Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Χαμηλό κόστος και όμορφο τοπίο: Η Αλβανία δεν είναι πλέον το καλά κρυμμένο μυστικό της Ευρώπης

Χαμηλό κόστος και όμορφο τοπίο: Η Αλβανία δεν είναι πλέον το καλά κρυμμένο μυστικό της Ευρώπης

Η Αλβανία αναμένει μια τεράστια εισροή τουριστών φέτος, που προσελκύεται από την παράκτια Ριβιέρα μήκους 450 χιλιομέτρων και τις μαγευτικές παραλίες της.

Έως και τα 10 εκατομμύρια αναμένεται να φτάσει φέτος ο αριθμός των τουριστών στην Αλβανία, καθώς οι επισκέπτες επιλέγουν τις εκπληκτικές παραλίες της σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος.

Η τάση είναι εμφανής από τις αρχές της άνοιξης και οι ταξιδιωτικά πρακτορεία αναμένουν ότι οι επισκέπτες θα φτάνουν σε αριθμό ρεκόρ.

Ο επικεφαλής της Ένωσης Tour Operators στους Αγίους Σαράντα, Arben Cipa, έχει παρατηρήσει σημαντική αύξηση, καθώς και ποικιλία επισκεπτών.

«Νομίζω ότι φέτος μπορεί να φτάσουμε ακόμη και το 200 τοις εκατό [του πελατολογίου] σε σύγκριση με πέρυσι».

Η Flora Xhamani Baba, Διευθύνουσα Σύμβουλος του Travel Magazine Balkan, συμφωνεί και λέει ότι υπήρξε μια σταθερή αύξηση.

«Υπάρχει μια προοδευτική αύξηση περίπου 20-30 τοις εκατό κάθε χρόνο. Άρα, ο αριθμός των τουριστών είναι 30 τοις εκατό μεγαλύτερος κάθε χρόνο, και αναμφίβολα, φέτος θα είναι και μεγαλύτερος», λέει στο EuroNews.

Γιατί η Αλβανία γίνεται τόσο δημοφιλής;

Οι τουρίστες προσελκύονται από τη φυσική ομορφιά της Αλβανίας, τις προσιτές τιμές και τη φιλόξενη φύση των Αλβανών.

Το μέσο κόστος των υπηρεσιών πλήρους διατροφής στο ξενοδοχείο για μια ημέρα διαμονής κυμαίνεται από 30 έως 300 ευρώ και για αυτούς τους λόγους, οι τουρίστες που επισκέπτονται την Αλβανία λένε ότι είναι πιθανό να επιστρέψουν ξανά.

Ένας Ολλανδός τουρίστας είπε: «Έχουμε καλό φαγητό εδώ, ο ήλιος λάμπει, η θάλασσα είναι όμορφη, όλα είναι καλά. Για εμάς είναι πραγματικά φθηνό και είναι όμορφο και όχι με πολύ κόσμο».

Άλλοι επισκέπτες συμφωνούν. «Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στην Αλβανία είναι οι άνθρωποι», εξήγησε ένας Γερμανός τουρίστας. «Οι άνθρωποι είναι πραγματικά πολύ ωραίοι. Όπου κι αν πάμε οι άνθρωποι σταματούν και ρωτούν αν χρειαζόμαστε βοήθεια».

Ένας άλλος το περιέγραψε ως «πραγματικά όμορφο» μέρος. Όταν ρωτήθηκαν αν θα επέστρεφαν, απάντησαν: «Θα επιστρέψω πολλές φορές».

Η Αλβανία είχε 7,5 εκατομμύρια τουρίστες το 2022, αλλά το Ινστιτούτο Στατιστικής της Αλβανίας αναφέρει ότι από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο, υπήρχαν 3,54 εκατομμύρια επισκέπτες, που αντιπροσωπεύει αύξηση 35 τοις εκατό.

Το Υπουργείο Τουρισμού, στις προβλέψεις του για το 2023, αναφέρει ότι στόχος είναι να φιλοξενήσει περίπου 10 εκατομμύρια τουρίστες.

inSports

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Η τεχνητή νοημοσύνη ως ο νέος «Μεγάλος Αδελφός»

Ακτιβιστές υπεράπισης των ατομικών δικαιωμάτων φοβούνται ότι η χρήση συστημάτων επιτήρησης με τεχνολογία AI στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, θα δημιουργήσει ένα νέο «Μεγάλο Αδελφό»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024