Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ο Emile αγνοείται - Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τον κήπο των παππούδων του

Ο Emile αγνοείται – Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από τον κήπο των παππούδων του

Στις έρευνες εντοπισμού συμμετέχει σύσσωμο το χωριό

Είναι σαν να άνοιξε η Γη και τον κατάπιε.

Αυτό θα πει κανείς ακούγοντας για την υπόθεση εξαφάνισης του μικρού Emile ενώ έπαιζε στον κήπο των παππούδων του στο χωριό Βερνέ, στη νοτιοανατολική Γαλλία, το απόγευμα του Σαββάτου 8 Ιουλίου.

«Η οικογένεια ετοιμαζόταν να πάει εκδρομή… Οι παππούδες του κατάλαβαν ότι δεν ήταν πια εκεί όταν πήγαν να τον βάλουν στο αυτοκίνητο» ανέφερε ο δήμαρχος του χωριού, Φρανσουά Μπαλίκ στη γαλλική τηλεόραση.

Στο μεταξύ η Αστυνομία έχει ξεκινήσει εκτεταμένες εναέριες και χερσαίες έρευνες για τον εντοπισμό του παιδιού.

Ο δήμαρχος σημείωσε πως δεν υπάρχουν ενδείξεις αρπαγής για την ώρα και επειδή το παιδί για την ηλικία του περπατάει πολύ καλά, «μπορεί να ήταν σε θέση να καλύψει κάποια απόσταση και ίσως να χαθεί ή να κρυφτεί».

«Είναι ένα μικρό χωριό με 20 περίπου σπίτια… τα βλέπουμε όλα. Είμαστε συγκλονισμένοι», πρόσθεσε ο δήμαρχος, εκφράζοντας τη «μεγάλη ανησυχία» της οικογένειας. «Η οικογένεια είναι γνωστή εδώ, έρχεται για διακοπές εδώ και δεκαετίες».

Στις έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής συμμετέχουν όλα τα μέλη της οικογένειας του Emile αλλά και όλοι οι κάτοικοι του χωριού.

Σύμφωνα με τον Guardian, ομάδες έρευνας και διάσωσης που χρησιμοποιούν ελικόπτερο, drones με θερμικές κάμερες και σκυλιά ανιχνευτές έχουν «χτενίσει» την περιοχή από το Σάββατο, αλλά κανένα ίχνος του παιδιού δεν έχει βρεθεί έως τώρα.

Ο Rémy Avon, ο δημόσιος εισαγγελέας, είπε ότι δύο άτομα είδαν τον Emile να φεύγει από το σπίτι των παππούδων του. «Από τότε χάσαμε τα ίχνη του» δήλωσε.

«Όποιος πέρασε από το Le Vernet το Σάββατο καλείται να επικοινωνήσει με το 04.92.36.73.00. Πρόκειται για ειδική γραμμή για την εξαφάνιση αυτή», δήλωσε ο εισαγγελέας νωρίς το απόγευμα της Κυριακής.

Η Marie-Laure, συνιδιοκτήτρια του bar-bistrot του χωριού είπε:

«Ετοιμαζόμασταν για τη βραδινή βάρδια, όταν μας είπαν ότι το παιδί είχε εξαφανιστεί. Όλοι πήγαμε να δούμε τι μπορούσαμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Έχουμε ψάξει σε μέρη όπου θα μπορούσε να είναι, πραγματικά τον έχουμε ψάξει παντού», είπε στην εφημερίδα La Provence.

Το πρωί της Δευτέρας, η ζώνη αναζήτησης διευρύνθηκε. Η χωροφυλακή απηύθυνε έκκληση για μάρτυρες που μπορεί να είδαν το αγόρι, που φορούσε λευκό σορτς και κίτρινο τοπ.

Sports in

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό

LIVE: Φενέρμπαχτσε – Μονακό. Παρακολουθήστε live στις 20:45 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φενέρμπαχτσε – Μονακό για το Game 4 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024