Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κιέβο αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας
Αν και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν είχαν αναλάβει προηγουμένως την ευθύνη, το υπαινίχθηκαν.
Ανώτατος αξιωματούχος της Ουκρανίας τίμησε το Σάββατο 500 ημέρες πολέμου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη για μια επίθεση πέρυσι που κατέστρεψε τη γέφυρα της Ρωσίας προς την κατεχόμενη χερσόνησο της Κριμαίας.
Σε μια ανάρτηση στο Telegram , η Hanna Maliar, υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, έγραψε ότι η γέφυρα του στενού Kerch – η οποία άνοιξε τέσσερα χρόνια μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014 – είχε στόχο να διαταράξει τις γραμμές ανεφοδιασμού της Μόσχας. Σημείωσε ότι το Σάββατο συμπληρώνονται 273 ημέρες από το «πρώτο χτύπημα» στη γέφυρα, το οποίο πραγματοποιήθηκε «για να σπάσει η επιμελητεία των Ρώσων».
Η ευθύνη της Ουκρανίας για την επίθεση του Οκτωβρίου 2022 ήταν ανοιχτό μυστικό.
Το περασμένο φθινόπωρο, οι New York Times δημοσίευσαν μια έρευνα, «Πώς η Ουκρανία ανατίναξε μια βασική ρωσική γέφυρα», η οποία περιγράφει πώς Ουκρανοί πράκτορες φόρτωσαν ένα φορτηγό με εκρηκτικά και το ανατίναξαν καθώς ήταν στα μισά της γέφυρας, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα και προκαλώντας σοβαρές ζημιές, κάτι που ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε «τρομοκρατική ενέργεια».
Αν και οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν είχαν αναλάβει προηγουμένως την ευθύνη, το υπαινίχθηκαν.
«Ό,τι παράνομο πρέπει να καταστραφεί, ό,τι κλαπεί πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, ό,τι κατέχει η Ρωσία πρέπει να εκδιωχθεί», έγραψε στο Twitter τον περασμένο Οκτώβριο ο Mykhailo Podolyak, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelenskyy.
- Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις της εφορίας για ληξιπρόθεσμα χρέη – Πότε χάνεται η ρύθμιση
- Καύσωνας στη Γαλλία: 37 διαμερίσματα σε «κόκκινη επιφυλακή» – Ο πύργος του Άιφελ και μουσεία κλείνουν νωρίς
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
- Τβέντε – ΠΑΟΚ 3-2: Με κενά στην άμυνα ο δικέφαλος, τραυματίστηκε ο Ελουστόντο (vid)
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442