Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μπάφετ – Γκέιτς: Μια φιλία που «γεννήθηκε» στις 4 Ιουλίου του 1991

Μπάφετ – Γκέιτς: Μια φιλία που «γεννήθηκε» στις 4 Ιουλίου του 1991

Ο Μπάφετ και ο Γκέιτς έχουν εμπλακεί σε διάφορα χιουμοριστικά περιστατικά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες

Ο Γουόρεν Μπάφετ και ο Μπιλ Γκέιτς είναι πολύ στενοί φίλοι και έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στη φιλανθρωπία, τον πολιτικό ακτιβισμό και το διαδικτυακό μπριτζ. Η φιλία τους ξεκίνησε πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, ένα Σαββατοκύριακο της 4ης Ιουλίου 1991.

Όπως είχε αναφέρει στην ετήσια συνέλευση της Berkshire Hathaway το 2000, ο Μπάφετ θα επισκεπτόταν τη Μεγκ Γκρίνφιλντ, συντάκτρια της Washington Post που εκείνη την εποχή είχε έδρα την πολιτεία της Ουάσινγκτον. Η Γκρίνφιλντ ήταν φίλη με τους γονείς του Γκέιτς, οπότε πήρε τον Μπάφετ μαζί της για να τους επισκεφθεί.

Ο Γκέιτς αρχικά δεν είχε κανένα ενδιαφέρον να συναντήσει τον Μπάφετ, καθώς δεν σεβόταν καθόλου τη δουλειά του επενδυτή.

«Δεν ήθελα καν να συναντήσω τον Γουόρεν γιατί σκέφτηκα: »Έι, αυτός ο τύπος αγοράζει και πουλάει πράγματα και έτσι βρίσκει ατέλειες όσον αφορά τις αγορές -αυτό δεν είναι προστιθέμενη αξία για την κοινωνία, αυτό είναι ένα παιχνίδι μηδενικού αθροίσματος που είναι σχεδόν παρασιτικό». Αυτή ήταν η άποψή μου πριν τον γνωρίσω … δεν επρόκειτο να μου πει για την εφεύρεση κάποιου πράγματος», δήλωσε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια συνεδρίου το 2019.

Ωστόσο, ο Γκέιτς άλλαξε γνώμη αφού ο Μπάφετ άρχισε να τον βομβαρδίζει με «εκπληκτικά καλές ερωτήσεις που κανείς δεν του είχε κάνει ποτέ», όπως έχει αναφέρει σε μια ανάρτηση στο blog του το 2016.

«Τα βρήκαμε αμέσως», είχε δηλώσει ο επενδυτής το 2000. «Περάσαμε υπέροχα. Είχε αυτόν τον ρόλο με τον οποίο θα προσπαθούσε να εξηγήσει αυτά τα τεχνικά πράγματα. Όμως ήμουν ένα ενδιαφέρον πρόσωπο γι’ αυτόν και αυτός είναι ένας καταπληκτικός δάσκαλος».

Η μοιραία αυτή συνάντηση οδήγησε τελικά τον Μπάφετ να δεσμευτεί το 2006 ότι θα δώσει σχεδόν όλη του την περιουσία στο Ίδρυμα Bill & Melinda Gates και σε τέσσερα άλλα ιδρύματα. Στο πλαίσιο των ετήσιων δωρεών του, τον περασμένο Ιούνιο δώρισε μετοχές αξίας περίπου 3,5 δισ. δολαρίων στο Ίδρυμα Gates, ενώ πλέον έχει πουλήσει το 54% των μετοχών της Berkshire.

«Η γενναιοδωρία του Γουόρεν παίζει τεράστιο ρόλο στην επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του ιδρύματος και έχει επηρεάσει εκατομμύρια ζωές», είχε γράψει τότε ο Γκέιτς στο Twitter. «Πάντα δυσκολεύομαι να εκφράσω επαρκώς πόσα σημαίνει για μένα η δια βίου φιλία μας και η υποστήριξή του».

Ο Μπάφετ και ο Γκέιτς έχουν εμπλακεί σε διάφορα χιουμοριστικά περιστατικά τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, από το να διαγωνίζονται σε διαγωνισμούς πετάγματος εφημερίδων και πινγκ πονγκ, μέχρι να αγοράζουν γεύμα στα McDonald’s με κουπόνια και να κάνουν βάρδια σε εστιατόριο της αλυσίδας γρήγορων γευμάτων Dairy Queen που ανήκει στη Berkshire. Ο Γκέιτς είχε φτιάξει μια τούρτα για να γιορτάσουν τα 90ά γενέθλια του Μπάφετ τον Αύγουστο του 2020.

Δεδομένου του ιδιαίτερου δεσμού τους, οι δύο δισεκατομμυριούχοι πρέπει να αισθάνονται πολύ χαρούμενοι που δεν απουσίασαν από εκείνη τη συγκέντρωση της 4ης Ιουλίου πριν από 30 και πλέον χρόνια.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Ο Φατίχ Τερίμ δοκιμάστηκε, απέτυχε και γι’ αυτό φεύγει!

Ο Τούρκος προπονητής σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να φέρει στον Παναθηναϊκό την αστερόσκονη που τον περιστοίχιζε στο μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του ώστε να αλλάξει την κατάσταση...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024