηγορία για πρόκληση προσώπου σε διεισδυτική σεξουαλική δραστηριότητα χωρίς συγκατάθεση.

Ο Κέβιν Σπέισι εμφανίστηκε στο εδώλιο χθες (13/7), για να καταθέσει στη δίκη του που έχει ξεκινήσει εδώ και έναν μήνα. Στην κατάμεστη αίθουσα του δικαστηρίου του Southwark είπε στους ενόρκους ότι η δουλειά του ως ηθοποιός έφτασε στο τέλος της και πως η περιουσία του έχει μειωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό εξαιτίας των νομικών εξόδων μετά τις κατηγορίες. «Με έκριναν βιαστικά και πριν απαντηθεί καν η πρώτη ερώτηση, έχασα τη δουλειά μου, έχασα τη φήμη μου, έχασα τα πάντα μέσα σε λίγες μέρες», σημείωσε, μεταξύ άλλων.

Σήμερα, ο ηθοποιός απολογήθηκε για δεύτερη ημέρα και, σύμφωνα με δημοσίευμα του Variety, είπε στο δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου ότι αν και ήταν «κατά καιρούς ερωτύλος αυτό δεν τον έκανε κακό άνθρωπο».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη σχέση του Στίβεν Σπίλμπεργκ με τη δεύτερη σύζυγό του Κέιτ Κάψοου, την οποία γνώρισε στα γυρίσματα της ταινίας «Indiana Jones and the Temple of Doom», δίνοντας την ως παράδειγμα μιας επιτυχημένης σχέσης που ξεκίνησε στον χώρο εργασίας. «Είναι παντρεμένοι και έχουν παιδιά και είναι υπέροχο που οι άνθρωποι μπορούν να γνωριστούν στον εργασιακό χώρο. Είναι κάτι θαυμάσιο» είπε.

Όταν ρωτήθηκε αν το βρήκε «συναρπαστικό» να παίρνει σεξουαλικά ρίσκα, εκείνος απάντησε: «Ήμουν πολύ ανοιχτός σχετικά με το γεγονός ότι ήμουν κατά καιρούς ερωτύλος. Αυτό δεν με κάνει κακό άνθρωπο. Βρίσκω το να είσαι οικεία με έναν άλλο άνθρωπο αξιοσημείωτο και όμορφο».

Σε ερώτηση των κατηγόρων για το αν η διασημότητα και η δύναμή του είχαν παίξει ρόλο στις σεξουαλικές του επαφές, ο Κέβιν Σπέισι απάντησε: «Όχι, μου ήταν δύσκολο να εμπιστευτώ τους ανθρώπους εξαιτίας αυτού που ήμουν. Είμαι σίγουρος ότι αν το ήθελα θα μπορούσα να κάνω σεξ συνέχεια με πολλούς ανθρώπους. Αλλά δεν το έκανα. Με ενδιέφερε κυρίως να αναπτύξω φιλίες και σχέσεις με τους ανθρώπους στη ζωή μου».

Επίσης, παραδέχτηκε ότι κατά καιρούς ένιωθε μοναξιά κατά τη διάρκεια της θητείας του ως καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Old Vic του Λονδίνου. Τον ρώτησαν αν έχει προσπαθήσει «να προσεγγίσει ανθρώπους σεξουαλικά για να απαλύνει αυτό το βάρος της μοναξιάς», με τον Σπέισι να απαντά: «Καλώς ήρθατε στη ζωή. Ναι, το κάνω».

Ένταση στη δικαστική αίθουσα

Προς το τέλος της κατάθεσης του Σπέισι επικράτησε ένταση στη δικαστική αίθουσα, όταν ο δικαστής υπενθύμισε στον ηθοποιό να απαντήσει σε ερώτηση, αφού είτε διαφωνούσε με τη διατύπωσή της, είτε ξέφευγε από το θέμα.

Μάλιστα, κάποια στιγμή θυμήθηκε ότι είχε δειπνήσει με τον ηθοποιό της ταινίας «Quantum of Solace», Τιμ Πίγκοτ Σμιθ, τη νύχτα που έλαβε χώρα μία από τις φερόμενες επιθέσεις. «Ο Τιμ Πίγκοτ Σμιθ, αν δεν ξέρετε ποιος είναι, ήταν ένας υπέροχος ηθοποιός», σχολίασε ο Σπέισι, με τη δικηγόρο των κατηγόρων να τον διακόπτει: «Κύριε Σπέισι Φάουλερ, σας παρακαλώ, δεν χρειάζεται να ξέρουμε ποιος είναι ο Τιμ Πίγκοτ Σμιθ».

Σημειώνεται ότι ο Σπέισι αρνήθηκε τρεις από τις καταθέσεις των τεσσάρων ανδρών, λέγοντας ότι ποτέ δεν είχε αρπάξει κανένα από τα φερόμενα ως θύματα στον αυτοκινητόδρομο και ότι είχε συναινετική σεξουαλική επαφή με έναν άλλο άνδρα, τον οποίο είχε καλέσει στο διαμέρισμά του.

Για τον τρίτο άνδρα, που τον κατηγορεί, είπε ότι δεν τον είχε συναντήσει ποτέ. Τέλος, παραδέχτηκε ότι συνάντησε έναν τέταρτο άνδρα, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι προσπάθησε να τον φιλήσει πριν του πιάσει το πέος σε ένα πάρτι, αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν μια «αδέξια κίνηση».

Ο Αμερικανός ηθοποιός ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια της μικρής και μεγάλης οθόνης, όταν οι κατηγορίες για σεξουαλική ανάρμοστη συμπεριφορά σταμάτησαν την καριέρα του.

Εάν καταδικαστεί, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης που θα καταδικάσει τις ελπίδες του για επιστροφή.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024