Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ μας διαβεβαιώνουν ότι δεν είχαν σχέση με την ανταρσία Πριγκόζιν» - Τι είπε για το μέλλον της Wagner

Λαβρόφ: «Οι ΗΠΑ μας διαβεβαιώνουν ότι δεν είχαν σχέση με την ανταρσία Πριγκόζιν» – Τι είπε για το μέλλον της Wagner

Οι έρευνες για την εμπλοκή δυτικών μυστικών υπηρεσιών στην ανταρσία Πριγκόζιν συνεχίζονται, ανέφερε ο ΥΠΕΞ της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα πως η Αμερικανίδα πρεσβευτής στη Μόσχα «έδωσε ενδείξεις» ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν εμπλοκή στην ένοπλη ανταρσία της Wagner με την Αμερικανίδα πρεσβευτή να εκφράζει την ελπίδα ότι το ρωσικό πυρηνικό οπλοστάσιο είναι ασφαλές, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Αμερικανίδα πρεσβευτής Λιν Τρέισι, σύμφωνα με τον Λαβρόφ, τόνισε ότι η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης αποτελεί εσωτερική υπόθεση της Ρωσίας.

Ανοησίες το αφήγημα της Ουκρανίας στη Ζαπορίζια

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών ερευνούν αν δυτικές υπηρεσίες κατασκοπείας διαδραμάτισαν κάποιον ρόλο στην ανταρσία της Wagner.

Παράλληλα είπε πως οι ισχυρισμοί της Δύσης και της Ουκρανίας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να ανατινάξει τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια στην νότια Ουκρανία είναι «ανοησίες».

Η Wagner θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώνοντας ότι η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης δεν θα επηρεάσει τη σχέση της Μόσχας με τους συμμάχους της.

Συνεχίζεται η δράση της Wagner στην Αφρική

Τα μέλη της Wagner εργάζονται στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία «ως εκπαιδευτές. Αυτή η δουλειά ασφαλώς και θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT.

Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θεώρησε ότι η Ευρώπη και η Γαλλία «εγκαταλείποντας την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Μαλί», οδήγησαν αυτές τις χώρες να στραφούν στη Ρωσία και την Wagner για να έχουν στρατιωτικούς εκπαιδευτές και να «διασφαλίσουν την ασφάλεια των ηγετών των χωρών αυτών».

Ο Λαβρόφ θεώρησε επίσης ότι η ένοπλη ανταρσία του ηγέτη της οργάνωσης, Γιεβγκένι Πριγκόζιν και των ανδρών του δεν πρόκειται να αλλάξει σε τίποτα τις σχέσεις της Ρωσίας με τους συμμάχους της.

«Υπήρξαν πολλές κλήσεις (από ξένους εταίρους) στον πρόεδρο (Βλαντίμιρ) Πούτιν… για να του διατυπώσουν την υποστήριξη τους», είπε.

«Με συνεργάτες και φίλους όχι (σ.σ δεν αλλάζει τίποτα). Όσο για τις άλλες (χώρες), ειλικρινά, δεν με νοιάζει. Οι σχέσεις με τη συλλογική Δύση έχουν καταστραφεί (…)», τόνισε ο Λαβρόφ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024