Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το έγγραφο - φωτιά για το λουκέτο του Principote στη Μύκονο - Τι διαπίστωσαν οι ελεγκτές

Το έγγραφο – φωτιά για το λουκέτο του Principote στη Μύκονο – Τι διαπίστωσαν οι ελεγκτές

Με έγγραφό της η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής βάζει τέλος στη λειτουργία της επιχείρησης.

Την ώρα που το πασίγνωστο Principote στον Πάνορμο διαφήμιζε τα εγκαίνιά του στα social media, ο δήμος Μυκόνου σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσιζε την σφράγιση του -και μάλιστα ομόφωνα.

Έτσι αργά το βράδυ της Τετάρτης τοποθετήθηκαν κόκκινες κορδέλες στο εμβληματικό beach bar, με το όργιο αυθαιρεσιών πάντως στο νησί των Ανέμων να γίνεται θέμα συζήτησης μέχρι και στο debate των πολιτικών αρχηγών.

Με έγγραφο που παρουσιάζει το MEGA, η αρμόδια επιτροπή του δήμου Μυκόνου ενημέρωνε τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης ότι η Επιτροπή αποφασίζει ομόφωνα να διακοπεί η λειτουργία της επιχείρησης και να σφραγιστεί το κατάστημα που λειτουργεί στην περιοχή Πάνορμος.

Δείτε το έγγραφο:

Η παρέμβαση του υπουργείου Περιβάλλοντος

Οι ιδιοκτήτες του Principote φαίνεται πως κανόνιζαν χωρίς τον… ξενοδόχο. Είχαν επικεντρωθεί στα φαντασμαγορικά εγκαίνια που ετοίμαζαν, έχοντας στείλει ήδη προσκλήσεις σε εγχώριους και διεθνείς jet setters.

Ωστόσο, φαίνεται πως αιφνιδιάστηκαν από το κατεπείγον έγγραφο του υπουργείου Περιβάλλοντος, με το οποίο ζητούσε από τον δήμαρχο της Μυκόνου να σφραγίσει και να αφαιρέσει την άδεια λειτουργίας του καταστήματος εντός 24ωρου.

Βάσει της αυτοψίας των Επιθεωρητών, κατεδαφιστέα κρίθηκαν σχεδόν 40.000 τετραγωνικά μέτρα παράνομων κατασκευών. Η αναστολή άδειας ήταν μονόδρομος μέχρι όπως λένε οι ιδιοκτήτες συμμορφωθούν στους κανονισμούς και γκρεμίσουν τα αυθαίρετα.

Έχει και δεύτερη άδεια!

Χαρακτηριστικό του παραλογισμού στο νησί της Μυκόνου είναι το γεγονός πως η εν λόγω επιχείρηση όπως άλλωστε και πολλές άλλες στο νησί δεν είχε μία άλλα δύο άδειες λειτουργίες.

Η πρώτη αυτή που είχε εγκριθεί από τον δήμο Μυκόνου και μια γνωστοποίηση που είχε λάβει από υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες επίσης θα ανακληθεί.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Τουρισμού, αυτό έγινε όταν η συγκεκριμένη επιχείρηση είχε αδειοδοτηθεί και για τη λειτουργία δωματίων φιλοξενίας.

«Βλέπετε ότι υπήρχε ένα δαίδαλος με διάφορες επιχειρήσεις, με διάφορες γνωστοποιήσεις σε διαφορετικές υπηρεσίες ώστε να εξασφαλίσουν την λειτουργία αυτού του μορφώματος η οποία γινόταν όχι με την ανοχή αλλά με την συμπαιγνία των τοπικών αρχών», δήλωσε ο δικηγόρος Στέλιος Γκαρίπης.

Σφραγίστηκε και το 2016, αλλά… λειτουργούσε κανονικά

Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο δήμος Μυκόνου στην επίβλεψη των επιχειρήσεων που έχουν σφραγιστεί, αλλά παρανομούν και επαναλειτουργού επεσήμανε ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Κουκάς.

«Ο δήμος Μυκόνου δεν έχει δημοτική αστυνομία, έτσι ζητάμε συνεχώς τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ.» τόνισε ο κ. Κουκάς, συμπληρώνοντας ότι το 2016 είχε σφραγιστεί ξανά το Principote, όμως λειτούργησε κανονικά.

«Έβγαλε ένα καλοκαίρι με αυτόφωρα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκάς.

Από την πλευρά του το beach bar θα προσφύγει άμεσα στα διοικητικά δικαστήρια και εμφανίζεται διατεθειμένo να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα. Μέσω του δικηγόρου του το Principote μάλιστα προειδοποίησε πως με αυτές τις αιφνιδιαστικές κινήσεις κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι 700 άνθρωποι.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024