Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Εντέν Αζάρ και η ζωή που δεν… έζησε

Ο Εντέν Αζάρ και η ζωή που δεν… έζησε

Η Ρεάλ πλήρωσε για χάρη του 28 εκατ ευρώ κάθε γκολ και 60.000 ευρώ κάθε λεπτό συμμετοχής. Ο Εντέν Αζάρ όμως φεύγοντας από τη Μαδρίτη δεν μπορεί παρά να θυμάται μόνο όσα δεν έγιναν…

Ακριβώς 115 εκατ ευρώ. Τόσο στοίχισε στην Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2019 η απόκτηση κάποιου που έμοιαζε πραγματικά πως μπορεί να σταθεί επάξια σε εκείνη την ατελέσφορη κουβέντα γύρω από τον Λιονέλ Μέσι και τον Κριστιάνο Ρονάλντο: Είχε μόλις τερματίσει την… πίστα στο Λονδίνο για λογαριασμό της Τσέλσι (110 γκολ,92 ασίστ).

Απολάμβανε τιμές crack-player και μέσα σε όλα; Το βιογραφικό του, τον εμφάνιζε σιδερένιο με περισσότερες από 550 συμμετοχές είτε με τη Λιλ, είτε στην Αγγλία σε μια εξωπραγματική δεκαετία.

Γυρίζεις τον χρόνο πίσω, θυμάσαι την αφετηρία και σου δημιουργείται ένας κόμπος στο στομάχι στην ιδέα ότι ο –περί ου ο λόγος- Εντέν Αζάρ φεύγει σαν… κλέφτης από την Μαδρίτη, με τους «Μερένχες» σχεδόν να πανηγυρίζουν που επιτέλους ξεμπέρδεψαν με αυτή την υπόθεση. Είχε να λαμβάνει 24 εκατ ευρώ για την επόμενη –τελευταία- χρονιά του συμβολαίου του.

Οι Ισπανοί του κατέβαλαν τα 17 προκειμένου να τον πείσουν να μαζέψει τα πράγματα του.  Ξεπέρασε σε κόστος αυτή η ιστορία τα 200 εκατ ευρώ με την μεταγραφή συν τις αποδοχές του Βέλγου. Προέκυψε μια ισορροπία κάπου 60.000 ευρώ για κάθε λεπτό συμμετοχής και κάπου 28 εκατ ευρώ για κάθε ένα από τα μόλις επτά γκολ που ο 32χρονος πέτυχε για την Βασίλισσα. Ξεκίνησε ως η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του club εξελίχθηκε στην πιο αποτυχημένη.

Τι έφταιξε; Ο νόμος του Μέρφι. Αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, όλα θα πάνε στραβά. Ο σιδερένιος Αζάρ έγινε σε αυτή την 4ετία ακριβώς 18 φορές μέλος της injury list. Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του συλλόγου για τα 76 ματς που φόρεσε τη φανέλα της Ρεάλ, υπήρξαν 78 όπου ήταν τραυματίας! Δεν είναι ότι δεν τα κατάφερε. Είναι ότι δεν έπαιξε. Είναι πως πήγε στη Μαδρίτη ως ένας από τους τέσσερις-πέντε καλύτερους του κόσμου, και φεύγει έχοντας αναγκάσει το ποδόσφαιρο να τον ξεχάσει. Προ ημερών, τα ρεπορτάζ τον εμφάνιζαν τόσο απογοητευμένο, έτοιμο να εγκαταλείψει οριστικά την ενεργό δράση. Σήμερα κυκλοφορεί ένα σενάριο που θέλει την πρώτη ομάδα που ενδιαφέρθηκε για χάρη του να είναι η CF Montreal, από την παραμεθόριο του MLS.

Στις 13 Ιουνίου 2019 η χρηματιστηριακή του αξία αποτιμούνταν στα 150 εκατ ευρώ. Πλέον είναι στα 5 και αυτά μάλλον τιμής ένεκεν. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως δεν υπάρχει θόρυβος στην πτώση. Ακούς μονάχα τον ήχο της σιωπής…

«Προφανώς είναι μία δύσκολη κατάσταση, αλλά η λύπηση δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο. Δεν πιστεύω πως ο Εντέν περνάει άσχημα. Μπορείς να λυπάσαι για ανθρώπους που περνούν πολύ πιο δύσκολα από εκείνον. Δεν έχει να κάνει με τα χρήματα, δεν λυπάμαι κανέναν στο ποδόσφαιρο.

Στο τέλος, όλοι πρέπει να είναι υπεύθυνοι για τη δική τους κατάσταση. Ξέρω καλά τον Εντέν, είμαστε συχνά μαζί. Αλλά δεν πρόκειται να νιώσω άσχημα γι’ αυτόν» έλεγε τον Μάρτη, ο Τόνι Κρόος με εκείνη την αφοπλιστική «γερμανική» ειλικρίνεια που τσακίζει κόκκαλα.

Δεν έχει άδικο κοιτάζοντας την μεγάλη εικόνα. Σε αυτά τα  τέσσερα χρόνια, ο Αζάρ άγγιξε τα 100 εκατ ευρώ σε αποδοχές, κατέκτησε το τρόπαιο που έλειπε από την συλλογή του (Champions League) έστω και από τον πάγκο. Φεύγοντας από τη Μαδρίτη όμως θα έχει να λέει όχι για όσα έζησε, αλλά για τα υπόλοιπα… Και αυτό το τίμημα στην σύντομη ζωή των σπορ είναι πάντα βαρύ!

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024