Εκλογές: Σε ποιες περιφέρειες θα είναι υποψήφιος ο Τσίπρας – Τα μηνύματα και οι συμβολισμοί
Στις λαϊκές γειτονιές και την Κρήτη ρίχνει το βάρος ο κ. Τσίπρας ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου
Ενότητα και ιδιαίτερο βάρος στις λαϊκές γειτονιές και στην Κρήτη, το μήνυμα των επιλογών του Αλέξη Τσίπρα για τις περιφέρειες που θα κατέβει υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ θα είναι υποψήφιος στο Ρέθυμνο, στον δυτικό τομέα της Αθήνας και στην Α’ Πειραιά και «φεύγει» από Σέρρες και Δωδεκάνησα.
Το μήνυμα Τσίπρα
Όπως αναφέρουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, μήνυμα ενότητας προς το εσωτερικό του κόμματος αποτελεί η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να κατέβει στο Ρέθυμνο για να στηρίξει την εκλογή του Ανδρέα Ξανθού. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και ισχυρή συμβολική κίνηση η προσωπική του συμμετοχή στη μάχη της Κρήτης για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.
Μάλιστα ο Αλεξης Τσίπρας σχεδιάζει να μεταβεί στην Κρήτη επί τριήμερο καθώς και άλλη μια φορά για την τελική συγκέντρωση την τελευταία εβδομάδα.
Επίσης ισχυρό συμβολισμό έχει η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει πέραν της Α’ Πειραιά όπου εξελέγη στις 21 Μαΐου, τον Δυτικό τομέα της Αθήνας, μια περιοχή δηλαδή λαϊκών στρωμάτων που παραδοσιακά αποτελούσε τη κυρία δεξαμενή του ΣΥΡΙΖΑ, και τώρα θέτει ως βασικό στόχο να επαναπροσεγγίσει.
- Γροιλανδία: Δεν συζητήθηκε θέμα κυριαρχίας της με τον Τραμπ, δηλώνει ο Ρούτε
- ΗΠΑ: Πράσινο από το Κογκρέσο στο νομοσχέδιο για τον ρόλο της Αν. Μεσογείου στον διάδρομο IMEC
- Γροιλανδία: «Ψεύδεται» – Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι τη δήλωση Τραμπ για «πλαίσιο συμφωνίας»
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία