Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία

Τα λεφτά δεν φέρνουν πάντα την ευτυχία

Οι λεπτές ισορροπίες στον ψυχισμό του Κώστα Σλούκα και του Γιώργου Παπαγιάννη

«Στη ζωή έχει σημασία να αγαπάς και να αγαπιέσαι».

Η περίφημη ατάκα του Γιάννη Ιωαννίδη λίγο πριν αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό του Σωκράτη Κόκκαλη (καθώς είχε πειραχτεί ο περίφημος ψυχισμός του έχοντας φτάσει σε σημείο να μη μιλάνε τότε με τον διοικητικό ηγέτη των Ερυθρολεύκων) ταιριάζει γάντι έστω με κάποιες παραλλαγές στις περιπτώσεις του Κώστα Σλούκα και του Γιώργου Παπαγιάννη δύο τεράστιων Ελλήνων παικτών που οι ομάδες τους περιμένουν να δουν το επόμενο βήμα τους για να ξέρουν εάν θα τους υπολογίζουν και για του χρόνου !

Ο Κώστας Σλούκας δεν βρίσκεται για πρώτη φορά σε τέτοιο σταυροδρόμι. Καθώς και το 2015 έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και έχοντας χάσει στον τελικό της Ευρωλίγκας από τη Ρεάλ (!) ο διεθνής γκάρντ των πρωταθλητών είπε «αντίο».

Το θέμα δεν ήταν οικονομικό αλλά ο ρόλος που θα είχε στην ομάδα στην οποια ηγέτης και πρώτο βιολί ήταν ο Βασίλης Σπανούλης.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς «άγγιξε» τον ψυχισμό του Σλούκα με το ρόλο που του υποσχέθηκε στη Φενέρ και παρά τις διαβεβαιώσεις του Γιάννη Σφαιρόπουλου για το πως σκεφτόταν σε πρωταγωνιστικό ρόλο τον παίκτη προτίμησε να αποχωρήσει καθώς δεν ήθελε άλλο να βρίσκεται στη σκιά του Kill Bill τον οποίο ξαναβρήκε στην επιστροφή του  στον Ολυμπιακό αλλά στην τελευταία του χρονιά πλέον.

Αυτή η στιγμή ο Κώστας Σλούκας είναι πιο κοντά στο να αποχωρήσει (εκ νέου) παρά να συνεχίσει καθώς είναι φανερά ενοχλημένος από τον ρόλο που (δεν) έχει στα δικά του μάτια.

Ναι αυτός πήρε το νικητήριο τρίποντο με τη Φενέρ στα πλέι οφ και από τα δικά του χέρια θα κρινόταν (όπως και έγινε) το αν  Ολυμπιακός θα κατακτούσε ή όχι την Ευρωλίγκα φέτος.

Ήταν δεδομένο ότι όποτε έπαιζε είχε αυτός τον πρώτο λόγο και τα ηνία της ομάδας αλλά το θέμα είναι το πως έπαιζε.

Έμπαινε ως πρώτη αλλαγή του Γουόκαπ καθώς ο κόουτς Μπαρτζώκας ήθελε να τον κρατά φρέσκο πάντα στα 33 του ενώ ήθελε να τον «κρύβει» στην άμυνα που θα τον σημάδευαν.

«Θέληση υπάρχει, αλλά υπάρχουν και προβλήματα που πρέπει να λυθούν, αλλιώς…» είπε σε δηλώσεις του στο Gazzeta στη φιέστα και πρόσθεσε στην Ερα Σπορ: «Αντιλαμβάνομαι την αγάπη του κόσμου και είναι αμοιβαία, αλλά δεν αρκεί μόνο αυτή».

Είναι ενοχλημένος και το δείχνει

Ένας τόσο έμπειρος παίκτης δεν θα διάλεγε να…διαλαλήσει και μάλιστα σε μια βραδιά χαρά το πόσο ενοχλημένος είναι από το τρόπο χρησιμοποίησής του αν δεν είχε ήδη προχωρήσει τις σκέψεις του. Θύμισε Ιωαννίδη στη συνέντευξη Τύπου μετά το 73-38 επί του Παναθηναϊκού στον 5ο τελικό που γνώριζε ότι όλα έχουν τελειώσει.

Σε συνάντηση με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο (το 2015 και μάλιστα δύο φορές) ο Κώστας Σλούκας δεν πήρε τις εγγυήσεις που θα ήθελε για το ρόλο του πόσο εύκολο θα είναι να γίνει τώρα με τον Γιώργο Μπαρτζώκα που δεν πρόκειται να κάνει πίσω στα πιστεύω του.

Στην ουσία έχουν και οι δύο δίκιο καθώς ο προπονητής σου λέει: «Τον προστατεύω και τον έχω πάντα ξεκούραστο σε πρωταγωνιστικό ρόλο» ενώ ο παίκτης από την πλευρά του λέει: «Μπορώ να ξεκινάω βασικός και να έχω έναν πιο πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα».

Η συνέχεια επί της…οθόνης (που θα είναι μάλλον το γραφείο των προέδρων παρουσία και του κόουτς Μπαρτζώκα).

Στην περίπτωση του Γιώργου Παπαγιάννη τα πράγματα είναι πιο απλά, η λογική λέει ότι θα συνεχίσει στο τριφύλλι απλά θέλει και αυτός το χρόνο του και να ξεκαθαρίσει τις σκέψεις του.

Στον τελευταίο τελικό ο εκνευρισμός του μέσα στο παιχνίδι ήταν εμφανής από το πρώτο κιόλας λεπτό. Εφέτος πέρασε μια πολύ δύσκολη χρονιά άκουσε και αυτός αποδοκιμασίες και γενικά βαδίζει σε μια 3η χρονιά πολύ κακή σε Ευρώπη αλλά πλέον και στην Ελλάδα.

Αν και δεν είχε καλή σεζόν εφέτος, ο 25χρονος σέντερ παρουσίασε αισθητή βελτίωση και στις δύο πλευρές του παρκέ επί εποχής Χρήστου Σερέλη.

Εύθραυστη ψυχολογία

Οπου ο Παναθηναϊκός έγινε πολύ περισσότερο ομαδικός, κυκλοφορούσε περισσότερο και καλύτερα την μπάλα, σημάδευε τα μις ματς και ο ψηλός του τροφοδοτούταν πλέον πολύ περισσότερο και πολύ πιο σωστά σε σχέση με το μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, στο οποίο ο Παπαγιαννης θύμιζε…ασανσέρ σε ξενοδοχείο καθώς απλά ανεβοκατέβαινε το παρκέ  για να δίνει σκριν και σπάνια εκτελούσε.

Ο Παπαγιάννης, ως ένας χαρακτήρας με αρκετά εύθραυστη ψυχολογία, γίνεται πολύ περισσότερο αποδοτικός όταν νιώθει σημαντικός για την ομάδα του και η καλή παρουσία του στην επίθεση, του δίνει ψυχολογία για να γίνεται πιο επιδραστικός και στην άμυνα.

Ο ίδιος είναι στις ΗΠΑ τώρα για να βελτιωθεί με ατομική προπόνηση, ρίχνοντας και ματιές στο ΝΒΑ (όπου πάντα παραμένει όνειρό του).

Η έλευση του Εργκίν Αταμάν μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά πάντως από τη στιγμή μάλιστα που ο Τούρκος προπονητής (που ήθελε τον παίκτη και στην Εφές) βλέπει στο πρόσωπο του Παπαγιάννη τον Ελληνα Πλάις και θέλει γύρω του να στήσει τη φρόντ λάιν.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024