Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Για μια ζωή χωρίς περιορισμούς “Δώσε βάρος σε όσα έχουν αξία”

Για μια ζωή χωρίς περιορισμούς “Δώσε βάρος σε όσα έχουν αξία”

Νέα καμπάνια από το Fortimel της NUTRICIA για τη διαχείριση της δυσθρεψίας με το μήνυμα «ΔΩΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ»

Η διατροφή αποτελεί αδιαμφησβήτητα έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες ευζωίας για όλες τις ηλικίες και κυρίως για τις πιο προχωρημένες. Η έλλειψη μίας υγιεινής, θρεπτικά ισορροπημένης διατροφής μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία μας και φρόνιμο είναι καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής μας να φροντίζουμε την ποιότητα αλλά και την ποσότητα αυτής και να μην αγνοούμε τα συμπτώματα.

Είναι γνωστό ότι ο οργανισμός μας όταν φτάνει στην τρίτη ηλικία δυσκολεύεται στο να επιτύχει την καλύτερη δυνατή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Η έλλειψη ενέργειας, πρωτεϊνών και θρεπτικών συστατικών μέσω της σωστής διατροφής για μεγάλο διάστημα, μπορεί να προκαλέσει τη λεγόμενη δυσθρεψία (υποθρεψία).

Μερικές από τις συνέπειες της δυσθρεψίας αποτελούν η απώλεια μυϊκής μάζας, η αδυναμία ή η ευπάθεια, με κίνδυνο την απώλεια της αυτονομίας του ατόμου.

Ο πληθυσμός που συνήθως βάλλεται αφορά 1 στους 3 άνω των 65 ετών*,  ενώ οι πιθανότητες αυξάνονται για άτομα που νοσούν ή έχουν χειρουργηθεί ή για όλους όσοι δυσκολεύονται να αυτοεξυπηρετηθούν λόγω ηλικίας.

Πώς θα καταλάβουμε ότι υπάρχει κίνδυνος εμφάνισης δυσθρεψίας; Η πιο συνηθισμένη και σοβαρή ένδειξη είναι η ξαφνική απώλεια βάρους, που μπορεί να κυμαίνεται σε ποσοστό μεγαλύτερο από 5% μέσα σε ένα διάστημα 6 μηνών και από 10% σε ένα διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών για ανθρώπους ηλικίας άνω των 70 ετών. Και αν το παραπάνω είναι η ένδειξη, τα συμπτώματα πέραν της απότομης απώλειας βάρους είναι και η μειωμένη όρεξη για τροφή, η εξάντληση και η γενικότερη αδυναμία και δυσκολία στην κίνηση. Σε κάθε περίπτωση, εάν παρατηρήσετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα σε εσάς ή σε κάποιον δικό σας άνθρωπο θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία Υγείας (γιατρό, φαρμακοποιό ή διαιτολόγο).

Μέχρι τότε όμως, πώς μπορείτε να  ελέγξετε την πιθανότητα ύπαρξης δυσθρεψίας; Μπορείτε να κάνετε το πολύ απλό: να απαντήσετε σε ένα εύκολο και σύντομο ερωτηματολόγιο μέσω μίας έξυπνης εφαρμογής της Docandu, που θα βρείτε στο site dosevaros.gr

Τι είναι τα FortimeΙ:

Τα θρεπτικά σκευάσματα Fortimel της NUTRICIA συμβάλλουν στην αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης και ενέργειας. Είναι Τρόφιμα για Ειδικούς Ιατρικούς Σκοπούς για τη διαιτητική διαχείριση της δυσθρεψίας (υποθρεψίας) που σχετίζεται με ασθένεια και χορηγούνται υπό την επίβλεψη ενός Επαγγελματίας Υγείας.

Περιέχουν βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία και ισοδυναμούν με ένα απόλυτα ισορροπημένο γεύμα.

Τα Fortimel λαμβάνονται μεταξύ των ημερήσιων γευμάτων για να συμπληρωθεί η διατροφική πρόσληψη.

Το Fortimel της Nutricia ξεκίνησε μια νέα καμπάνια με το μήνυμα “ΔΩΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ»  που έχει στόχο να δώσει ένα αισιόδοξο μήνυμα στους ηλικιωμένους με ακούσια απώλεια βάρους. Τους ενθαρρύνει να αναζητήσουν τη συμβουλή ενός γιατρού ή ενός φαρμακοποιού για τη διαχείριση της απώλειας βάρους και για να συνεχίσουν να απολαμβάνουν όσα μετρούν πραγματικά.

Η καμπάνια «Δώσε βάρος σε όσα έχουν αξία» τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Γεροντολογικής και Γηριατρικής Εταιρείας (Ε.Γ.Γ.Ε.).

*Malnutrition in older adults: Correlations with social, diet-related, and neuropsychological factors, K Κατσάς, Μάρτιος 2020.

Δείτε περισσότερα στο https://www.dosevaros.gr/dysthrepsia/

 

Sports in

Ξανά και ξανά: Η Marca «έντυσε» πάλι τον Μεντιλίμπαρ δαφνοστεφανωμένο έφηβο (pic)

Όπως με τη Φενέρ. Έτσι και με τη Βίλα. Η Marca επέλεξε τον ίδιο τρόπο για να συγχαρεί Ολυμπιακό και Μεντιλίμπαρ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024