Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σερβιτόρος στη Ρόδο: Υπέρ του επιχειρηματία οι εργαζόμενοι στο beach bar - «Τι πρόβλημα υπάρχει;»

Σερβιτόρος στη Ρόδο: Υπέρ του επιχειρηματία οι εργαζόμενοι στο beach bar – «Τι πρόβλημα υπάρχει;»

«Δημιουργούν θέματα…» λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο, ενώ σημείωσε ότι δεν ζήτησε ποτέ άδεια για τις ξαπλώστες μέσα στη θάλασσα.

Δύο 24ωρα μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι σκηνές με σερβιτόρο να πηγαίνει παραγγελία κολυμπώντας σε πλωτές ξαπλώστρες, το θέμα βρίσκεται ήδη στα χέρια εισαγγελέα, με τις αντιδράσεις να συνεχίζονται και τους πρωταγωνιστές να δίνουν τις δικές τους εξηγήσεις.

Είναι τέτοιο το concept του καταστήματος εδώ και πέντε χρόνια, σημείωσε ο ιδιοκτήτης του beach bar στη Ρόδο που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, μιλώντας στο MEGA.

«Παρακαλούν να δουλέψουν εδώ»

Από τη μία ο ιδιοκτήτης και οι υπάλληλοι του beach bar που δηλώνουν έκπληκτοι από την έκταση που πήρε το θαλάσσιο σερβίρισμα και από την άλλη ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου που κάνουν λόγο για μεθοδολογίες και πρακτικές ανεπίτρεπτες.

«Εμείς πληρώνουμε για να δουλεύει το Δημόσιο. Τα παιδιά για να δουλεύουν τόσα χρόνια στην επιχείρηση δεν δουλεύουν τυχαία. Τον έναν τον έχω 5 χρόνια, τον άλλον τον έχω 10 χρόνια, άλλον 15. Παρακαλούν να δουλέψουν εδώ. Οι μισθοί είναι καλοί», λέει ο ιδιοκτήτης του beach bar μιλώντας στο MEGA.

Ο ιδιοκτήτης του beach bar βλέπει πίσω από τον σάλο που προκλήθηκε, ανταγωνιστές της επιχείρησής του.

«Έχω το beach bar 27 χρόνια. Τόσα χρόνια δεν είναι γίνει κάποιο παράπονο, τώρα ξαφνικά ξεκίνησαν όλα, γιατί κάποιοι ήρθαν από Αθήνα και θέλουν να πάρουν τις παραλίες εδώ και δημιουργούν προβλήματα. Δεν έχω καμία καταγγελία στο εργατικό κέντρο. Δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, ούτε σε υπάλληλό μου, ούτε σε έμπορο, ούτε πουθενά» συμπλήρωσε.

«Τι πρόβλημα υπάρχει;»

Σε ανακοίνωσή τους οι υπάλληλοι του beach bar υποστηρίζουν ότι ουδέποτε κάποιος τους εξανάγκασε για να πάνε τις παραγγελίες από τη θάλασσα. Όπως ανέφερε ένας από αυτούς στο MEGA, το κάνουν με χαρά αφού τα πουρμπουάρ που κερδίζουν είναι δελεαστικά.

«Οι λασπολογίες και οι υπονομεύσεις, δεν έχουν καμία δουλειά στο μαγευτικό μας νησί. Απορώ με την υπομονή του, πώς δεν έχουν σταλεί μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση. Αφού το concept μας είναι αυτό και μας βρίσκει όλους σύμφωνους αφού τα ‘τυχερά’ που βγάζουμε μας καλύπτουν τον μήνα μας και την μισθοδοσία μας την κρύβουμε στην άκρη για να κάνουμε καλή ζωή τον χειμώνα. Τι πρόβλημα υπάρχει;» τόνισε.

«Παίζουν μεταξύ τους»

Την ώρα που ο νεαρός σερβιτόρος που αποτυπώθηκε στο βίντεο να κολυμπάει για να πάει την παραγγελία, τηρεί σιγή… ιχθύος, ο ιδιοκτήτης του beach bar υποστηρίζρι ότι παρεξηγήθηκαν τα γεγονότα.

«Το παιδί στεναχωρήθηκε, γιατί το έκανε για χαβαλέ. Αντί να πάει από την κανονική πλευρά, πήγε από εκεί για να την σπάσει στον συνάδελφό του. Το νερό είναι μέχρι 1 μέτρο. Παίζουν τα παιδιά. Είναι παιδιά 22, 23 ετών. Τι να κάνω εγώ; Αυτός πήγε από εκεί για να του την κάνει, για να πάει πιο γρήγορα από τον άλλον», είπε ο ιδιοκτήτης του beach bar.

Όπως υποστηρίζουν εργαζόμενοι στο επίμαχο beach bar, τα χρήματα που κερδίζουν οι σερβιτόροι φτάνουν ακόμα και τα 3.000 ευρώ τον μήνα.

«Οι σερβιτόροι τσακώνονται ποιος θα πάει να πάρει τα ‘τυχερά’. Ο μικρός πήγε από την άλλη πλευρά, που ήταν πιο κοντά για να πάει την φρουτοσαλάτα στον πελάτη. Είναι 23, 24 ετών, παίζουν μεταξύ τους τώρα» συμπλήρωσε.

Παρέμβαση εισαγγελέα

Το πρωί κατέθεσαν στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου και ο πρόεδρος των Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού. Και οι δύο καταδίκασαν αυτές τις πρακτικές και έκαναν λόγο για μεμονωμένα περιστατικά.

«Ο εν λόγω επιχειρηματίας με μεγάλωσε και ανδρώθηκα δίπλα του επαγγελματικά. Είναι ο άνθρωπός μας. Σε περίοδο Covid ήταν δίπλα μας, χωρίς να έχει κέρδος καθώς ο νόμος επέβαλε το lockdown. Όλοι μας που έχουμε εργαστεί και τα παιδιά που συνεχίζουν να εργάζονται για αυτόν τον μεγάλο όμιλο επιχειρήσεων, πίνουμε νερό στο όνομά του», υποστήριξε υπάλληλος του καταστήματος μιλώντας στο MEGA.

Άγνοια για τα πρόστιμα

Ο ιδιοκτήτης του beach bar δήλωσε πως έχει άγνοια για τα περί προστίμων στην επιχείρησή του, αν και όπως λέει, ουδέποτε ζήτησε άδεια γι’ αυτές τις ξύλινες πλατφόρμες.

«Ακόμα δεν γνωρίζω αν μας έκοψαν κάποιο πρόστιμο. Αυτές τις ξαπλώστρες εμείς τις βάζουμε το πρωί τις βγάζουμε το βράδυ, γιατί φοβόμαστε τα κύματα μη μας τα πάρουν μέσα. Η παραλία είναι 2 μέτρα, γι’ αυτό τις βάζουμε για να δουλέψουμε. Δεν έχει χώρο, είναι μικρή η παραλία. Δεν ξέρω αν χρειάζεται κάποια άδεια» σημείωσε.

Ο θόρυβος στη Ρόδο συνεχίζεται, με τον εισαγγελέα να διατάσσει προκαταρκτική εξέταση για τα όσα έγιναν στο beach bar.

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024