Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Παύλος Μαρινάκης: Η Ελλάδα «αλλάζει πίστα» - Ομιλία τομή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Παύλος Μαρινάκης: Η Ελλάδα «αλλάζει πίστα» – Ομιλία τομή από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Πώς σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την αντίδραση Ανδρουλάκη στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για την αναθεώρηση του άρθρου 16

Τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης, υποστηρίζοντας πως το βασικό στοιχείο που τις διακρίνει «είναι η αξιοπιστία», καθώς αυτά που άκουγαν οι πολίτες, «είτε μας ψήφισαν είτε όχι», όπως είπε, «από τον πρωθυπουργό και τη Νέα Δημοκρατία προεκλογικά, τώρα τα ακούνε από το βήμα της Βουλής και αρχίζουν να νομοθετούνται εβδομάδα – εβδομάδα, αρχής γενομένης από τα οικονομικά μέτρα, κάτι που ξεκίνησε από την προηγούμενη τετραετία».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3, έδωσε μάλιστα δύο «τίτλους»: «Ο ένας είναι ότι η Ελλάδα επιτέλους – πριν από οκτώ χρόνια παλεύαμε να μείνει στην Ευρώπη – αρχίζει να γίνεται Ευρώπη με συγκεκριμένες πράξεις, κινήσεις, ενέργειες για τις οποίες βέβαια θα κριθούμε. Και για αυτό πιστεύω ότι ήταν μια ομιλία – τομή η χθεσινή του Κυριάκου Μητσοτάκη», ανέφερε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα «αλλάζει πίστα».

«Ευημερία για όλους»

Και μίλησε για τους στόχους της κυβέρνησης η ανεργία να φτάσει στο 8%, να υπάρχουν καλύτεροι μισθοί και στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα, για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τους συνταξιούχους. την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, την κατάρτιση ανέργων και εργαζομένων, τη μείωση του χρέους της χώρας, αλλά και τα «αναγνωρισμένα ξένα πανεπιστήμια στην Ελλάδα» και την αναθεώρηση του άρθρου 16, «που είναι η μόνιμη λύση στο θέμα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων».

Ο δεύτερος τίτλος που έβαλε ο Παύλος Μαρινάκης στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης είναι «ευημερία για όλους», αναφερόμενος εκ νέου σε μία σειρά μέτρων και ιδιαίτερα σε ένα «που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας», όπως είπε: «Η περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όσους έχουν ασφαλίσει ήδη ή θα ασφαλίσουν τα σπίτια τους για φυσικές καταστροφές».

Για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρη η διάταξη. Πέραν του νομικού σκέλους, να μπούμε στην ουσία. Και αυτή είναι η μεγάλη μεταρρύθμιση, η αναθεώρηση του άρθρου 16».

«Εμείς θα την ξεκινήσουμε αυτή τη διαδικασία, απευθύνοντας κάλεσμα συνολικά στα υπόλοιπα κόμματα του κοινοβουλίου και ειδικά στο ΠΑΣΟΚ, γιατί με δική του ευθύνη χάθηκαν δέκα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τις αντιδράσεις Ανδρουλάκη

Ειδικά για την απάντηση του Νίκου Ανδρουλάκη στην πρόσκληση που του απηύθυνε από το βήμα της Βουλής την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, ως προς την αναθεώρηση του άρθρου 16, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε πως «αναφερόμαστε σε πανεπιστήμια, όχι σε κολλέγια. Και τα δημόσια και τα ιδιωτικά θα υπάγονται κάτω από τον ίδιο έλεγχο. Με κανόνες λειτουργίας, δεν θα είναι ανεξέλεγκτα».

«Όπως υπάρχει αυτοδιοίκητο, το οποίο κανένας δεν το αμφισβητεί και κανένας δεν το παραβιάζει, υπάρχουν, όμως, και αρχές κάτω από τις οποίες υπάγεται η τριτοβάθμια εκπαίδευση», σημείωσε.

Και προσέθεσε πως τα πανεπιστήμια πρέπει να είναι ελεύθερα, «να υπάρχει ουσιαστικό άσυλο, αληθινό άσυλο, άσυλο ιδεών, το οποίο το κατοχυρώνει μέρα με τη μέρα η κυβέρνηση αυτή. Να μπορεί ο καθένας να κάνει και να λέει ό,τι θέλει, χωρίς να φοβάται, χωρίς να βρίσκεται ανάμεσα σε παραβατικούς, πράγματα αυτονόητα τα οποία νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να τα συζητάμε, αλλά χρειάζεται να τα συζητάμε, όσο υπάρχει ο κίνδυνος και όσο πρέπει να γινόμαστε κάθε μέρα και καλύτεροι».

Sports in

Στο «καμίνι» του ΣΕΦ για το προβάδισμα πρόκρισης ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα στο κατάμεστο ΣΕΦ για το Game 3 των playoffs της Euroleague με μοναδικό στόχο να κάνει το 2-1 στη σειρά των προημιτελικών απέναντι στη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024