Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ρωσία και θα διαβουλευθεί με τους συμμάχους

ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Ρωσία και θα διαβουλευθεί με τους συμμάχους

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί από το επιτελείο του για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία και παρακολουθεί την κατάσταση.

Η αμερικανική προεδρία παρακολουθεί την κατάσταση στη Ρωσία και τις εξελίξεις γύρω από τη Βάγκνερ και θα διαβουλευθεί με τους συμμάχους και τους εταίρους των ΗΠΑ.

Αυτό έκανε γνωστό χθες Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Ανταμ Χοτζ, καθώς η Μόσχα κατηγορεί τον ιδρυτή της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Πριγκόζιν για «ένοπλη εξέγερση».

Ο εκπρόσωπος είπε επίσης ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Kevin Lamarque) έχει ενημερωθεί από το επιτελείο του για τις ραγδαίες εξελίξεις στη Ρωσία.

Κάλεσε σε εξέγερση

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στη Ρωσία μετά τις δηλώσεις του Γεβγκένι Πριγκόζιν που, κατηγορώντας τον ρωσικό στρατό για επίθεση στην ομάδα του, κάλεσε σε εξέγερση.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν έχει ενημερωθεί για την κατάσταση και «λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» τονίζει το Κρεμλίνο με τον στρατό και οχήματα να προστατεύουν κυβερνητικά κτίρια.

Οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας κινήθηκαν γρήγορα εναντίον του επικεφαλής της Βάγκνερ, καταγγέλλοντάς τον για «προδοσία», διενεργώντας ποινική έρευνα σε βάρος του και διατάσσοντας τους μισθοφόρους της παραστρατιωτικής ομάδας να τον συλλάβουν.

Η Βάγκνερ έχει τουλάχιστον δύο ικανούς ρώσους στρατηγούς που συνήθως ασκούν καθημερινή διοίκηση.

Κίνηση του στρατού

Είναι απίθανο να έχουν πάρει το μέρος του Πριγκόζιν, και ως εκ τούτου μπορεί να έχει περιορισμένο έλεγχο της ιδιωτικής στρατιωτικής ομάδας.

Ολα αυτά μένουν να φανούν, αλλά οι ενέργειες που εκτυλίσσονται τώρα φαίνεται ότι έχουν σχεδιαστεί ξεκάθαρα από τον Στρατό.

Ετσι, η πρωτοβουλία των κινήσεων φαίνεται ν’ ανήκει στον ρωσικό στρατό και ο Πριγκόζιν είναι ο στόχος.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024