Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
OpenKylin: Η Κίνα λανσάρει το δικό της λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα

OpenKylin: Η Κίνα λανσάρει το δικό της λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα

Το νέο λειτουργικό ήδη χρησιμοποιείται στο κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα, σε οικονομικές υπηρεσίες και εταιρείες ενέργειας.

Με την ελπίδα να περιορίσει την εξάρτησή της από ξένες εταιρείες λογισμικού, η Κίνα παρουσίασε αυτή την εβδομάδα το πρώτο της λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα για PC.

Το OpenKylin βασίζεται στο Linux και αναπτύχθηκε από κοινότητα 4.000 προγραμματιστών, αναφέρουν κινεζικά μέσα και αναμεταδίδει το Reuters.

Ήδη το νέο λειτουργικό χρησιμοποιείται στο κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα, σε οικονομικές υπηρεσίες και εταιρείες ενέργειας.

Ένας από τους φορείς που στήριξαν την ανάπτυξη του OpenKylin είναι η Ομάδα Αντιμετώπισης Κυβερνοαπειλών Βιομηχανικών Συστημάτων Ελέγχου, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορίας.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η αγορά λειτουργικών συστημάτων στην Κίνα έφτασε πέρυσι το εντυπωσιακό νούμερο των 2,.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Περισσότερες από δέκα κινεζικές εταιρείες αναπτύσσουν νέα λειτουργικά συστήματα με τη φιλοδοξία να ανταγωνιστούν την Microsoft και την Apple στην εγχώρια αγορά.

Τους τελευταίους μήνες οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει εμπορικό πόλεμο στην Κίνα, απαγορεύοντας σε αμερικανικές εταιρείες όπως η NVidia να πωλούν στην Κίνα τα πιο προηγμένα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης.

Η Κίνα απάντησε αυτή την εβδομάδα με περιορισμούς στις εξαγωγές γάλλιου και γερμάνιου, δύο μετάλλων που χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία ημιαγωγών.Η Η ΚόΞΗ

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024