Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πιο...εύκολο παιχνίδι

Το πιο…εύκολο παιχνίδι

Γιατί ο αγώνας με την πανίσχυρη Γαλλία τη Δευτέρα είναι το πιο 'απλό για την εθνική μας ομάδα

Η εθνική ομάδα «κέρδισε» πολύτιμο χρόνο στα προκριματικά του Euro 2024 με τη νίκη επι της Ιρλανδίας κρατώντας «ανοιχτό» τον όμιλο τουλάχιστον μέχρι το φινάλε όπου θα υποδεχτεί Ολλανδία και Γαλλία.

Και αυτό είναι πολύ σημαντικό αφενός για την ψυχολογία της ομάδας (ακόμα και αν δεν καταφέρει να πάρει την πρόκριση από το δύσκολο δρόμο ενός ομίλου υψηλών απαιτήσεων) και αφετέρου για το ενδιαφέρον γενικά στον όμιλο μας που κρατάει σε εγρήγορση προπονητή και παίκτες.

Ισως όμως το ακόμα μεγαλύτερο κέρδος ήταν ότι είδαμε – ξανά – μετά από αρκετό διάστημα μια εθνική ομάδα με όρεξη, με διάθεση που ακόμα και στο ημίχρονο που ήταν ισόπαλη έδειχνε ικανή να πάρει αυτό που ήθελε με κορυφαίους τους Τάσο Μπακασέκα και Γιώργο Μασούρα που έκαναν (σχεδόν) τα πάντα.

Και έτσι μετά το πιο…δύσκολο παιχνίδι με το πιο μεγάλο «ΠΡΕΠΕΙ» καθώς ή νίκη ήταν μονόδρομος (όπως και οι δύο απαραίτητες με το Γιβραλτάρ) έρχεται τη Δευτέρα το πιο εύκολο παιχνίδι μας στον όμιλο με την πρωταθλήτρια κόσμου του 2018 και φιναλίστ του 2022, εθνική Γαλλίας στο Παρίσι.

Λέμε εύκολο καθώς η εθνική μας δεν έχει να χάσει τίποτα αντίθετα μπορεί να κερδίσει πολλά ανάλογα με την εικόνα της στο παιχνίδι.

Οι Γάλλοι είναι δεδομένο ότι θέλοντας να τελειώσουν με συνοπτικές διαδικασίες την πρωτιά στον όμιλο θα μπουν φουριόζοι να μας «καθαρίσουν» όπως έκαναν με την Ολλανδία την οποία και συνέτριψαν με 4-0.

Δεν θα είναι – αγωνιστικά – εύκολο το παιχνίδι απέναντι σε μια από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου αλλά είναι και μια πρόκληση για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας.

Ένα ματς κόντρα σε έναν αντίπαλο που αντικειμενικά είναι σε άλλο επίπεδο (ανώτερο) από το δικό μας αλλά ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γκουστάβο Πογέτ δεν έχει τη νοοτροπία να κατεβάσει την ομάδα για να μην…διασυρθεί ακόμα και αν τελικά το πάθει επειδή μπορεί πχ να μην του βγει το παιχνίδι.

Όμως είναι βασικό η εθνική να (αρχίσει να) ξαναχτίσει την αυτοπεποίθησή της που εδώ και αρκετά χρόνια (στη μετά Ρεχάγκελ και Σάντος εποχή) την είχε χάσει με εξαίρεση κάποιο διάστημα που ήταν στον πάγκο ο Μίκαελ Σκίμπε (και εδώ όχι συνολικά).

Ουδείς θα κατηγορήσει την Εθνική αν ηττηθεί σε ένα τέτοιο παιχνίδι, ούτε καν αν δεν παίξει καλά, αλλά το τελευταιο είναι αυτό που δεν θέλει – σαν δικαιολογία – να δει ο Γκουστάβο Πογέτ.

Ναι οι Γάλλοι είναι πολύ ανώτεροι, έχουν υπεροπλία σε όλες τις γραμμές, θα παίξουν σε ένα κατάμεστο γήπεδο και χωρίς υπερβολή είναι ένα από τα πιο απαιτητικά παιχνίδια στην ιστορία της εθνικής ομάδας την τελευταία δεκαετία.

Το αν χώραγε ο Φορτούνης σε αυτή την ομάδα είναι εύκολο να απαντηθεί, απλά αν η εθνική πάρει την πρόκριση με τον έναν (μέσω ομίλου) ή τον άλλο (μέσω Nations League) τρόπο για τα γήπεδα της Γερμανίας ο προπονητής θα είναι υπεράνω όλων.

Το βασικό είναι να δείξει (και να αποδείξει για την ακρίβεια) ότι δεν είναι εμπαθής και τότε όλα είναι καλά και ουδείς θα του προσάψει το παραμικρό.

To in ήταν στη Νέα Φιλαδέλφεια και είδε από κοντά και τη δυναμική εξέδρα των Ιρλανδών με πάνω από 2000 άτομα. Είναι άσχημο που ταλαιπωρήθηκαν πριν το παιχνίδι σχετικά με την είσοδό τους στις εξέδρες, αλλά μετά σας βεβαιώνουμε ότι το απόλαυσαν.

Στα – κατάμεστα – μαγαζιά της Νέας Φιλαδέλφειας που ζει και πάλι μεγάλες πιένες μετά την «ζωή» που απέκτησε και πάλι το ιστορικό γήπεδο, πέρασαν υπέροχα παρέα σε πολλές περιπτώσεις με Ελληνες ακόμα και με κάποιους από αυτούς που είχαν πάει στο γήπεδο και αυτό το μήνυμα ήταν το πιο όμορφο της βραδιάς.

Παίκτες και φίλαθλοι μπορούν να συνυπάρξουν κόσμια ως αντίπαλοι για 90 λεπτά και μετά να διασκεδάσουν μαζί ως καλοί φίλοι.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024