Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ραγδαίες εξελίξεις με Μίροτιτς

Ραγδαίες εξελίξεις με Μίροτιτς

Ο Νίκολα Μίροτιτς αναμένεται να αποχωρήσει τις επόμενες ημέρες από την Μπαρτσελόνα. Η υπόθεση αυτή όμως έχει πάρει έναν δρόμο που λίγοι μπορούσαν να φανταστούν στην αρχή του καλοκαιριού.

Με τη σεζόν στην Euroleague να έχει ολοκληρωθεί, έχει ανάψει για τα καλά η μάχη των μεταγραφών καθώς όλες οι ομάδες κοιτάζουν να αποδεσμεύσουν ή να αποκτήσουν παίκτες για να σχηματίσουν το ρόστερ της επόμενης χρονιάς. Πολλές μεταγραφικές ιστορίες έχουν ξεχωρίσει, με αυτή του Μίροτιτς και της Μπαρτσελόνα να τραβά τα φώτα της δημοσιότητας για… λάθος λόγους.

Η Μπαρτσελόνα από τα τελειώματα κιόλας της σεζόν που προηγήθηκε, είχε εκπεφρασμένη πρόθεση να μειώσει δραστικά το μπάτζετ της προσπαθώντας αρχικά να διώξει παίκτες με βαρύ συμβόλαιο και θέλοντας παράλληλα να ανανεωθεί μετά τις σερί αποτυχίες πρόκρισης σε τελικό Final 4. Πρώτος που έπεσε… θύμα της πολιτικής αυτής είναι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους που τελικά αποχώρησε από τους Καταλανούς.

Το μπάτζετ πρέπει να μειωθεί όπως λένε ρεπορτάζ από την Ισπανία από τα 40 εκατ. ευρώ στα 27 και κάπως έτσι μετά τον Σάρας αναμένεται να πάρουν σειρά και άλλοι παίκτες με ασύμφορα συμβόλαια σε σχέση με τα νέα οικονομικά δεδομένα.

Πρώτος στη λίστα ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος έχει ένα πολύ μεγάλο συμβόλαιο που σε συνδυασμό με την εφορία επιβάρυνε πολύ τον προϋπολογισμό της Μπαρτσελόνα. Ο παίκτης μπορεί να αποχαιρέτησε τους οπαδούς των Μπλαουγκράνα, αλλά όπως αναφέρει η As μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι η τελική του αποδέσμευση καθώς ο πολιτογραφημένος Ισπανός με ρίζες από το Μαυροβούνιο έχει «στραβώσει» με την συμπεριφορά των ιθυνόντων της ομάδας.

Έχει αρνηθεί τέσσερις σχετικές προτάσεις για λύση συμβολαίου και σκοπεύει να διεκδικήσει το σύνολο του ποσού που προβλέπει το συμβόλαιό του όπως έχει υπογραφεί μέχρι το 2025. Αυτό σημαίνει πως διεκδικεί από την Μπαρτσελόνα το απίστευτο για τα δεδομένα του ευρωπαϊκού μπάσκετ ποσό των 22 εκατομμυρίων ευρώ, 11 εκατ/έτος. Το ποσό αυτό προκύπτει από την υψηλότατη εφορία, μιας και ο Μίροτιτς το πληρώνει μόνος του, με αποτέλεσμα να του απομένει καθαρά το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 5.5 εκατ. ευρώ ανά χρόνο.

Ποσό που θεωρείται απίθανο να βρει στη Ευρώπη με την νέα μισθολογική κατάσταση που φαίνεται να παγιώνεται. Σε αυτά πρέπει να προστεθεί και ένα μπόνους που θα του καταβάλει η Μπαρτσελόνα σε περίπτωση που κλείσει σε ομάδα του ΝΒΑ, καθώς οι Καταλανοί δεν επιθυμούν να αγωνιστεί σε ομάδα ανταγωνιστική όπως ο Ολυμπιακός ή η Μονακό που έχουν ακουστεί έντονα.

Sports in

Η παράδοση που… διχάζει το ελληνικό μπάσκετ (vids)

Ο Παναθηναϊκός θέλει να την διατηρήσει και ο Ολυμπιακός να τη σπάσει...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024