«Φουλ για Αλεξανδρόπουλο η Φέγενορντ»
Έτοιμος να αφήσει την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για την πρωταθλήτρια Ολλανδίας ο Έλληνας μέσος.
Η Ολλανδία είναι ένας από τους πιθανούς προορισμούς του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου.
Ο νεαρός Έλληνας διεθνής αποχωρεί από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ήδη η Φέγενορντ έχει εκφράσει σοβαρό ενδιαφέρον για την απόκτησή του.
Όπως αναφέρουν οι Πορτογάλοι στο Ρότερνταμ θεωρείται ως πιθανός διάδοχος του Ορκούν Κοκτσού.
Μόλις πριν από ένα χρόνο ο Αλεξανδρόπουλος πήγε στην Σπόρτινγκ από τον Παναθηναϊκό, αλλά τώρα ετοιμάζεται για νέο ταξίδι.
Κατά την πορτογαλική «Ρέκορντ» είναι δεδομένο: «αρκετοί ολλανδικοί και βελγικοί σύλλογοι ενδιαφέρονται, αλλά η Φέγενορντ είναι πιο κοντά και ήδη έχει μιλήσει με τον σύλλογο της Λισαβόνας. Η προσφορά είναι στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, ποσό που μπορεί να δώσει η πρωταθλήτρια Ολλανδίας, η οποία έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στα γκρουπ του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ».
Ο Αλεξανδρόπουλος ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Παναθηναϊκό, στις ακαδημίες του οποίου αγωνιζόταν από το 2010.
Το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με την αντρική ομάδα το έκανε στις 20 Οκτωβρίου του 2019 στο Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, αντικαθιστώντας τον αρχηγό της ομάδας, Δημήτρη Κουρμπέλη.
Στις 15 Ιουνίου 2021 επέκτεινε το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό μέχρι το καλοκαίρι του 2024.
Πέτυχε το πρώτο του γκολ απέναντι στον Απόλλων Σμύρνης στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος στη νίκη 4-0 υπέρ του Παναθηναϊκού. Με τον ΠΑΟ κατέκτησε το κύπελλο Ελλάδας του 2022, ενώ έχει αγωνισθεί 7 φορές με την Εθνική Ελλάδας.
Τον Αύγουστο του 2022 πήρε μεταγραφή στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία έβαλε στο συμβόλαιο του ρήτρα αποδέσμευσης 60 εκατομμύρια ευρώ. Οι Πορτογάλοι για την απόκτησή του έδωσαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ στους «πράσινους» συν 30% σε μεταπώληση του.
Τη χρονιά που πέρασε ο 22χρονος αμυντικός χαφ έπαιξε σε 14 ματς των «λιονταριών» της Λισαβόνας.
- Euro 2028: Όλο το πρόγραμμα – Πότε και πού θα γίνει ο τελικός
- H Mάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα «σκάει» τον Γενάρη: Τα 100+ εκατ. για μεταγραφές και ο 16χρονος wonderkid (pics)
- Ρεάλ – Παναθηναϊκός: Στη Μαδρίτη για back to back νίκες οι «πράσινοι»
- Απίστευτη ατυχία: Ο Έβανς μπήκε στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού επειδή τραυματίστηκε ο Νιλικίνα
- Φουρνιέ για τον τραυματισμό του Έβανς: «Σπαρακτική στιγμή, ένιωθες την ενέργεια να φεύγει από το γήπεδο»
- Η «δεύτερη νεότητα» του Λούκα Μόντριτς στη Μίλαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 13.11.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/11/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442