Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σερβιτόρος στη Ρόδο: Όλοι γνώριζαν ότι το beach bar λειτουργούσε παράνομα - Συνθήκες γαλέρας στις τουριστικές επιχειρήσεις

Σερβιτόρος στη Ρόδο: Όλοι γνώριζαν ότι το beach bar λειτουργούσε παράνομα – Συνθήκες γαλέρας στις τουριστικές επιχειρήσεις

Από το 2016 εκδόθηκαν το πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης για το beach bar στη Ρόδο, αλλά μέχρι σήμερα η επιχείρηση λειτουργεί «κανονικά»

Ως καντίνα σε μισθωμένο τμήμα της παραλίας ξεκίνησε να λειτουργεί η επιχείρηση το 2014, ενώ από το 2015 άρχισε να επεκτείνεται με αυθαίρετες κατασκευές. Σήμερα λειτουργεί ως πολυτελές beach bar με ξαπλώστρες σε όλη την παραλία ακόμα και μέσα στη θάλασσα, χωρίς όμως να έχει άδεια.

Το 2016 εκδόθηκαν τα πρώτα πρωτόκολλα κατεδάφισης, ένα τον Ιανουάριο και το δεύτερο τον Ιούλιο, με τον Δήμο Ρόδου να αποφασίζει την οριστική διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, 8 χρόνια αργότερα η επιχείρηση δεν έχει σφραγιστεί παρά το γεγονός ότι μία σειρά από δημόσιες υπηρεσίες έχουν διαπιστώσει παραβάσεις.

Μάλιστα και παρά τον σάλο που έχει προκληθεί μετά το βίντεο με τον σερβιτόρο να βουτάει μέχρι τον λαιμό στο νερό για να πάει την παραγγελία στους πελάτες, και παρά τον έλεγχο που έκανε το Λιμενικό για τις πλωτές κατασκευές και τα πρόστιμα που επέβαλε, οι πλωτές κατασκευές συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη και σήμερα στο ίδιο σημείο.

«Όλη η Ρόδος γνωρίζει»

Μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος Χρήστος Μαλλιαράκης υπογράμμισε πως όλοι στο νησί γνώριζαν τις αυθαιρεσίες του beach bar στη Ρόδο.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα οι αυθαίρετες κατασκευές σε δημόσια αγαθά, όπως ο αιγιαλός και οι παραλίες, έχουν αυξηθεί και μιλάμε για κραυγαλέες περιπτώσεις. Μιλάμε για επιχειρήσεις με άδεια καντίνας ή ακόμα και χωρίς άδεια. Παράδειγμα είναι το beach bar, που διαπιστώθηκε ότι από το 2016 λειτουργεί χωρίς άδεια. Όλη η Ρόδος το γνωρίζει», δήλωσε.

«Η ίδια πρακτική επαναλαμβάνεται, γιατί όσο δεν παίρνεις μέτρα να το αντιμετωπίσεις, το πρόβλημα αυτό θα το βρεις μπροστά σου. Η εταιρεία συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία από το 2021 έχει ξεκινήσει μία αντίστοιχη ιστορία που βρίσκεται στη δημοσιότητα, στην περιοχή Γλύστρα».

Σύμφωνα με τον κ. Μαλλιαράκη, πολλοί είναι οι επιχειρηματίες που ψάχνουν απομονωμένες παραλίες στη Ρόδο, στήνουν καντίνες και στη συνέχεια επεκτείνονται παράνομα.

Εργασιακές συνθήκες που θυμίζουν γαλέρα

Γαλέρα χαρακτήρισε ο Βασίλης Γλέζος, εκπρόσωπος Δικτύου Εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό, τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στην τουριστική σεζόν.

«Είναι μία παραδοχή που κάνεις όταν πας για σεζόν, ότι δουλεύεις 7/7, στην καλύτερη περίπτωση να υπάρχουν μισά ένσημα και το ωράριο να εξαρτάται από τη δουλειά που έχει το εκάστοτε μαγαζί. Για τη διαμονή ξέρεις πως συγκατοικείς με παραπάνω από 2 με 3 άτομα», δήλωσε.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Γλέζος, βροχή έχουν πέσει οι καταγγελίες που κάνουν λόγο για απαράδεκτες συνθήκες εργασίας στα νησιά.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024