Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μύκονος: Μπράβοι στο Principote απαγορεύουν στον κόσμο να πάει στην παραλία στον Πάνορμο

Μύκονος: Μπράβοι στο Principote απαγορεύουν στον κόσμο να πάει στην παραλία στον Πάνορμο

Πλήθος καταγγελιών, εντολές κατεδαφίσεων, φωτογραφίες και πανηγυρικές ανακοινώσεις και όμως ο «φράχτης της Μυκόνου» δεν έπεσε ακόμη. Η παραλία Πάνορμος παραμένει ερμητικά κλειστή για τους κατοίκους και επισκέπτες

Αποκλεισμένη για τον κόσμο που θέλει να κολυμπήσει και να απολαύσει την αμμουδιά παραμένει η παραλία στον Πάνορμο στη Μύκονο, παρά τις εξαγγελίες για αποκατάσταση του νόμου και ξήλωμα των αυθαίρετων κατασκευών.

Εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι όποιος θελήσει να φτάσει στην παραλία όχι μόνο δεν έχει στην ουσία πρόσβαση, αλλά έχει να αντιμετωπίσει και face control από μπράβους του γνωστού και μη εξαιρετέου Principote.

Οργή προκαλεί και τι απαντούν οι μπράβοι όταν κάποιος θέλει να πάει στην παραλία. Λένε ότι το μαγαζί είναι κλειστό (λες και τους ρώτησε κανείς κάτι τέτοιο) και «προτείνουν» στον κόσμο να πάει «από το παραλιάκι». Μόνο που οι κάτοικοι και οι λουόμενοι δεν ενδιαφέρονται για το Principote, αλλά για την παραλία και τη θάλασσα.

Αυτές θέλουν να απολαύσουν, όπως έχουν κάθε δικαίωμα. Αντίθετα, κανείς δεν έχει δικαίωμα να απαγορεύει την πρόσβαση σε κανένα, όπως άλλωστε έχουν τονίσει οι Αρχές όλη την προηγούμενη περίοδο, μετά τις σοβαρές καταγγελίες που προηγήθηκαν και στις οποίες πρωτοστάτησε το in.

Παραμένει ο φράχτης στον Πάνορμο

Η φωτογραφία με τον φράχτη που εμποδίζει την πρόσβαση στην παραλία στον Πάνορμο κυκλοφόρησε προκαλώντας οργή -και με το θέμα να παίρνει δικαίως διαστάσεις- ήδη από τον Απρίλιο. Δύο μήνες μετά ο φράχτης αγέρωχος ορίζει «τα σύνορα της Μυκόνου», μετατρέποντας δημόσια περιουσία σε τσιφλίκι κάποιου.

Εξαιτίας της ύπαρξης του φράχτη η παραλία είναι ουσιαστικά περιφραγμένη και σίγουρα όχι ελεύθερης πρόσβασης, όπως ορίζει ο νόμος, καθώς εξ ορισμού ο αιγιαλός είναι κοινόχρηστος και απλώς παραχωρείται το δικαίωμα ομπρελών και τραπεζοκαθισμάτων, υπό όρους και προϋποθέσεις.

Να σημειώσουμε ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση στη Μύκονο όχι μόνο καταλαμβάνει αυτό το τμήμα του αιγιαλού, αλλά και τον χειμώνα «περικλείει» έτσι τον χώρο αυτό, με την δικαιολογία ότι δεν θέλει να φθαρούν από την αρμύρα και το νερό οι εγκαταστάσεις και ο εξοπλισμός της.

Η επιλογή βέβαια του συγκεκριμένου τρόπου για προστασία από την αρμύρα για κάποιους συνδέεται άμεσα και με τις εργασίες που εκτελούνται το χειμώνα και κάθε καλοκαίρι το μαγαζί ανοίγει λίγο μεγαλύτερο, με μια μικρή επέκταση, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει άδεια όπως ανέδειξε το in και απέδειξε η εντολή κατεδάφισης από την Πολεοδομία για το σύνολο του χώρου που ήδη καταλαμβάνει.

Ο φράχτης στην παραλία στον Πάνορμο

Η παραλία Πάνορμος

Σε αυτήν την παραλία στερούν αυθαίρετα την πρόσβαση στους κατοίκους και επισκέπτες στον Πάνορμο

Γιατί δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη στις 22 Μαρτίου μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι καταγγελίες του τελευταίου διαστήματος για τα όσα συμβαίνουν στη Μύκονο είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δεν νοείται να υπάρχει ένα νησί, στο οποίο κάποιοι θεωρούν ότι είναι υπεράνω του νόμου. Αυτή η κατάσταση αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα».

Ωστόσο, έχουν ήδη περάσει μήνες από εκείνη τη δήλωση και η κατάσταση στον Πάνορμο παραμένει ίδια, ενώ είμαστε ήδη στο καλοκαίρι και πολλοί περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.

Θα την εξασφαλίσουν ή η δικαιολογία θα είναι η προεκλογική περίοδος και οι δεύτερες εκλογές;

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024