Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σπίρτζης: Να μην κλείσουμε τα μάτια στο τι έφταιξε - Υπήρξαν ζητήματα που κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γκρίζαραν

Σπίρτζης: Να μην κλείσουμε τα μάτια στο τι έφταιξε – Υπήρξαν ζητήματα που κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γκρίζαραν

Ο κ. Σπίρτζης επιμένει στη θέση για εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Αιχμές για στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που γκρίζαραν θέσεις του κόμματος, όχι μόνο κατά την προεκλογική περίοδο αλλά «σε όλη την 4ετία», άφησε ο Χρήστος Σπίρτζης,  σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την παραίτηση Τσίπρα. Επιμένοντας στη θέση, η εκλογή νέου προέδρου να γίνει μετά τις δημοτικές εκλογές, σημείωσε ότι πρέπει να «υπάρχει χρόνος και διαδικασία και να έχουν την ηρεμία και οι υποψήφιοι να απευθυνθούν στον κόσμο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές». Παράλληλα υποστήριξε ότι πρέπει «να συνδέσουμε την εκλογή του προέδρου και των διαδικασιών μας απευθυνόμενοι στην κοινωνία και όχι τα πολιτικά γραφεία».

«Αν κλείσουμε τα μάτια στο τι έφταιξε, δεν θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τον βασικό στόχο που πρέπει να έχουμε: να μην αφήσουμε ο άλλος πόλος του πολιτικού συστήματος να γίνει η ακροδεξιά αλλά να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας», ανέφερε ο κ. Σπίρτζης στο Open. «Θεωρώ ότι πρέπει να δούμε συνολικά το τι κάναμε λάθος, τι έφταιξε, να κάνουμε μια πραγματική και σε βάθος συζήτηση και να συνδέσουμε την εκλογή του προέδρου και των διαδικασιών μας απευθυνόμενοι στην κοινωνία και όχι τα πολιτικά γραφεία».

«Να επανατοποθετηθούν όλοι»

Συνεχίζοντας, ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Πρέπει να έχουμε ξεκάθαρες θέσεις ειδικά στα ζητήματα που κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γκρίζαραν. Και δεν ήταν στην προεκλογική περίοδο, ήταν σε όλη την τετραετία. Ένα παράδειγμα που εκμεταλλεύτηκε και η ΝΔ γιατί είχε τα μέσα και τον προπαγανδιστικό μηχανισμό. Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ και σαν κυβέρνηση για την μουσουλμανική μειονότητα ήταν πολύ συγκεκριμένη. Και όλων μας. Πάμε για την εκλογή νέου προέδρου και νομίζω πως είναι πολύ καθαρό.

Πρέπει να είναι καθαρές οι θέσεις από τους υποψήφιους προέδρους γιατί αυτό ήταν διασφαλισμένο με τον Αλέξη Τσίπρα. Ήταν κάποια πράγματα ξεκάθαρα. Τώρα μετά την παραίτησή του, πρέπει να επανατοποθετηθούν όλοι για τέτοια ζητήματα που είναι και κόκκινες γραμμές, όπως ο φράκτης του Έβρου».

Σε ερώτηση εάν μπορεί από κάποιους στον ΣΥΡΙΖΑ να μην υπηρετήθηκε η κεντρική γραμμή απαντά: «Δεν νομίζω πως κάποιος από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διατύπωσε κάποια άποψη για να υπονομεύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν βγαίνεις και ακυρώνεις την γραμμή που έχει ένα κόμμα εξουσίας γκριζάρεις και την συνολική του εικόνα. Και δεν το βλέπεις. Πάνω από το συμφέρον βάζεις την προσωπική σου άποψη. Είναι μια ευκαιρία όχι να κάνουμε μια κομματική διαδικασία και να εκλέξουμε έναν πρόεδρο που δεν θα ενδιαφέρει κανέναν αλλά να κάνουμε μια διαδικασία που θα απευθύνεται σε κάθε πολίτη και κάθε μέλος μας».

«Μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος και κάποιος που δεν είναι βουλευτής»

Στη συνέχεια ερωτώμενος εάν υπάρχει κάποιος υποψήφιος που ο ίδιος θεωρεί πως μπορεί να λειτουργήσει ενωτικά στο κόμμα και την κοινωνία λέει: «δεν είναι το θέμα του προσώπου όσο της σύνθεσης. Εάν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις όλοι μπορεί να έχουν καλά χαρακτηριστικά πολιτικά. Μπορεί να εκλεγεί πρόεδρος και κάποιος που δεν είναι βουλευτής».

Ο ίδιος είπε ότι: «Πρέπει να γίνει συζήτηση και για άλλα ζητήματα του παρελθόντος που πληρώσαμε τώρα. Όπως την περίοδο της διακυβέρνησης για να δούμε ποιες απόψεις δικαιώθηκαν. Όσο ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση και ποια τελικά μας κόστισαν όχι μόνο πολιτικά αλλά γενικότερα. Εγώ δεν πιστεύω πχ πως η αναδιανομή του πλούτου γίνεται μόνο μέσα από τη φορολόγηση. Αυτό πρέπει να είναι καθαρό στους πολίτες».

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024