Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σπίρτζης: Ο Τσίπρας ήταν η συγκολλητική ουσία στον ΣΥΡΙΖΑ - Αιχμές για Αχτσιόγλου, Τσακαλώτο και Χαρίτση

Σπίρτζης: Ο Τσίπρας ήταν η συγκολλητική ουσία στον ΣΥΡΙΖΑ – Αιχμές για Αχτσιόγλου, Τσακαλώτο και Χαρίτση

«Δεν γίνεται να βγάλουμε έναν πρόεδρο στις 25 Αυγούστου που θα λείπει όλη η Ελλάδα» τονίζει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, σχολίασε ο Χρήστος Σπίρτζης, τονίζοντας ότι ο ίδιος διαφωνεί με την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος εκ νεόυ για την ηγεσία του κόμματος και αφήνοντας αιχμές για «κενά» της οικονομικής ηγεσίας και «γκρίζες ζώνες» που δημιουργήθηκαν προεκλογικά από στελέχη και δεν βοήθησαν.

Ξεκινώντας από τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας την Κυριακή, ο κ. Σπίρτζης είπε: «Η πολιτική γραμματεία πήρε κάποιες αποφάσεις να εισηγηθεί στην κεντρική επιτροπή, όπου εκεί θα παρθούν οι καταληκτικές αποφάσεις. Εγώ έχω μια άλλη αντίληψη για το πώς πρέπει να κινηθούμε. Πρέπει να πιάσουμε την κακή κατάσταση στην οποία ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την παραίτηση Τσίπρα, που δεν ήταν κάτι εύκολο».

«Ο Αλέξης ήταν η συγκολλητική ουσία για όλους μας, χαρακτηριστικό που το ‘’έχτισε’’ μόνος του» υπογράμμισε.

«Θεωρώ ότι τώρα οι υποψήφιοι πρόεδροι να απευθυνθούν και στην κοινωνία – κυρίως στην κοινωνία – και στους προοδευτικούς πολίτες και στους δημοκράτες πολίτες, αλλά και στα μέλη μας, με σκοπό να δώσουν μία φρεσκάδα στην πολιτική πρόταση, μια νέα πνοή που θα έχουν και ξεκάθαρες προτάσεις» ανέφερε ο κ. Τσίπρας

«Κακώς ο Αλέξης Τσίπρας απέχει από την μάχη της διαδοχής»

«Αν θέλετε την άποψή μου, κακώς δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα μείνει εκτός της μάχης. Εγώ λέω να ήταν ο ίδιος υποψήφιος. O Αλέξης Τσίπρας δεν άφησε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλυθεί. Έχει αφήσει πολλά στελέχη, έχει ‘’θωρακίσει’’ τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε αναφερθείς στην απόφαση του κ. Τσίπρα να τεθεί εκτός μάχης και να μη «χρίσει» διάδοχο.

«Δεν υλοποιήθηκαν οι αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν είχαν υλοποιηθεί θα είχαμε ξεπεράσει προβλήματα και λάθη που έγιναν» υπογράμμισε.

«Γκρίζες ζώνες» και «κενά» του οικονομικού επιτελείου

«Θα πρέπει γκρίζες ζώνες που δημιουργήθηκαν και στην προεκλογική περίοδο, αλλά και τα 4 προηγούμενα χρόνια από τους υποψήφιους προέδρους να ξεκαθαριστούν. Έτσι θα υπάρξει μία νέα συγκολλητική ουσία μεταξύ μας, και μία κοινή πολιτική πρόταση» υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης.

Ερωτώμενος ο Χρήστος Σπίρτζης τον λόγο που επίκριναν συνεχώς την οικονομική πολιτική της ΝΔ, ακόμη και στην περίπτωση κάποιων παροχών εξήγησε: «Αυτό ήταν ένα κενό από το οικονομικό μας επιτελείο που δεν γνώριζε ότι πραγματικά η αγορά έχει πάρει μία μεγάλη ‘’ανάσα’’ από αυτά που έδινε η προηγούμενη κυβέρνηση».

Αναφορικά με τον χρονικό ορίζοντα που θα πρέπει να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Σπίρτζης τόνισε: «Δεν γίνεται να βγάλουμε έναν πρόεδρο στις 25 Αυγούστου που θα λείπει όλη η Ελλάδα».

«Το μεγάλο στοίχημα που δεν το έχει μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν και τα άλλα προοδευτικά κόμματα είναι να μην γίνει η χώρα μας Γαλλία. Να μην γίνει ο άλλος πόλος  του πολιτικού συστήματος η ακροδεξιά. Σε αυτό έχει μεγάλη ευθύνη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ. Άφησαν χώρο στην ακροδεξιά κι άφησαν τον Κασιδιάρη να κάνει 4 χρόνια προεκλογική εκστρατεία» σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα των εκλογών.

Σχετικά με τις ευθύνες που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε: «Είχαμε πολλή μεγάλη ευθύνη που δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε το πρόγραμμά μας στους πολίτες με καθαρό τρόπο. Επίσης πολλά ήταν τα στελέχη που ”γκριζαραν” το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Μητσοτάκης μείωνε φόρους και σε πολύ μεγάλα εισοδήματα και εκεί δεν μπορεί να συμφωνήσει κανείς. Δεν μπορεί να μην προσπαθήσεις να περιορίσεις τα υπερκέρδη» είπε απαντώντας στα περί «τυφλής» αντιπολίτευσης».

«Τα 4 χρόνια η εικόνα που δώσαμε είναι ότι δεν είμαστε συγκροτημένο κόμμα για να κυβερνήσουμε. Οι συμπεριφορές στελεχών της τελευταίας στιγμής και απόψεις όπως τα τοπικά νομίσματα που δεν μπορεί να εκφράζονται από στελέχη κόμματος που διεκδικεί την εξουσία» κατέληξε.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024