Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισπανία-Πολωνία: Αποχωρούν από στρατιωτική άσκηση στην Τουρκία λόγω συμμετοχής του ψευδοκράτους

Ισπανία-Πολωνία: Αποχωρούν από στρατιωτική άσκηση στην Τουρκία λόγω συμμετοχής του ψευδοκράτους

Ισπανία και Πολωνία αποχώρησαν άμεσα από την στρατιωτική άσκηση «Φοίνικας της Ανατολίας - 2023» στο Ικόνιο στην Τουρκία, η οποία την φιλοξενεί, λόγω της συμμετοχής στρατιωτικών δυνάμεων του ψευδοκράτους.

Την ανακοίνωση έκανε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Η απόφαση των δύο χωρών ήρθε μετά διαβήματα σε όλα τα επίπεδα της Λευκωσίας, καθώς η Τουρκία προσπαθεί συστηματικά και μονομερώς να εντάξει σε αυτού του είδους τις δραστηριότητες την παράνομη αποσχιστική οντότητα στα κατεχόμενα.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου της Κυπριακής Δημοκρατίας, το κυπριακό υπουργείο Εξωτερικών, σε συντονισμό με το Διπλωματικό Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας και με το υπουργείο Άμυνας, προέβησαν στα απαραίτητα διαβήματα.

Όπως αναφέρει «διαπιστώθηκε ότι συμμετέχοντα κράτη δεν γνώριζαν εκ των προτέρων για τη συμμετοχή της παράνομης αποσχιστικής οντότητας. Ως αποτέλεσμα των προαναφερόμενων ενεργειών, Ισπανία και Πολωνία ενημέρωσαν την Κυπριακή Δημοκρατία ότι αποχωρούν άμεσα από την άσκηση.

Νίκος Χριστουδουλίδης: Δεν είναι η πρώτη φορά

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας μιλώντας στο περιθώριο του παγκυπρίου συνεδρίου της ΕΤΥΚ (Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου) αναφέρθηκε στο φαινόμενο να συμμετέχουν δυνάμεις του ψευδοκράτους σε ασκήσεις του ΝΑΤΟ, από την «πίσω πόρτα» μέσω Τουρκίας.

Κληθείς να αναφερθεί σε κοινή άσκηση ανάμεσα στην Πολωνία, την Ισπανία και το ψευδοκράτος, είπε ότι «έχουν γίνει σχετικά διαβήματα από το υπουργείο Εξωτερικών. Εξ όσων αντιλαμβάνομαι από την πρώτη ενημέρωση που είχα, ήταν άσκηση της Τουρκίας που συμμετείχαν οι χώρες που αναφέρατε και η Τουρκία είχε προσκαλέσει και το ψευδοκράτος. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται.

»Είναι για αυτό το λόγο που ζητούμε από τα κράτη που προσκαλούνται να συμμετέχουν σε ασκήσεις της Τουρκίας, ασκήσεις που διοργανώνει κάποιες φορές μέσα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά και να διερευνούν προηγουμένως ποιοι άλλοι θα συμμετέχουν, διότι είναι από τις προσπάθειες που κάνει η Τουρκία για δήθεν αναβάθμιση του στάτους του ψευδοκράτους».

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024