Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γυναικοκτονία στην Κω: Απολογείται ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές - Αναμένονται τα αποτελέσματα ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων

Γυναικοκτονία στην Κω: Απολογείται ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές – Αναμένονται τα αποτελέσματα ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων

Σημαντικές θεωρούνται οι απαντήσεις από τις εργαστηριακές εξετάσεις.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 27χρονης της Αναστάζια από την Πολωνία, η οποία μετά από 6 ημέρες αναζητήσεων εντοπίστηκε νεκρή στην περιοχή Αλυκές, στην Κω, το απόγευμα της Κυριακής.

Η σημερινή μέρα, θεωρείται κομβική, καθώς στις 12 το μεσημέρι ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές αναμένεται να περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας για να απολογηθεί μετά την προθεσμία που πήρε. Μέχρι στιγμής, ο 32χρονος κατηγορείται για αρπαγή της 27χρονης και για γενετήσια πράξη με άτομο ανίκανο προς αντίσταση αφού ο ίδιος ομολόγησε αρχικά ότι ήρθε σε ερωτική επαφή με την κοπέλα ενώ ήταν μεθυσμένη, κάτι που πήρε πίσω στη συνέχεια.

Πληροφορίες αναφέρουν, πως ενδέχεται να αναβαθμιστεί το κατηγορητήριο για τον άνδρα, ο οποίος πάντως επιμένει πως δεν είναι ο δολοφόνος της Αναστάζια. Η ΕΛ.ΑΣ, ωστόσο φέρεται να έχει ζητήσει στοιχεία για τον 32χρονο και από τις Αρχές του Μπαγκλαντές.

Το DNA θα «δείξει» τον δολοφόνο και τους πιθανούς συνεργούς του

Οι έρευνες επικεντρώνονται πλέον στα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, από τα οποία ενδέχεται να προκύψουν ο δράστης ή οι δράστες της δολοφονίας της κοπέλας, η σορός της οποίας – υπενθυμίζεται ότι βρέθηκε σκεπασμένη με κλαδιά και χόρτα, τυλιγμένη με ένα σεντόνι, μέσα σε μια μαύρη σακούλα.

Οι αναλύσεις από DNA και αποτυπώματα εκτιμάται πως θα αποκαλύψουν την «ταυτότητα» του δολοφόνου της Αναστάζια, αλλά και του συνεργού του καθώς εκτιμάται πως το πτώμα της δεν μεταφέρθηκε στο σημείο που εντοπίστηκε το απόγευμα της Κυριακής από ένα άτομο. Απαντήσεις θα δώσουν επίσης και τα ευρήματα που εντοπίστηκαν στο σημείο της τραγωδίας στις Αλυκές, δηλαδή η μαύρη σακούλα και το σεντόνι.

Ως βασικός ύποπτος για τον ρόλο του συνεργού είναι ο Πακιστανός συγκάτοικος του 32χρονου, ο οποίος έχει πέσει και σε πολλές αντιφάσεις. Επίσης και σε αυτόν όπως και στον 32χρονο έχουν εντοπιστεί στο σώμα του αμυχές και σημάδια πάλης.

Ωστόσο και για τον συγκάτοικο αναμένονται τα αποτελέσματα από εγκληματολογικά εργαστήριο για να διαπιστωθεί αν θα μπει και αυτός στο κάδρο της εγκληματική ενέργειας.

Πού έγινε η δολοφονία

Χθες, υπήρξε μία ανατροπή, όσο αφορά τον τόπο του εγκλήματος της άτυχης Αναστάζια από την Πολωνία. Όπως αποκάλυψε το MEGA, η 27χρονη δολοφονήθηκε σε ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι κοντά στο σημείο που βρέθηκε η σορός της.

Μετά και από αυτή την εξέλιξη, φαίνεται πιθανό να μετέφερε ακόμη και μόνος του ο δράστης του εγκλήματος το άψυχο σώμα της 27χρονης στο σημείο που εντοπίστηκε από τις αρχές, καθώς η απόσταση είναι πολύ μικρή.

Από τον συγκεκριμένο χώρο οι αστυνομικοί συγκέντρωσαν ένα παπούτσι, αποτσίγαρα και έχουν σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση. Επίσης σύμφωνα με τις πληροφορίες,  η σορός της κοπέλας ήταν μέσα σε μεγάλες μαύρες σακούλες χαλιών, όπου αντίστοιχες έχουν βρεθεί και στο εγκαταλελειμμένο σπίτι.

«Το θέμα εδώ είναι πού έγινε το μοιραίο, στο πρώτο ή στο δεύτερο σπίτι. Αλλά όπου και να έγινε η μεταφορά του πτώματος ακόμα και 100 μέτρα, είναι απίθανο να μεταφέρθηκε από το ένα σπίτι στο άλλο από ένα άτομο μόνο. Το πιο πιθανό είναι η δολοφονία να έγινε στο δεύτερο σπίτι», είπε στο MEGA, o ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος.

«Εδώ θα μιλήσουν τα στοιχεία και τα τηλέφωνα. Είναι σημαντική η αυτοψία του χώρου που βρέθηκε και οι πτωματικές υποστάσεις», τόνισε.

«Ισως έχουμε εκπλήξεις»

Μάλιστα ο κ. Κατερινόπουλος εκτίμησε «δεν είναι υπόθεση ενός ανδρός η δολοφονία της 27χρονης, μην απορήσετε να δούμε και εκπλήξεις στην πορεία των ερευνών».

Από την πλευρά του, ο Γρηγόρης Λέων πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, συμφώνησε ότι σημαντικά συμπεράσματα μπορεί να εξαχθούν από την αυτοψία και τις πτωματικές υποστάσεις.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όταν μιλάμε για ανεύρεση σωρού μετά από μέρες μιλάμε για αλλοίωση στοιχείων. Όμως, από την εμπειρία θα σας έλεγα, ότι θα έχουμε στοιχεία κυρίως από τον εργαστηριακό έλεγχο. Επίσης από τις τοξικολογικές εξετάσεις μπορεί να δοθούν απαντήσεις γιατί μπορεί να μην υπάρχουν έντονα σημάδια βίας».

Σχετικά με τις τοξικολογικές εξετάσεις ανέφερε,  ότι ένα άψυχο σώμα δεν εκκρίνει τις ουσίες που έχουν καταναλωθεί κι έτσι οποιαδήποτε ουσία πιθανόν να έχει ληφθεί οι ανάλογες εξετάσεις θα το δείξουν.

Στο ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται ως αιτία θανάτου η ασφυξία, χωρίς να μπορεί να προσδιοριστεί το μέσο με το οποίο προκλήθηκε, εάν δηλαδή ο δράστης στραγγάλισε με τα χέρια του την άτυχη κοπέλα ή χρησιμοποίησε κάποιο άλλο όργανο, όπως π.χ. κάποιο σχοινί.

Επίσης δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί αν η 27χρονη είχε βιαστεί, ενώ ο χρόνος θανάτου υπολογίζεται από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας μέχρι αργά το πρωί της επόμενη ημέρας χωρίς να είναι δυνατός ο πιο ακριβής προσδιορισμός.

Χθες αναχώρησαν για την Πολωνία ο 28χρονος σύντροφος του θύματος και η μητέρα της που συνοδεύονταν από Πολωνούς ντεντέκτιβ. Υπενθυμίζεται ότι την Δευτέρα η ανακρίτρια της Κω κάλεσε δυο φορές στο γραφείο της τον 28χρονο ζητώντας του διευκρινίσεις για μηνύματα που φέρεται να του έστειλε η κοπέλα λίγο πριν χαθούν τα ίχνη της.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η 27χρονη Αναστάζια είχε στείλει μια «πινέζα» στον σύντροφό της για να συνεννοηθούν για το μέρος που θα συναντηθούν.

Σύμφωνα με τον 28χρονο, ο ίδιος πήγε στο σημείο και δεν την βρήκε και από τότε ξεκίνησε να την ψάχνει.

Ωστόσο, τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η 27χρονη είχε στείλει και ένα γραπτό μήνυμα στον σύντροφό της ενώ βρισκόταν μαζί με τον 32χρονο Μπαγκλαντεσιανό.

Συγκεκριμένα, το wiadomosci.radiozet.pl υποστηρίζει ότι η Αναστάζια έστειλε sms στον σύντροφό της όπου του έγραφε ότι αισθανόταν «άβολα» στο σπίτι του 32χρονου.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024