Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ποιος θα απαντήσει για τους «Σπαρτιάτες»;

Ποιος θα απαντήσει για τους «Σπαρτιάτες»;

Ο Αρειος Πάγος δεν είχε στη διάθεσή του τα απαιτούμενα στοιχεία για το πώς οργανώθηκαν οι «Σπαρτιάτες» και ποιος ήταν ο ρόλος του Κασιδιάρη

Υπάρχουν ορισμένα ζητήματα γύρω από τους «Σπαρτιάτες» που πρέπει να απαντηθούν στα σοβαρά από επίσημα χείλη. Κι αυτό γιατί η προηγούμενη Βουλή ενέκρινε, εν μέσω διαβουλεύσεων αλλά και πολιτικών αντεγκλήσεων, δύο νομοθετικές ρυθμίσεις με σκοπό τον περιορισμό της εκλογικής παρουσίας του Κασιδιάρη. Η δεύτερη και συμπληρωματική ρύθμιση μάλιστα αναφερόταν ρητώς σε δικαστικό έλεγχο επί της «πραγματικής ηγεσίας» του εκάστοτε κόμματος που δηλώνει συμμετοχή στις εκλογές, για να αποτραπεί στον Κασιδιάρη να πολιτευτεί βάζοντας μπροστά κάποιον αχυράνθρωπο.

Κι όμως. Οπως απέδειξε και το ρεπορτάζ των «ΝΕΩΝ» (στις 17/6) είναι ένα κόμμα που περιλαμβάνει τουλάχιστον 8 στελέχη του κόμματος Κασιδιάρη και αρκετούς συνοδοιπόρους υποψήφιους. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, δικηγόρος Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς, σε συνέντευξή του σε διαδικτυακή εκπομπή στις αρχές Ιανουαρίου, εμφανιζόταν ως στέλεχος στο κόμμα «Ελληνες» και είχε υπάρξει στέλεχος και του κόμματος του ετέρου χρυσαυγίτη Λαγού. Ενώ, μαζί με ένα ακόμη στέλεχος των «Σπαρτιατών», τον Σωτήρη Μεταξά, είναι δηλωμένοι δικηγόροι του Κασιδιάρη που τον έχουν επισκεφθεί στις φυλακές Δομοκού.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο πρόεδρος μικρότερου κόμματος με το όνομα «Ελληνική Ανατροπή», Πάρις Κουρτζίδης, που δήλωσε τη στήριξή του στους «Σπαρτιάτες», επιβεβαιώνει ότι ο Κασιδιάρης έστησε μεθόδευση επιλέγοντας δυο πολιτικά κόμματα για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αρείου Πάγου και επέλεξε «αυτό που είχε το καλύτερο όνομα να συμμετέχει στις εκλογές». Κινούσε, δηλαδή, τα νήματα.

Είναι προφανές εκ των γεγονότων ότι ο Αρειος Πάγος δεν είχε στη διάθεσή του τα απαιτούμενα στοιχεία για το πώς οργανώθηκαν οι «Σπαρτιάτες» και ποιος ήταν ο ρόλος του Κασιδιάρη. Δεν τα είχε διότι δεν ασχολήθηκε καμιά αρχή για να τα συλλέξει, παρά το γεγονός ότι η προηγούμενη κυβέρνηση έκρινε ότι πρέπει, για λόγους προστασίας του πολιτεύματος, να περιοριστεί η δράση του. Για να το πούμε απλά: Σε μια χώρα όπου ακούγαμε προ μηνών ότι είναι απολύτως εντάξει να παρακολουθούνται πολιτικοί αρχηγοί για λόγους εθνικής ασφαλείας, που η ίδια εισαγγελέας της ΕΥΠ έλεγε ότι θα ενέκρινε ακόμη και την παρακολούθηση της Προέδρου της Δημοκρατίας αν χρειαζόταν, είναι δυνατόν να δεχτούμε ως λογικό ότι καμιά υπηρεσία δεν ασχολούνταν με το τι κάνει, με ποιον μιλάει και τι σχεδιάζει ο Κασιδιάρης μέσα στη φυλακή;

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024