Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κακοποίηση ζώου στο Ρέθυμνο: Ακρωτηρίασε σκύλο και τον έδεσε στα σκουπίδια

Κακοποίηση ζώου στο Ρέθυμνο: Ακρωτηρίασε σκύλο και τον έδεσε στα σκουπίδια

Το σκυλί πήρε το όνομα Μπρούνο

Ένα ακόμη περιστατικό κακοποίησης ζώου στο Ρέθυμνο, προκαλεί αποτροπιασμό.Ένας σκύλος βρέθηκε δεμένος στα σκουπίδια και αιμόφυρτος, ενώ κάποιοι του είχαν κόψει τα αυτιά και τα  είχαν καυτηριάσει, όπως διαπίστωσαν φιλόζωοι που τον μετέφεραν σε κτηνιατρείο.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, το σκυλί βρέθηκε δεμένο με σκοινί στους κάδους των σκουπιδιών, έξω από τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου Κρήτης. Η εικόνα σόκαρε ακόμη και τον κτηνίατρο, όπου μετέφεραν τον σκύλο εθελόντριες της φιλοζωικής ομάδας «Νοιάζομαι».

Το νεαρό βελγικό λυκόσκυλο έχει ακρωτηριαστεί βάναυσα στα αυτιά του, από κτηνοτρόφο, ο οποίος προφανώς βλέποντας πως προκάλεσε ακατάσχετη αιμορραγία και μόλυνση στο άτυχο σκυλί, το έδεσε με σκοινί στους κάδους των σκουπιδιών.

Το σκυλί πήρε το όνομα Μπρούνο από τις εθελόντριες, που κάνουν έκκληση για να βρεθεί οικογένεια για το άτυχο ζωάκι.

Σοκ και αποτροπιασμός

Την ίδια στιγμή το γύρο της χώρας κάνουν οι εξίσου σοκαριστικές εικόνες με το σκυλί που εντοπίστηκε στην περιοχή της Αμμουδάρας Μαλεβιζίου, το οποίο είχε ευνουχιστεί με δεματικό στα γενετικά του όργανα. Τη διαπίστωση έκανε έκπληκτος ο κτηνίατρος Ανδρέας Μπαντουβας όταν το άτυχο ζώο μεταφέρθηκε στο ιατρείο του με συμπτώματα σηψαιμίας.

Η περιγραφή του έμπειρου κτηνίατρου, για το πως έγινε ο ευνουχισμός του άτυχου σκυλιού είναι ανατριχιαστική. Στην περίπτωση αυτή ωστόσο φαίνεται πως η τύχη θα χαμογελάσει στο άτυχο σκυλάκι καθώς οι άνθρωποι που τον βρήκαν στο δρόμο και τον μετέφεραν στο Κτηνιατρείο του κ. Μπαντουβά, αποφάσισαν να τον υιοθετήσουν για να μην ξανακινδυνεύσει ποτέ, ενώ έρευνα για την υπόθεση έχει ξεκινήσει το Α/Τ Μαλεβιζίου.

Σε γραπτή δήλωση τους τα μέλη της φιλοζωικής Ομάδας Σείριος Ηρακλείου αναφέρονται τόσο στα δυο απαράδεκτα περιστατικά που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα όσο και ευρύτερα στη μεγάλη πληγή που αποτελούν τα βαρελόσκυλα στην Κρήτη καταλύοντας κάθε έννοια πολιτισμού και ανθρωπιάς. Φαινόμενο που ανατροφοδοτεί αδιάκοπα και τον αριθμό των αδέσποτων που καταλήγουν στον αστικό ιστό ων πόλεων της Κρήτης.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024