Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Ένα πλάσμα που δεν έχετε ξαναδεί» - Ο Γιώργος Λάνθιμος μιλάει για την Έμα Στόουν

«Ένα πλάσμα που δεν έχετε ξαναδεί» – Ο Γιώργος Λάνθιμος μιλάει για την Έμα Στόουν

Ο σπουδαίος Έλληνας σκηνοθέτης προετοιμάζει το έδαφος υποδοχής της νέας του ταινίας, Poor Things.

Την τελευταία φορά που η Έμα Στόουν και ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος συνεργάστηκαν, το αποτέλεσμα ήταν το εξαιρετικό, βραβευμένο με Όσκαρ «Η Ευνοούμενη» (The Favourite) – ένα βασιλικό δράμα εποχής που δεν μοιάζει με κανένα άλλο, όπως θα περίμενε κανείς από τον ασυμβίβαστο Έλληνα δημιουργό.

Τώρα, συνεργάστηκαν ξανά για το Poor Things – μια εντελώς διαφορετική ταλάντευση, μια φανταστική ιστορία τύπου Φρανκενστάιν για μια γυναίκα που ανασταίνεται με τον εγκέφαλο κάποιου άλλου στο σώμα της.

Αυτή τη φορά, η Στόουν πρωταγωνιστεί ως Μπέλα, η οποία εγκλιματίζεται στη νέα της πραγματικότητα και πρέπει να περιηγηθεί στον ασυνήθιστο κόσμο γύρω της.

Photo: YouTube

«Είναι όλα ένστικτο»

Σύμφωνα με τον Λάνθιμο, η εξωπραγματική ερμηνεία της Στόουν προήλθε από μια διαδικασία ψηλάφησης του χαρακτήρα και των άγριων παρορμήσεών της. «Είναι όλα ένστικτο στη δημιουργία αυτού του πλάσματος, το οποίο δεν μοιάζει με τίποτα που έχετε δει ποτέ πριν» λέει ο δημιουργός στο Empire.

«Μερικές φορές η Έμα έλεγε: ‘Δεν ξέρω τι στο διάολο κάνω – είναι αυτό καλό;’. Και μερικές φορές δεν μπορούσα καν να πω αν ήταν καλό ή κακό, οπότε δοκιμάζουμε διαφορετικά πράγματα». Αυτά τα πειράματα φαίνεται ότι απέδωσαν.

«Για να είμαι ειλικρινής, είμαι κατάπληκτος μαζί της» ενθουσιάζεται ο Λάνθιμος. «Αργότερα, όταν έκανα το μοντάζ της ταινίας, μερικές φορές της έστελνα μήνυμα και της έλεγα: «Δεν ξέρω πώς το κάνεις αυτό. Είναι απίστευτο. Συμβαίνει κάτι μαγικό».

Δείτε το τρέιλερ του Poor Things

Τον εμπιστεύεται

Για την Στόουν, ήταν μια βαθιά συνεργατική προσπάθεια με τον σκηνοθέτη της. «Φανταστείτε να ήμουν μόνη μου στον ρόλο της Μπέλα. Αυτό θα ήταν καταστροφή» λέει.

«Ήμασταν οι δύο μας σε συνεργασία όλη την ώρα. Και μπορούσα πάντα να βασίζομαι σε εκείνον ως βαρόμετρο». Και ο δεσμός του δίδυμου συνεχίζεται, αφού ήδη έχουν γυρίσει μαζί και την επόμενη ταινία του Λάνθιμου με τίτλο «And».

«Ήμουν με ανθρώπους που αγαπώ και εμπιστεύομαι και ένιωσα ότι μπορούσα να κάνω λάθη και να παίξω» λέει η Στόουν για το Poor Things.

«Η ελευθερία που ένιωθα ήταν μεγαλειώδης, παρόλο που ήταν πολύ ευάλωτος και αποκαλυπτικός ο ρόλος. Νομίζω ότι αυτό είναι που αγαπώ στο να δουλεύω με τον Γιώργο ξανά και ξανά».

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο ένας είναι ο αγαπημένος συνεργάτης του άλλου.

*Με στοιχεία από empireonline.com

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024