
ΟΔΔΗΧ: Στο 3,99% η απόδοση του 25ετούς ομολόγου
Κατά 6 φορές υπερκάλυψαν οι προσφορές του ζητούμενο ποσό των 20 εκατ. ευρώ
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επανέκδοση, μέσω δημοπρασίας, του 25ετούς ομολόγου, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ). Σύμφωνα με αυτήν, το ελληνικό Δημόσιο άντλησε το ποσό των 200 εκατ. ευρώ, με τις προσφορές ωστόσο να ξεπερνούν το 1,2 δισ. ευρώ, και να υπεκαλύπτουν κατά 6 φορές το ζητούμενο ποσό.
Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,99% έναντι 3,56% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία τον Μάιο του 2022.
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ομόλογο λήξεως 30 Ιανουαρίου 2042 (25ετούς διάρκειας) είχε εκδοθεί το 2017 με κουπόνι (σταθερό επιτόκιο 4,2%)
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΟΔΔΗΧ, σκοπός της επανέκδοσης είναι η ικανοποίηση της επενδυτικής ζήτησης και ταυτόχρονα η διευκόλυνση της λειτουργίας τής δευτερογενούς αγοράς ομολόγων.
Στη δημοπρασία συμμετείχαν μόνον Βασικοί Διαπραγματευτές (Β.Δ.) με υποβολή, μέσω της ΗΔΑΤ, αποκλειστικά μέχρι 5 ανταγωνιστικών προσφορών.
Η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023.
- Ανώτατο Δικαστήριο: Το Ισραήλ οφείλει να επιτρέψει στον Ερυθρό Σταυρό να επισκεφθεί Παλαιστίνιους κρατουμένους
- Diamond League Ρώμης: Στη δεύτερη θέση ο Τεντόγλου (vid)
- Γιορτή σήμερα 5 Ιουνίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]
- Παίκτης της Βιλερμπάν ο Σιλβέν Φρανσίσκο
- Θεσσαλονίκη: Εκτός φυλακής μέχρι την έφεση ο 42χρονος που πήγε έξω από σπίτι οικογένειας με αλυσοπρίονο






