Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αστεροειδής μήκους δέκα λεωφορείων κατευθύνεται προς τη Γη - Πόσα κοντά θα φτάσει

Αστεροειδής μήκους δέκα λεωφορείων κατευθύνεται προς τη Γη – Πόσα κοντά θα φτάσει

Σύμφωνα με τη NASA δεν αποτελεί κίνδυνο για τον πλανήτη μας

Ένας τεράστιος διαστημικός βράχος μεγαλύτερος από δέκα λεωφορεία στοιβαγμένα στη σειρά κατευθύνεται προς τη Γη.

Η NASA αναφέρει ότι ο αστεροειδής, που ονομάζεται επιστημονικά 2013 WV44, θα περάσει από τον πλανήτη μας την Τετάρτη. Εκτιμάται ότι έχει διάμετρο έως και 160 μέτρα, γεγονός που τον καθιστά μεγαλύτερο  τόσο από το London Eye όσο και από το Big Ben.

Θα ταξιδεύει με ταχύτητα 11,8 χλμ το δευτερόλεπτο και δεν θα πλησιάσει τη Γη περισσότερο από 0,02334 αστρονομικές μονάδες ή περίπου 2,1 εκατομμύρια μίλια.

Παρά το γεγονός ότι είναι περίπου εννέα φορές πιο μακριά από το φεγγάρι, ο αστεροειδής έχει ταξινομηθεί ως αντικείμενο κοντά στη Γη (NEO) και παρακολουθείται από τη NASA. Οι NEO είναι κομήτες και αστεροειδείς που ωθούνται από τη βαρυτική έλξη κοντινών πλανητών σε τροχιές που τους επιτρέπουν να εισέλθουν στη γειτονιά της Γης», δήλωσε η NASA.

πηγή: Daily Mail

Αποτελούμενοι κυρίως από πάγο νερού με ενσωματωμένα σωματίδια σκόνης, οι κομήτες σχηματίστηκαν αρχικά στο ψυχρό εξωτερικό πλανητικό σύστημα, ενώ οι περισσότεροι από τους βραχώδεις αστεροειδείς σχηματίστηκαν στο θερμότερο εσωτερικό ηλιακό σύστημα μεταξύ των τροχιών του Άρη και του Δία.

Σύμφωνα με τη ΝΑSA, το επιστημονικό ενδιαφέρον για τους κομήτες και τους αστεροειδείς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην κατάστασή τους επειδή παραμένουν σχετικά αμετάβλητα υπολείμματα από τη διαδικασία σχηματισμού του ηλιακού συστήματος πριν από περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια».

Ένα NEO ορίζεται ως τέτοιο όταν βρίσκεται σε απόσταση 1,3 αστρονομικών μονάδων (AU) (120,8 εκατομμύρια μίλια) από τον ήλιο και ως εκ τούτου εντός 0,3 AU (27,8 εκατομμύρια μίλια) από την τροχιά της Γης.

Αν και το 2013 WV44 θα βρίσκεται σε απόσταση 2,1 εκατομμυρίων μιλίων, αυτό είναι σχετικά κοντά σε αστρονομικούς όρους.

Ένας αστεροειδής ορίζεται ως «δυνητικά επικίνδυνος» εάν βρίσκεται σε απόσταση 0,05 αστρονομικών μονάδων (4,65 εκατομμύρια μίλια) από τη Γη και έχει διάμετρο μεγαλύτερο από 459 πόδια (140 μέτρα).

Ευτυχώς, το 2013 WV44 δεν πληροί αυτές τις προδιαγραφές, επομένως δεν θεωρείται δυνητικά επικίνδυνο, αλλά θα μπορούσε ακόμα να μπει στην τροχιά μας.

Sports in

Ολυμπιακός: Η απονομή του τροπαίου στα κορίτσια του Θρύλου

Δείτε την απονομή του τροπαίου στις παίκτριες του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών για 8η φορά στην ιστορία των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024