Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Να παραιτηθούν τώρα οι υπεύθυνοι που «έστησαν» το γραφείο Κασιδιάρη στις φυλακές

Να παραιτηθούν τώρα οι υπεύθυνοι που «έστησαν» το γραφείο Κασιδιάρη στις φυλακές

Υπάρχουν υπεύθυνοι που επέτρεψαν στον Ηλία Κασιδιάρη να μετατρέψει τις υψίστης (;) ασφαλείας φυλακές Δομοκού σε γραφεία του κόμματος «Σπαρτιάτες»

Η φωτογραφία με τον νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη να πανηγυρίζει φορώντας μπλουζάκι «Σπαρτιάτες» με το σύνθημα «Νενικήκαμεν» ως νέος… Λεωνίδας, είναι ντροπή για την ελληνική δημοκρατία. Ακόμη κι αν αυτή η φωτογραφία είναι προϊόν φωτομοντάζ, όπως κάποιοι θα ισχυριστούν, είναι ντροπή και για όλους εκείνους τους υπεύθυνους για τη λειτουργία των φυλακών.

Οχι μόνο γιατί ένας καταδικασμένος φασίστας, επικίνδυνος για τη χώρα, προκαλεί εσκεμμένα τους δημοκρατικούς πολίτες. Αλλά κυρίως γιατί όσοι είχαν τον τρόπο να αποτρέψουν τον Κασιδιάρη από το να μετατρέψει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας (σ.σ. εδώ γελάνε) στα γραφεία του κόμματος «Ελληνες» και στη συνέχεια του κόμματος «Σπαρτιάτες», σήμερα βρίσκονται ακόμη στις θέσεις τους.

Το in με συνεχή δημοσιεύματα είχε αποκαλύψει τη δράση του Κασιδιάρη μέσα από τις φυλακές. Αλλά και τη δράση των φασιστών έξω από αυτές με χουντογλέντια

Τον τρόπο που έκανε προεκλογική εκστρατεία χωρίς κανείς να τον εμποδίζει.

Τις προσπάθειες που έγιναν από τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής από τον Μάιο του 2021 μέχρι το τέλος του ίδιου έτους.

Το έγγραφο που είχε σταλεί τότε στην εισαγγελία για πειθαρχικό έλεγχο του έγκλειστου μέλους της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Είχε αποκαλύψει επίσης το γεγονός ότι είχε δοθεί εντολή στη διοίκηση των φυλακών να ελέγχει τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Κασιδιάρη και κάθε φορά που πήγαινε στο καρτοτηλέφωνο να διακόπτονταν η κλήση του αν δεν αφορούσε συγκεκριμένα άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντός του και αν δεν έβγαζε πολιτικά μανιφέστα μέσα από τα κελιά.

Ρωτούσαμε σε σχετικό δημοσίευμα: «Είναι αλήθεια ότι ενώ το χειμώνα του 2021 ο Κασιδιάρης συνοδεύονταν από σωφρονιστικούς υπαλλήλους όταν τηλεφωνούσε από το καρτοκινητό, από τις αρχές του 2022… ξέχασαν να τον συνοδεύουν;».

Μετά από αυτό το δημοσίευμα του in, η σημερινή Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής είχε βγάλει ανακοίνωση που θύμιζε τον… αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού. Αλλα αντί άλλων δηλαδή.

Ανάφερε χαρακτηριστικά εκείνη η ανακοίνωση: «Τα αρμόδια όργανα του Σωφρονιστικού Καταστήματος επιλαμβάνονται αδιαλείπτως του αναγκαίου ελέγχου για την τήρηση των όρων τηλεφωνικής επικοινωνίας του, χωρίς να έχει μέχρι σήμερα διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράλειψη ή παραβίαση αυτών. Τα σχετικά δημοσιεύματα, λοιπόν, στερούνται ακρίβειας και βασιμότητας».

Ψέματα, υπεκφυγές, απόσειση ευθυνών και η απόδειξη είναι όλα όσα συνέχιζε να κάνει ο Ηλίας Κασιδιάρης μέσα από τα κελιά του Δομοκού.

Δείτε το βίντεο από τις 9 Ιουνίου, εν μέσω της προεκλογικής περιόδου για να καταλάβετε ότι όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε για να τον σταματήσουν, αλλά τον είχαν αφήσει ανεξέλεγκτο.

Ο Κασιδιάρης, ως πρόεδρος του κόμματός του κάνει κανονικά… συνέδριο μέσα από τις φυλακές. Προφανώς από το καρτοτηλέφωνο (ή μήπως έχει και άλλα… ηλεκτρονικά μέσα;) βγάζει κανονικά λόγο στους οπαδούς του που βρίσκονται στην αίθουσα κάποιου ξενοδοχείου.

Τι έκανε γι’ αυτό η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής; Απολύτως τίποτε.

Δεν θα ζητήσουμε ευθύνες από την υπηρεσιακή κυβέρνηση και τον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, που ασφαλώς δεν μπορεί να ξέρει τι γίνεται στις φυλακές μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Υπάρχουν, όμως, ευθύνες στους υπεύθυνους που αμέλησαν(;) να τηρήσουν το νόμο ή που έκαναν τα στραβά μάτια στις συνεχείς προκλήσεις του Κασιδιάρη. Αφού υπήρχαν και τα σχετικά έγγραφα και οι σχετικές οδηγίες από το 2021 στην πορεία, και από το 2022 και μετά ο Ηλίας Κασιδιάρης βρήκε τους καλύτερους… συμμάχους του εκεί που δεν έπρεπε.

Το λιγότερο που πρέπει να ζητηθούν είναι παραιτήσεις για όσους δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους, τόσο στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όσο φυσικά και στη διοίκηση των φυλακών που ναι μεν παίρνει εντολές από «ψηλά», αλλά που είναι η ίδια υπεύθυνη για την καθημερινή δραστηριότητα κάθε φυλακισμένου.

Είτε άφηναν τον Κασιδιάρη να μεταδίδει πολιτικά μανιφέστα από το καρτοτηλέφωνο, είτε οι έλεγχοι είναι πλημμελείς και ο καταδικασμένος (όπως και άλλοι) χρησιμοποιεί τηλέφωνα, μιλά όποτε θέλει, κάνει αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή φωτογραφίζεται με μπλουζάκια που προσπαθούν να κρύψουν τα ναζιστικά σύμβολα.

Το λιγότερο, λοιπόν, παραιτήσεις. Γιατί κάποιος πρέπει να μάθει να κάνει τη δουλειά του ώστε τα νεοναζιστικά μορφώματα να μη βρίσκουν πρόσβαση στην κοινωνία.

Αλίμονο αν οι φυλακές είναι ξέφραγο αμπέλι και ο καθένας κάνει ό,τι θέλει.

Κι αφού δεν υπάρχει ευθιξία, ελληνικό φιλότιμο όπως συνηθίζουμε να λέμε, η μόνη επιλογή είναι μία. Η νέα κυβέρνηση να στείλει σπίτι τους όλους εκείνους που «στήριξαν» τον πολιτικό αγώνα του Κασιδιάρη, είτε γιατί το ήθελαν είτε γιατί ήταν ανίκανοι να τον σταματήσουν.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024