Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ιγκα Σφιόντεκ, ο θηλυκός… Ναδάλ

Ιγκα Σφιόντεκ, ο θηλυκός… Ναδάλ

Η Ιγκα Σφιόντεκ από την Πολωνία με τα εντυπωσιακά ρεκόρ

Ηδη, συζητείται στους δρόμους του Παρισιού. Σε όλους που βγάζουν στο Ρολάν Γκαρός. Ναι, η αναφορά γίνεται για τις γυναίκες και την αξιότιμη κυρία Ιγκα Σφιόντεκ από την Πολωνία. Τι λέει οι περισσότεροι για την ηλικίας 22 τενίστρια; Πως αν συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό, δεν αποκλείεται να τελειώσει την καριέρα της στα κορτ έχοντας πετύχει κάτι ανάλογα εντυπωσιακό με το επίτευγμα του Ραφαέλ Ναδάλ.

Η διευθύντρια του τουρνουά, η Γαλλίδα με την πολύ καλή καριέρα στο τένις, Αμελί Μορεσμό, το πιστεύει ακράδαντα. «Το ρεκόρ της είναι πολύ εντυπωσιακό, όπως ακριβώς ήταν το ρεκόρ του Ράφα όταν ξεκίνησε», είπε το άλλοτε Νο1 στον κόσμο, η Μορεσμό. Τι ακριβώς έχει κάνει η Σφιιόντεκ; Μέσα σε τέσσερις παρουσίες στο γαλλικό όπεν έχει πανηγυρίσει τον τίτλο τρεις (’20, ’22, ’23) φορές. Στη ηλικία των 22 ετών, ο Ραφαέλ Ναδάλ είχε τέσσερα τρόπαια. Ένα παραπάνω, δηλαδή, άρα πολύ κοντά με την κοπέλα που βλέπει το αστέρι της στο τένις να λάμπει. Με την εξής διαφορά: ο Ισπανός από το 2005 που ήταν 19 και για τα επόμενα τρία χρόνια είχε «τέσσερα στα τέσσερα», διεκδικώντας από τότε τον τίτλο «ο βασιλιάς στο χώμα».

«Τρεις τίτλοι σε τέσσερις σεζόν είναι κάτι το εντυπωσιακό, νομίζω είμαστε μακριά από τους 14 του Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός, αλλά και όταν άρχισε ο Ράφα κανένας δεν περίμενε πως θα φτάσει εκεί», συμπλήρωσε ο Μορεσμό και είναι σαφές ότι η διευθύντρια θέλει «καλά ονόματα» να ακούγονται στο τουρνουά και να γεννιούνται έτσι νέα ρεκόρ. Το ενδιαφέρον, εξάλλου, είναι πως η Σφιόντεκ έπαιξε περισσότερο κάτω από το φως της ημέρες, γιατί οι ιθύνοντες αποφάσισαν στο κεντρικό γήπεδο να αγωνίζονται οι άνδρες της βραδινές ώρες. «Δεν με ενόχλησε», είπε και μάλλον φάνηκε περίτρανα.

Επόμενη …στάση σε υψηλό επίπεδο, Γουίμπλεντον. Η Σφιόντεκ που είναι θυελλώδης στο χώμα, μπορεί να τα καταφέρει εξίσου καλά και στη βρετανική επιφάνεια; Αλλά εκεί, μάλλον δεν θα θέλει να είναι… Ναδάλ.

Sports in

Πόσα χρήματα έχει κερδίσει μέχρι στιγμής ο Ολυμπιακός από την ασύλληπτη ευρωπαϊκή του πορεία

Αυτά είναι τα συνολικά έσοδα του Ολυμπιακού φέτος από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024