Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γιάννης Τοπαλούδης για γυναικοκτονία στην Κω: Βλέποντας τη χαροκαμένη μάνα, θυμήθηκα όταν κληθήκαμε να αναγνωρίσουμε την Ελένη

Γιάννης Τοπαλούδης για γυναικοκτονία στην Κω: Βλέποντας τη χαροκαμένη μάνα, θυμήθηκα όταν κληθήκαμε να αναγνωρίσουμε την Ελένη

«Δεν τόλμησα να μπω μέσα στο νεκροτομείο για να κάνω την αναγνώριση του παιδιού μου, ήταν πάρα πολύ δύσκολο», είπε ο Γιάννης Τοπαλούδης, καθώς ανέσυρε από τη μνήμη του τις χειρότερες στιγμές της ζωής του.

Στη δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στην Κω αναφέρθηκε ο πατέρας της αδικοχαμένης, Ελένης Τοπαλούδη, Γιάννης, καθώς ξύπνησαν άσχημες μνήμες από τη δολοφονία της κόρης του το 2018 στη Ρόδο.

Μιλώντας στον Alpha και στην εκπομπή Super Κατερίνα, ο πατέρας που είδε το σπλάχνο του να βιάζεται και να δολοφονείται με μαρτυρικό τρόπο αναφέρθηκε στο πώς βίωσε εκείνες τις στιγμές που άλλαξαν για πάντα τη ζωή του, αλλά και στο πώς νιώθει όποτε βλέπει μία νέα γυναικοκτονία.

«Όταν είχαμε να ακούσουμε νέα της Ελένης και να μιλήσουμε μετά την πρώτη, δεύτερη ημέρα, άρχισαν να μας ‘ζώνουν τα φίδια’», είπε αρχικά.

«Όταν κάποια στιγμή επειδή είχαμε απευθυνθεί στην ασφάλεια στο Διδυμότειχο, είχε έρθει στο σπίτι τον Νοέμβριο του ’18 ο ανιψιός μας που είναι αστυνομικός και ήρθε σε εμένα γιατί δεν θα μπορούσε να το πει στη σύζυγο, για να με ενημερώσει και να μου δείξει κάποιες φωτογραφίες. Δυστυχώς έπεσε η γη κάτω από τα πόδια μας. Έσβησε η ζωή μας να το πω έτσι ωμά. Έσβησε η ζωή μας από εκείνη τη στιγμή και μετά», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε όταν άκουσε για το θάνατο της 27χρονης . «Τα ίδια τώρα συνδυάζουμε και με αυτό το περιστατικό με την Αναστάζια αλλά και κάθε φορά που έχουμε ένα τέτοιο αποτρόπαιο περιστατικό. Είτε αυτό ήταν της Γαρουφαλλιάς είτε τόσων αδικοχαμένων κοριτσιών».

Ο Γιάννης Τοπαλούδης συγκλόνισε όταν αναφερόμενος στη μητέρα της Ανασταζία, θυμήθηκε όταν είχε πάει ο ίδιος να αναγνωρίσει τη σορό της κόρης του Ελένης. «Βλέποντας τη χαροκαμένη αυτή μάνα, έρχεται στο μυαλό μου όταν είχαμε πάει στη Ρόδο εκείνες τις ημέρες και είχαμε πάει στην ιατροδικαστική υπηρεσία. Δεν τόλμησα να μπω μέσα στο νεκροτομείο για να κάνω την αναγνώριση του παιδιού μου, ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Αντιλαμβάνομαι το ψυχικό σθένος που θα έπρεπε να έχει αυτή η χαροκαμένη μάνα. Στο νεκροτομείο μπήκε ο αδερφός μου κι ένας φίλος μας. Εγώ δεν άντεχα», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση τι θα έλεγε ο ίδιος στη μάνα της Αναστάζια απάντησε: «Δεν μπορείς να πεις τίποτα σε έναν άνθρωπο όπως η μητέρα της Αναστάζια. Όχι μόνον αυτές τις στιγμές που είναι πιο δύσκολες αλλά και γενικά. Η γυναίκα μου εξοργίζεται όταν κάποιος τη ρωτάει ‘τι κάνεις;’ Τι να κάνει ένας χαροκαμένος γονιός να χορεύει, να διασκεδάζει, να γελάει; Δυστυχώς  είναι περιττή ερώτηση για χαροκαμένους γονείς. Μόνο ένα κοίταγμα είναι αρκετό, υπεραρκετό».

«Το πιο σημαντικό είναι οι γονείς όμως και να κάνουμε καλύτερα παιδιά»

Στη συνέχεια απάντησε για αν πίστευε πως κάτι θα άλλαζε στο νομικό πλαίσιο ή αν θα μειώνονταν οι γυναικοκτονίες μετά το θάνατο της Ελένης.

«Όσο ζω ελπίζω, αλλά δυστυχώς κατά παράφραση στη χώρα μας, όσο ζω απελπίζομαι. Λυπάμαι που το λέω. Τόσα χρόνια μπορεί να γίνονται κάποια πράγματα για την αντιμετώπιση αυτής της εγκληματικότητας και των βιαστών και των παιδοβιαστών, αλλά δυστυχώς αυτά γίνονται με βήματα και ρυθμούς χελώνας και κανένας δεν δίνει σημασία στις οικογένειες των θυμάτων. Κανένας δεν δίνει σημασία στο δικαστικό μας σύστημα και στον ποινικό μας κώδικα», είπε αρχικά και συμπλήρωσε πως η αυστηροποίηση των ποινών είναι ένα βήμα, αλλά «το πιο σημαντικό είναι οι γονείς όμως και να κάνουμε καλύτερα παιδιά, ανθρώπους, σημειώνοντας πως «η δεύτερη δολοφονία της κόρης μου ήταν μέσα στις δικαστικές αίθουσες».

Sports in

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς

LIVE: Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Τιάγκο Μοντέιρο – Στέφανος Τσιτσιπάς για τη φάση των «64» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από COSMOTE SPORT 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024