Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Διστόμου
Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 79η επέτειο της Σφαγής του Διστόμου παρέστη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο κ. Ανδρουλάκης, σε δηλώσεις του, τόνισε πως έχουμε χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, «που είναι φρουρός για να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες, τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας».
Και σημείωσε πως έχουμε χρέος, επίσης, να διεκδικήσουμε τις γερμανικές αποζημιώσεις, αναφέροντας πως «για εμάς είναι ένα εθνικό ζήτημα και θα αγωνιστούμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο».
Η δήλωση Ανδρουλάκη στο Δίστομο
«Τιμούμε τη μνήμη των Διστομιτών, που σφαγιάστηκαν από τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
Είμαστε εδώ, γιατί έχουμε χρέος να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη, που είναι φρουρός για να μην επαναληφθούν τέτοιες τραγωδίες, τέτοια αποτρόπαια εγκλήματα εις βάρος της ανθρωπότητας.
Έχουμε χρέος επίσης να διεκδικήσουμε τις γερμανικές επανορθώσεις. Για εμάς είναι ένα εθνικό ζήτημα και θα αγωνιστούμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο.
Άλλωστε, στελέχη του ΠΑΣΟΚ κι εδώ από τη Βοιωτία, -με τον Γιάννη Σταμούλη-, ξεκίνησαν αυτόν τον αγώνα και θα τον ολοκληρώσουμε με κάθε πολιτικό και νομικό μέσο».
- Ανακοίνωσε τον Σεμένιο η Μάντσεστερ Σίτι (pic)
- Χαμενεΐ: Ο Τραμπ πρέπει να επικεντρωθεί στη δική του χώρα – «Τρομοκρατικές ενέργειες» οι διαδηλώσεις στο Ιράν
- Μόλις 10 λεπτά γυμναστικής υψώνουν ασπίδα ενάντια στον καρκίνο
- Ουκρανία: «Παγκόσμια απειλή» ο Ορέσνικ του Πούτιν, λέει το Κίεβο – «Απαιτεί παγκόσμιες απαντήσεις»
- Τραμπ: «Ακύρωσα το δεύτερο κύμα επιθέσεων στη Βενεζουέλα» – Παραμένει ο αμερικανικός στόλος στην Καραϊβική
- Οι κερδισμένοι από τον νέο ΕΝΦΙΑ: Ποιοι θα πληρώσουν λιγότερο φόρο
