Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ρόδος: «Ξηλώθηκαν» αυθαίρετες κατασκευές καταστημάτων επί του αιγιαλού

Ρόδος: «Ξηλώθηκαν» αυθαίρετες κατασκευές καταστημάτων επί του αιγιαλού

Πέντε καταστήματα σφραγίστηκαν από τον Δήμο.

Σε αποξήλωση αυθαίρετων κατασκευών που διατηρούσαν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί του αιγιαλού της Ακτής Μιαούλη στη Ρόδο και σε πλήρη αποκατάσταση του περιβάλλοντος χώρου προχώρησε χθες, Παρασκευή ένας εκ των πέντε ιδιοκτητών που σφραγίστηκαν από τον Δήμο.

Την περασμένη εβδομάδα το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου απέρριψε το σύνολο των αιτήσεων αναστολών των σφραγίσεων που επιβλήθηκαν από τον Δήμο Ρόδου σε εκτέλεση αποφάσεων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και ακολούθως ενημερώθηκε το ΑΤ Ρόδου που κίνησε την προβλεπόμενη διαδικασία.

Ο ιδιοκτήτης του ενός καταστήματος σύμφωνα με το dimokratiki.gr, ενημέρωσε σχετικώς τις αρμόδιες υπηρεσίες και ήδη χθες πραγματοποιήθηκε αυτοψία από στέλεχος της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.

Μένει πλέον να διαπιστωθεί αν η συμμόρφωση του ιδιοκτήτη του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος θα αποτελέσει βάση για την αναστολή της σφραγίσεως που του επιβλήθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ρόδου.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που αφαίρεσε πλέον τις αυθαίρετες κατασκευές τόνισε πως δυνάμει του υπ’ αρ. 3822/15-9-2022 εισηγητικού εγγράφου της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Ρόδου, εισήχθη ενώπιον της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής η διακοπή λειτουργίας του καταστήματός του, λόγω πολεοδομικής παράβασης.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα την εισήγηση της υπηρεσίας:

«Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε από μηχανικούς της υπηρεσίας μας, στην εν λόγω επιχείρηση διαπιστώθηκε ότι έχει αφαιρεθεί τμήμα δημοτικού προστατευτικού κιγκλιδώματος μήκους 5,25 μ. προκειμένου να υπάρχει πρόσβαση σε κατασκευή, που βρίσκεται εντός τμήματος κοινόχρηστης ζώνης παραλίας ιδιοκτησίας Ελληνικού δημοσίου, από ξύλινο δάπεδο και πλήθος φωτιστικών σωμάτων απέναντι από το κατάστημα και σε επαφή με το πεζοδρόμιο της Ακτής Μιαούλη (προς την πλευρά της θάλασσας, εντός της οποίας αναπτύσσονται τραπεζοκαθίσματα για την εξυπηρέτηση πελατών).

Τόνισε πως η μοναδική παράβαση που διαπιστώθηκε κατά την λειτουργία του καταστήματός του ήταν η «αυθαίρετη καθαίρεση τμημάτων δημοτικού προστατευτικού κιγκλιδώματος μήκους 5,25 μέτρων» και ισχυρίστηκε ότι το κιγκλίδωμα δεν αφαιρέθηκε από εκείνον αλλά είχε αφαιρεθεί ήδη το έτος 2014, όταν εκείνος δεν είχε καμία σχέση με τον χώρο και ούτε καν τον είχε μισθώσει.

Η ΕΛ.ΑΣ. έχει διαπιστώσει από έλεγχο που διενήργησε σχηματίζοντας σχετική δικογραφία ότι ο ίδιος ως ιδιοκτήτης, καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, εστιατορίου, δυνάμει της υπ’ αριθμ. 1105489 από 12/4/2019 γνωστοποίησης, καθ’ υπέρβαση αυτής, είχε προβεί σε προγενέστερο χρόνο, εντός χερσαίας ζώνης του αιγιαλού-παραλίας, σε τοποθέτηση ξύλινης υπερυψωμένης κατασκευής (εξέδρα), σε δύο επίπεδα, η πρώτη ύψους περίπου 1,5 μ από τον αιγιαλό, διαστάσεων δέκα μέτρων επί τριών/μέτρων περίπου, με πέργκολα και έχοντας αναπτύξει επί αυτής 40 καρέκλες για εξυπηρέτηση πελατών.

Εν συνεχεία, για το δεύτερο επίπεδο μεσολαβούν 3 ξύλινα σκαλιά τα οποία οδηγούν στο δεύτερο ξύλινο δάπεδο, διαστάσεων δύο μέτρων επί δέκα μέτρων, στερούμενος άδειας αρμόδιας αρχής.
Επίσης είχε αναπτύξει εντός της χερσαίας ζώνης του αιγιαλού-παραλίας είκοσι ομπρέλες, στερούμενος άδειας κατάληψης και χρήσης του χώρου του αιγιαλού της αρμόδιας αρχής.
Τέλος, στερούνταν σχετικής έγκρισης από την αρμόδια Υπηρεσία Αρχαιολογίας για την νόμιμη λειτουργία της επιχείρησης».

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024