Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Θοδωρής Φέρρης στο in: «Σκέφτηκα να τα παρατήσω» - Η συμβουλή που τον κράτησε και η σχέση με τον Παντελή Παντελίδη

Θοδωρής Φέρρης στο in: «Σκέφτηκα να τα παρατήσω» – Η συμβουλή που τον κράτησε και η σχέση με τον Παντελή Παντελίδη

Ο Θοδωρής Φέρρης μιλά στο in για τις σκοτεινές στιγμές της ζωής του και για όλα όσα τον «κρατούσαν» πίσω όλα αυτά τα χρόνια.

Αποτελεί έναν από τους πιο ερωτικούς τραγουδιστές της γενιάς του. Ο λόγος για τον Θοδωρή Φέρρη, ο οποίος τα τελευταία χρόνια γεμίζει ασφυκτικά τα μαγαζιά, στα οποία τραγουδά είτε αυτά είναι στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη.

Ο γνωστός τραγουδιστής, στον οποίο πριν από δύο μέρες απονεμήθηκε χρυσός δίσκος, διανύει μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του, αφού τα τραγούδια γίνονται πολύ μεγάλες επιτυχίες, μετράνε εκατομμύρια προβολές στο Youtube και ακούγονται συνέχεια στα ραδιόφωνα.

Η απονομή του χρυσού δίσκου στον Θοδωρή Φέρρη

Χαρακτηριστικό της αναγνωσιμότητας που απολαμβάνει τα τελευταία χρόνια ο Θοδωρής Φέρρης είναι το γεγονός πως προ λίγων ημερών βρέθηκα σε γάμο στενού μου φίλου, όπου ο γαμπρός επέλεξε να αφιερώσει στη νύφη το «χίλια κομμάτια».

Αυτό το καλοκαίρι, μετά από μια επιτυχημένη σεζόν στο Romeo στην παραλιακή και στο Barbarella της Θεσσαλονίκη, ο Θοδωρής Φέρρης αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με την Ζόζεφιν και μαζί να «εγκαινιάσουν» το πλήρως ανανεωμένο Posidonio, σε ένα σχήμα που έχει ξεσηκώσει τη νυχτερινή Αθήνα.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής μιλά στο in για την καριέρα του, για τις σκοτεινές στιγμές της ζωής του, για τη φορά που σκέφτηκε να τα παρατήσει, αλλά και για την σχέση που με τον Παντελή Παντελίδη.

Πότε πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τον τραγούδι; Έχεις πει πως έπαιξε κομβικό ρόλο η μητέρα σου, η οποία ήταν -επίσης- τραγουδίστρια. Θέλεις να μου το εξηγήσεις; 

Γεννήθηκα και μεγάλωσα σε μία οικογένεια γεμάτη μουσική. Η μητέρα μου ακόμη και σήμερα τραγουδάει με την κιθάρα της πολλές ώρες. Από εκείνη έμαθα κι εγώ να τραγουδάω.

Η ενασχόληση μου με το τραγούδι ήρθε εντελώς φυσικά, χωρίς να το πάρω απόφαση… απλώς συνέβη!

Τραγουδάς αρκετά χρόνια, όμως η μεγάλη επιτυχία ήρθε τα τελευταία 5-6 χρόνια. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να «αλλάξεις» και να κυνηγήσεις μια μεγάλη καριέρα; 

Τραγουδάω αρκετά χρόνια και όντως τα τελευταία 5-6 υπάρχει μία μεγαλύτερη αναγνώριση προς το πρόσωπό μου.

Αρχικά να πω ότι αυτό με χαροποιεί πολύ!

Υπήρχαν κομβικά σημεία στη ζωή μου που έπαιξαν τον ρόλο τους και με έκαναν να αλλάξω την προσέγγισή μου προς την δουλειά.

Ένα από αυτά τα σημεία ήταν η γνωριμία μου και η συναναστροφή μου με τον Παντελή Παντελίδη.

Φυσικά ήταν και άλλα πράγματα που έπαιξαν τον ρόλο τους αλλά το πιο καθοριστικό ήταν ότι αποφάσισα να αφοσιωθώ.

Έβαλα στόχους και επικεντρώθηκα για να πετύχω αυτό που ήθελα!

Σκέφτηκες ποτέ να τα παρατήσεις; Κι αν ναι, τι σε κράτησε τελικά;

Ναι, σκέφτηκα να τα παρατήσω περίπου το 2016-17 αν θυμάμαι καλά. Αυτό που με κράτησε ήταν μία συμβουλή του δασκάλου μου της φωνητικής.

Δεν μπορώ να πω ακριβώς τι μου είπε, αλλά ήταν κάτι που με θορύβησε πολύ!

Έχεις δηλώσει αρκετές φορές ότι έχει μάθει να ζεις με τη θλίψη, ενώ δεν φοβάσαι να μιλήσεις ανοιχτά για τις «σκοτεινές» στιγμές της ζωής σου. Μίλησέ μου λίγο για αυτό. 

Πράγματι έχω μιλήσει για κάποιες σκοτεινές στιγμές της ζωής μου… και ποιος δεν έχει περάσει άλλωστε τέτοιες στιγμές.

Τις έχω αναφέρει γιατί έχουν παίξει τον ρόλο τους στην καριέρα μου. Ίσως να ήταν και ο λόγος που «καθυστέρησα» μπορεί να πει κανείς.

Είμαι ευγνώμων ακόμη και για αυτές διότι με έκαναν αυτό που είμαι τώρα!

Έχεις δηλώσει ότι φοβάσαι τον έρωτα. Είναι δυνατόν ένας τραγουδιστής που υμνεί τον έρωτα να τον φοβάται; 

Νιώθω τον έρωτα σαν κάτι πολύ μεγάλο που μπορεί να με κάνει ό,τι θέλει, όποτε θέλει. Φοβάμαι την δύναμη που έχει και την δύναμη που μου ασκεί. Και γι’ αυτό τον υμνώ όπως λέτε στα τραγούδια μου.

Υπήρξε κάποια στιγμή στην καριέρα σου που σκέφτηκες ότι πλέον τα έχεις καταφέρει; Κι αν ναι ποια ήταν αυτή; 

Δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια στιγμή έως τώρα και έτσι όπως το βλέπω δεν νομίζω να υπάρξει. Μόλις πετυχαίνω έναν στόχο, αυτομάτως θέτω τον επόμενο και έτσι επανέρχομαι στη θέση του ονειροπόλου. Με λίγα λόγια… ονειρεύομαι συνεχώς!

Ποια ήταν η κορυφαία, μέχρι τώρα, στιγμή της καριέρας σου; 

Οι στιγμές που θυμάμαι είναι όλες από τις εμφανίσεις μου. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια  κορυφαία στιγμή έως τώρα. Δεν έχω κάνει πολλά από όσα θα ήθελα ακόμα, δεν έχω εμφανιστεί σε ιστορικούς χώρους, οπότε θα σας πω ότι κάθε φορά που ο κόσμος τραγουδάει τα τραγούδια μου είναι για εμένα «κορυφαία στιγμή»… μέχρι την επόμενη…

Μια στιγμή της καριέρας σου που θυμάσαι πολύ έντονα; 

Θυμάμαι σχεδόν όλες μου τις στιγμές πολύ έντονα. Μία από τις αγαπημένες μου είναι η εκπομπή που γράψαμε με την φίλη μου και ραδιοφωνική παραγωγό, Ράνια Κωστάκη.

Πώς είναι ο Θοδωρής Φέρρης εκτός της πίστας; Τι του αρέσει να κάνει στον ελεύθερό του χρόνο. 

Μου αρέσει πολύ να αυτοσυγκεντρώνομαι μόνος στο σπίτι κυρίως. Να μένω εγώ και οι σκέψεις μου, αυτό είναι κάτι που έχω ανάγκη.

Επίσης, απολαμβάνω τον καφέ με φίλους, ένα περπάτημα τις νυχτερινές ώρες και ίσως κάποιο ταξίδι.

Μετά από δύο επιτυχημένες σεζόν σε Romeo, Θεσσαλονίκη και την καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα με άλλαξες μαγαζί και παρτενέρ και μετακόμισες λίγο πιο κάτω στη Λεωφόρο Ποσειδώνος με την Josephine. Τι θα δει όποιος έρθει στο ανανεωμένο Posidonio Music Hall;

Πράγματι μετά από όλα αυτά που αναφέρατε, είχε έρθει η ώρα για μία μεγάλη αλλαγή και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί έγινε όπως ακριβώς την ονειρεύτηκα. Ο νέος χώρος είναι το μαγαζί που ξεκίνησα να τραγουδάω πριν από 23 χρόνια και η επιστροφή αυτή σημαίνει πολλά για εμένα.

Η Josephine είναι εξαιρετική και χαίρομαι πολύ για τη συνεργασία μας!

Έχουμε ετοιμάσει ένα πολύ όμορφο και προσεγμένο πρόγραμμα, υπάρχει ενέργεια, όρεξη και χαρά!

Εγώ από την πλευρά μου θα δώσω το 100% για να περάσουμε ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

Και τέλος, τι άλλο να περιμένουμε από τον Θοδωρή Φέρρη αυτό το καλοκαίρι; 

Πέραν του Posidonio σίγουρα θα κάνω και κάποιες συναυλίες σε επιλεγμένα μέρη φέτος, καθώς όλη μου η δύναμη είναι στραμμένη στο καινούριο μαγαζί μας.

Παράλληλα, προετοιμάζομαι και για την απονομή του νέου μου, χρυσού δίσκου «Άλλη Μια Εμπειρία» που θα γίνει σε λίγες ημέρες.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024