Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Παρακαλούν να δουλέψουν εδώ» - Τι λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο

«Παρακαλούν να δουλέψουν εδώ» – Τι λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο

Ο ιδιοκτήτης του beach bar που σερβίρει πελάτες μέσα στη θάλασσα ισχυρίζεται ότι ανταγωνιστές του βρίσκονται πίσω από τον σάλο που προκλήθηκε.

«Παρακαλούν να δουλέψουν εδώ» λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο, που σερβίρει πελάτες μέσα στη θάλασσα, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων για τις συνθήκες εργασίας.

Οι υπάλληλοι, με δήλωση -που κανείς πάντως δεν είναι σε θέση να βεβαιώσει την ειλικρίνεια και τον αυθορμητισμό της- τόνισαν ότι «δεν υφίστανται βασανιστήρια», και ο ιδιοκτήτης του beach bar, μιλώντας στο Live News ισχυρίζεται ότι οι εργαζόμενοι, ούτε λίγο ούτε πολύ, κάνουν ουρά για να δουλέψουν εκεί και ο συγκεκριμένος σερβιτόρος που σε βίντεο φαίνεται να σερβίρει με το νερό να του φτάνει στο στήθο, «το έκανε για χαβαλέ».

«Εμείς πληρώνουμε για να δουλεύει το Δημόσιο. Τα παιδιά για να δουλεύουν τόσα χρόνια στην επιχείρηση δεν δουλεύουν τυχαία. Τον έναν τον έχω 5 χρόνια, τον άλλον τον έχω 10 χρόνια, άλλον 15. Παρακαλούν να δουλέψουν εδώ. Οι μισθοί είναι καλοί» λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar στο MEGA.

«Ήρθαν από Αθήνα και θέλουν να πάρουν τις παραλίες εδώ»

Ο ιδιοκτήτης του beach bar βλέπει πίσω από τον σάλο που προκλήθηκε, ανταγωνιστές της επιχείρησής του.

«27 χρόνια έχω το beach bar. Τόσα χρόνια δεν είναι γίνει κάποιο παράπονο, τώρα ξαφνικά ξεκίνησαν όλα, γιατί κάποιοι ήρθαν από Αθήνα και θέλουν να πάρουν τις παραλίες εδώ και δημιουργούν προβλήματα. Δεν έχω καμία καταγγελία στο εργατικό κέντρο. Δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, ούτε σε υπάλληλό μου, ούτε σε έμπορο, ούτε πουθενά» λέει χαρακτηριστικά.

«Ο σερβιτόρος το έκανε για χαβαλέ – Το νερό έφτασε στο στήθος του γιατί είναι κοντός»

«Το παιδί στεναχωρήθηκε, γιατί το έκανε για χαβαλέ. Αντί να πάει από την κανονική πλευρά, πήγε από εκεί για να την σπάσει στον συνάδελφό του. Το νερό είναι μέχρι 1 μέτρο. Παίζουν τα παιδιά. Είναι παιδιά 22, 23 ετών. Τι να κάνω εγώ; Αυτός πήγε από εκεί για να του την κάνει, για να πάει πιο γρήγορα από τον άλλον», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar για τον σερβιτόρο που έκανε ασκήσεις ισορροπίας μέσα στη θάλασσα.

«Οι σερβιτόροι τσακώνονται ποιος θα πάει να πάρει τα “τυχερά”. Ο μικρός πήγε από την άλλη πλευρά, που ήταν πιο κοντά για να πάει την φρουτοσαλάτα στον πελάτη. Είναι 23, 24 ετών, παίζουν μεταξύ τους τώρα» υποστηρίζει.

«Εμείς δεν βάλαμε με το ζόρι τον εργαζόμενο να πάει μέσα στη θάλασσα. Το νερό έφτασε στο στήθος του γιατί είναι κοντός. Πήγε από μόνος του για να πάρει τα τυχερά» είπε ο ιδιοκτήτης σε δηλώσεις του στο Tlive, κατηγορώντας το… ύψος του σερβιτόρου.

Το πρωί κατέθεσαν στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου και ο πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού. Και οι δύο καταδίκασαν αυτές τις πρακτικές και έκαναν λόγο για μεμονωμένα περιστατικά.


«Γελάνε και χλευάζουν τον σερβιτόρο»

«Έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε τους περίπου 600.000 εργαζόμενους στον κλάδο από το να κανιβαλιστούν με τέτοιου είδους πρακτικές. Καταδικάζουμε τις εικόνες που είδαμε, προκαλούμε και παρακαλούμε όλους να δουν το βίντεο με φυσικό ήχο για να ακούσουν τα γέλια και τον χλευασμό που υφίσταται ο εργαζόμενος» λέει ο Γιώργος Χότζογλου, πρόεδρος της ομοσπονδίας τουρισμού και επισιτισμού.

Άγνοια για τα πρόστιμα δηλώνει ο ιδιοκτήτης

Ο ιδιοκτήτης του beach bar δηλώνει άγνοια για τα περί προστίμων στην επιχείρησή του, αν και όπως λέει, ουδέποτε ζήτησε άδεια γι’ αυτές τις ξύλινες πλατφόρμες.

«Ακόμα δεν γνωρίζω αν μας έκοψαν κάποιο πρόστιμο. Αυτές τις ξαπλώστρες εμείς τις βάζουμε το πρωί τις βγάζουμε το βράδυ, γιατί φοβόμαστε τα κύματα μη μας τα πάρουν μέσα. Η παραλία είναι 2 μέτρα, γι’ αυτό τις βάζουμε για να δουλέψουμε. Δεν έχει χώρο, είναι μικρή η παραλία. Δεν ξέρω αν χρειάζεται κάποια άδεια».

Ο θόρυβος στη Ρόδο συνεχίζεται, με τον εισαγγελέα να διατάσσει προκαταρκτική εξέταση για τα όσα έγιναν στο beach bar.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024