Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πυροβολισμοί στη Στοκχόλμη - Νεκρός ένας 15χρονος

Πυροβολισμοί στη Στοκχόλμη – Νεκρός ένας 15χρονος

Τα τελευταία χρόνια, η Σουηδία δυσκολεύεται να κάμψει κύμα επιθέσεων με όπλα, αποδιδόμενο σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών

Πυροβολισμοί έπεσαν το απόγευμα του Σαββάτου στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, την Στοκχόλμη, με έναν 15χρονο να χάνει τη ζωή του και άλλους 3 ανθρώπους να τραυματίζονται.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Σουηδίας, οι περιστάσεις της τραγικής υπόθεσης αυτής μένουν ακόμη να εξιχνιαστούν. Περίπου μια ώρα μετά τα γεγονότα, δυο άνδρες συνελήφθησαν έπειτα από καταδίωξη στο νότιο τμήμα της σουηδικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Αφού ειδοποιήθηκε για πυρά κοντά σε πλατεία του νότιου τομέα λίγο μετά τις 18:00 [σ.σ. τοπική ώρα· 19:00 ώρα Ελλάδας], η αστυνομία βρήκε επιτόπου δυο ανθρώπους με τραύματα από σφαίρες. Άλλοι δύο τραυματίες βρίσκονταν σε κοντινή απόσταση, ο ένας εκ των οποίων υπέκυψε. Οι υπόλοιποι τρεις διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια

«Ο νεκρός είναι ένα αγόρι 15 χρονών», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Στοκχόλμης, ο Τουβέ Χεγκ, συμπληρώνοντας πως οι περιστάσεις της επίθεσης δεν έχουν ακόμη εξιχνιαστεί.

Οι τραυματίες είναι άλλος ένας έφηβος, επίσης 15 ετών, ένας άνδρας και μια γυναίκα, αντίστοιχα 45 και 65 ετών, πάντα σύμφωνα με την αστυνομία.

Την Παρασκευή, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν από σφαίρες σε χωριστά επεισόδια στην περιφέρεια της Στοκχόλμης.

Τα τελευταία χρόνια, η Σουηδία δυσκολεύεται να κάμψει κύμα επιθέσεων με όπλα και βομβιστικών ενεργειών, αποδιδόμενο σε ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μεταξύ συμμοριών που επιδίδονται κυρίως σε διακίνηση ναρκωτικών.

Η σκανδιναβική χώρα έγινε θέατρο 391 επιθέσεων με τη χρήση όπλων το 2022, εκ των οποίων 62 ήταν θανατηφόρες, έναντι 45 την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με τα δεδομένα της αστυνομίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024